RAMAZAN'IN NEŞESİ AFYONKARAHİSAR'I SARDI
Afyonkarahisar Belediyesi, Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında düzenlenen yarışmalara çocuklar yoğun ilgi gösterdi.
Belediyemiz, Ramazan etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel programları hemşehrilerimiz ile buluşturmayı sürdürüyor. Her güne ayrı bir program sunan Belediyemiz bu kez de çocuklarımıza eğlenceli zamanlar yaşattı. Söyleşiler, dinletiler ve konserlerin yanı sıra çocuklara özel sunulan etkinlikler ile birlikte Ramazan ayının maneviyatı ve neşesi doyasıya yaşandı. Belediyemizce her gün düzenlenen Hacivat-Karagöz, Parkur Alanı, zıpzıp, Şişme Oyun Evi, oyun alanları vb. gösteriler ile çocuklarımız doyasıya eğlenirken Ramazan ayının tadını çıkarıyor.
MİNİK ŞEFLER YARIŞIYOR YARIŞMASI
ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ
Düzenlenen geleneksel ramazan gösterileri programı Afyonkarahisarlı miniklerden büyük beğeni topladı. Zafer Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe minikler ve ebeveynleri adeta akın etti. Nasrettin Hoca hikâyelerinden Aşuk ile Maşuk'a Karagöz Hacivat performansından yarışmalara kadar birbirinden eğlenceli gösterilerin yapıldığı program minik izleyicilerinden tam not aldı.
Deve cüce oyunu, çuval yarışması ve sandalye kapmaca yarışmaları yanı sıra bu kez de Minik Şefler Yarışıyor yarışması düzenlendi. Gastronomi Şehri Afyonkarahisar'a yakışır yarışma; çocukları minik şef yaptı. Minik Şefler Yarışıyor etkinliği ile çocuklar Afyonkarahisar'ımızın meşhur lezzeti haşhaşlı lokulu yaptı. Sahneye kurulan mobil mutfakta minik şefler maharetlerini sergilerken hediyeler ise Başkanımız Mehmet Zeybek ve Vekillerimiz tarafından verildi. Çeşitli hediyeler sunan Başkanımız Zeybek minikleri tebrik etti, vatandaşlarımızın Ramazan ayını kutladı. Yapılan ödül törenine Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz katıldı. Vekillerimiz vatandaşları selamlayarak Ramazan ayını tebrik etti. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek'in geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinliklerinin şehre yeni bir ivme kazandırdığına dikkat çekti. Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.
MAHALLE İFTARLARI SÜRÜYOR
Ramazan ayı boyunca farklı mahallerde düzenlediğimiz iftarlar da, bu kez adres Gazi, Nazmi Saatçi, Ali İhsan Paşa ve Kocatepe Mahalleleri oldu. Eşi Sevim Zeybek ile birlikte katıldığı mahalle iftarında sevgi gösterileriyle karşılanan Zeybek Başkan, vatandaşlarla tek tek selamlaştı, Ramazanlarını kutladı. Gönül sofrasında bir araya gelen Afyonkarahisarlılar dualar ardından hep orucunu açtı. Harbiş Pazar yerinde verilen iftar yemeğine; hemşehrilerimizin yanı sıra Milletvekillerimiz Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ve teşkilat mensupları katıldı.
ZEYBEK BAŞKAN'DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Kardeşliğin pekiştiği, Ramazan'ın bereketinin paylaşıldığı iftar sofralarında birlikte olmayı sürdürüyoruz diyen Başkanımız Mehmet Zeybek halkımızın Ramazan'ı Şerif'ini kutladı. Konuşmasında; Hepimizin Ramazan-ı Şerif'i mübarek olsun. Cenab-ı Allah yenilerine sağlıcakla, eşimizle dostumuzla, çocuklarımızla ulaşmayı nasip etsin. Kötülere fırsat vermesin. Birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Milletvekillerimiz ve teşkilatımız ile birlikte iftar programlarımızda sizlerle bir arada olmaya devam ediyoruz. Gayemiz bu ayın maneviyatını yaşamak ve yaşattırmak. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. diye konuştu.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.