Alanya Belediyesi Haziran Ayı Meclis
Toplantısı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında
gerçekleştirildi. Başkan Yücel’in toplantının açılışını yapmasının ardından
Grup Sözcülerinin konuşmaları ile meclis toplantısı başladı. Grup Sözcülerinin
ardından konuşan Başkan Yücel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından
açıklanan yeni kabine üyelerini tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.
Başkan Yücel, “Bugüne kadar görev yapan değerli bakanlarımıza verdikleri
emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Alanyalı hemşehrimiz, gururumuz Sayın
Mevlüt Çavuşoğlu’na ülkemize, bölgemize ve Alanya’mıza kattığınız saymakla
bitmeyecek hizmet ve destekleri için size sonsuz teşekkür ediyorum.”
ifadelerini kullandı.
BAŞKAN YÜCEL; “16 ÜLKEDEN 300’Ü AŞKIN
HEYET KATILDI”
21. Alanya Uluslararası Turizm ve
Sanat Festivali’ni büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirdiklerinin altını
çizerek, “Bu yıl ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Cumhuriyetleri’ temasıyla
düzenlediğimiz festivalimize Türk dünyasından ve kardeş şehirlerimizden toplam
16 ülkeden 300’ü aşkın heyet katıldı. Cuma günü Yörük Göçü ve Kortej Yürüyüşü
ile başlayan festivalimizde İskele bölgesinde Türk Devletleri’ne ait otağlarda
ve 350’yi aşkın standımızda dünyanın dört bir tarafında yaşayan dost ve kardeş
Türk devletlerimizin ve Alanya’mızın kültürel zenginliğini tanıttık. 3 gün
boyunca belediye arkasında Türk Dünyasından ve ülkemizin birbirinden ünlü
sanatçılarımızı ağırladık. Vatandaşlarımızın ilgisi ve katılımı çok yüksekti.”
dedi.
BAŞKAN YÜCEL’DEN FESTİVAL TEŞEKKÜRÜ
21. Alanya Uluslararası Turizm ve
Sanat Festivali’nin muhteşem bir Alanya tanıtımı olduğunu belirterek,
“Alanya’mızın tanıtımı anlamında dolu dolu geçen bir festival oldu. Alanya
huzurun ve güvenin şehri. Bir festivali daha başarıyla huzur ve güven ortamında
tamamladık. Her şeyin en iyini en güzelini halkımızla buluşturmaya çalıştık.
Festivalimize katılan ve festivalimizin hazırlanmasında emeği olan herkese bir
kez daha teşekkür ediyorum. Festivalimize yoğun katılım sağlayan yurt içi ve
yurt dışından misafirlerimize, ilgi ve desteklerini esirgemeyen Alanya
halkımıza da şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
12. ALANYA ÇEVRE FESTİVALİ’NE DAVET
7 Haziran Çarşamba Günü (yarın) Alanya
İskele Şelale Meydanında gerçekleştirilecek 12. Alanya Çevre Festivali’ne tüm
Alanya halkını davet eden Başkan Yücel, “5 Haziran Dünya Çevre Günü”
etkinlikleri kapsamında, Alanya Kaymakamlığı, Alanya İlçe Milli Eğitim
Müdürlüğü, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) ve belediyemiz iş
birliği ile düzenlenen 12. Alanya Çevre Festivali yarın İskele Meydanı Şelale
önünde gerçekleştirilecektir. İskele Şelale Meydanı’nda saat 16.00’da
başlayacak ve 21.00’e kadar devam edecek festivalimize tüm Alanya halkını ve
siz değerli meclis üyelerimizi davet ediyorum.” dedi.
ALANYA BELEDİYESİ’NE 3. KEZ ÇEVRE
ÖDÜLÜ
Alanya Belediye’sinin çevreye duyarlı
çalışmaları nedeniyle bir ödüle layık görüldüğünü belirten Başkan Yücel,
“Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen “ÇEBE 2022 Ödülleri”
kapsamında ‘En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Jürisi’
tarafından Alanya Belediyesi 3. kez ödül almıştır. Her yıl çevre faaliyetlerini
en iyi şekilde organize eden, gerçekleştiren ve dosyalayan Mavi Bayrak adayı
başvuru sahiplerine TÜRÇEV tarafından "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri
Ödülü" verilmektedir. Alanya Belediyesi, tüm Türkiye’de ödül alan 6
belediyeden biri olmayı başarmıştır. Bu ödülün alınmasında emek sarf eden tüm
ekip arkadaşlarımı ve bize destek sağlayan tüm çevre dernekleri ve çevre
gönüllülerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
BAŞKAN YÜCEL KURBAN SATIŞ VE KESİM
YERLERİNİ AÇIKLADI
Yaklaşan Kurban Bayramı
hazırlıklarının dört koldan devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Hem merkez
hem de beldelerdeki kurban satış ve kesim alanları hazırlıklarımız son aşamaya
geldi. Kurban Satış Alanlarımız 15 Haziran itibariyle vatandaşlarımızın hizmetine
açılacaktır.” dedi. Başkan Yücel satış ve ücretsiz kesim noktalarının şu
şekilde açıkladı:
Satış alanları:
1-
Merkez:
Bucakoluk Mevki
2-
Konaklı:
Menderes Bulvarı
3-
Mahmutlar:
Sanayi Sitesi Güney kısmı
4-
Demirtaş:
Yenidamlar Sokak’ta olacaktır.
Kesim Yerleri:
1-
Eşgilik
Düğün Salonu
2-
Fığla
Mahallesi Dolmuş Durağı
3-
Mahmutlar
Mahallesi Belediye Şantiyesi
4-
Payallar
Mahallesi Belediye Şantiyesi
Başkan Yücel’in ardından gündem
maddelerine geçildi ve komisyonlardan gelen kararlar oylandı.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.