Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan aşçılık kursu yoğun ilgi görüyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler kurs sonunda aşçılık mesleğini öğrenerek çalışma hayatına katılacak. Farklı lezzetle ilgili uygulamalı ve teorik eğitimlerin verildiği kursta öğrenciler kentte Ramazan ayında sıklıkla tüketilen kuru yufka yapımını öğreniyor. 18 kursiyerin yaptığı kuru yufkalar deprem bölgesinden kente gelen depremzede ailelere ulaştırılacak. Kuru yufkalardan yapılan börekler Ramazan ayında Samsun’da sıklıkla tüketilirken depremzede ailelerin sofralarında da yer alacak.
‘GÜZEL BİR AMAÇ İÇİN BURADAYIZ’
Aşçılık kursunda görevli uzman eğitmen Mualla Köroğlu, kursiyerlerin toplamda 450 saatlik bir eğitim alacaklarını belirterek “Menü planlama reçete oluşturma, gramaj hesaplama gibi temel teknik bilgileri öğreniyorlar. Kursu bitirip kendi işinin patronu olan birçok kursiyerimiz var. Son dönemde Ramazan geleneği olan kuru yufka yapımını kursiyerlerimize öğretiyoruz. Açtığımız bu kuru yufkaları Samsun’a gelen depremzedelere ulaştıracağız. Sofralarında bir parça da bizim tuzumuz olsun istedik” dedi.
DEPREMZEDE AİLELERE GÖNDERECEK OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ
Kursiyerlerden Serap Kurt, bir yandan kuru yufka yapımını öğrendiklerini bir yandan da yufkaların depremzede ailelere gönderilecek olmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Birçok yemeği yapmayı öğrendik ancak kuru yufkaları güzel bir amaç için yapıyoruz. İnşallah depremzede vatandaşlarımız beğenirler. Şimdiden hepsine afiyet olsun diyoruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kurs imkanı sayesinde meslek öğrendiğini söyleyen kursiyer Kıymet Erdoğan, “Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Bu imkan için ne kadar teşekkür etsek az. Kuru yufka yapmayı öğreniyoruz” şeklinde konuştu. Kursiyer Tuğba Kefeli ise, “Yaptığımız kuru yufkalar depremden etkilenen ailelerin iftar ve sahur sofralarına ulaşacak. Bu nedenle kursa katıldığım için ayrıca mutluyum. Kursumuz çok güzel, burada meslek öğreniyoruz. Hiçbir ücret ödemeden çok şey öğrendik, bir mesleğimiz oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne bu hizmet için çok teşekkür ederim” dedi.
‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından bir çok alanda meslek edindirme kursları düzenlendiğini belirterek “Vatandaşlarımız bu kurslara katılarak meslek öğreniyorlar. Daha sonra iş hayatına katılıyorlar. Bazıları bu eğitimin ardından kendi iş yerlerini açarken bazıları ise iş yerlerinde çalışma fırsatı buluyorlar. İstihdama destek olma noktasında bu kurslarımıza çok önem veriyoruz” diyerek, “Yapılan çalışmalar kapsamında şu an aşçılık kursumuz düzenleniyor. Talep gören bir meslek aşçılık. Kursiyerlerimiz hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim alıyor. Kuru yufkalar ise ekiplerimiz tarafından şehrimizdeki depremzede ailelere ulaştırılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Doruk Nilüfer Hastanesi'nden Doç. Dr. Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü'nde erken teşhisin tedavi başarısını ve yaşam kalitesini artırdığını vurguladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Berat Kandili'nde 24 noktada vatandaşlara tatlı dağıttı.
HABER / ERCAN KUTLU - Adıyamanlılar Vakfı’nın düzenlediği Muhabbet Akşamı, hemşehrileri aynı sofrada buluşturdu. Deprem şehitleri anıldı, birlik ve kardeşlik mesajları verildi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Eflatun Saygılı, KYK Ege Kız Yurdu'nda öğrencilerle insanın içgüdüleri ve huzuru üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
Yazar Tarık Buğra, bugün Üsküdar'da düzenlenen bir etkinlikle rahmetle yâd edilecek.
Yazar Mustafa Gül, İstanbul Sohbetleri’nin 50’nci toplantısında bugün Fatih’te “Hayat ve Edebiyat” başlıklı sohbetiyle dinleyicilerle buluşuyor.
Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi'nde yapılan seçimde Abbas Levent Ertekin, güven oyu alarak başkanlığını sürdürdü.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer, aşk acısının biyolojik ve toplumsal kökenlerini açıklıyor.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.