Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü’nde yaptığı açıklamada, dünya nüfusunun artması, küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri ve yeraltı kaynaklarının kirlenmesiyle birlikte suyun her geçen gün dünya nüfusunu karşılayamayacak boyutlara ulaştığına dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi’nin içme suyu ve kanalizasyon işlerinden sorumlu kuruluşu Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Kayseri genelinde su kaynaklarının bilinçli tüketilmesine ve geliştirilmesine yönelik önemli içme suyu projelerine imza attığını belirten Başkan Büyükkılıç, içme suyunu gelecek nesillere temiz, sağlıklı ve yeterli düzeyde aktarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.
Büyükkılıç, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının her zamankinden daha fazla korunmasına ve su israfının önlenmesinde küçük büyük, genç yaşlı her kesimin duyarlılık göstermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hepimize sorumluluk düşüyor. Bu yüzden canlı yaşamı için olmazsa olmaz niteliğindeki suyumuza sahip çıkmalıyız. Gelin hep birlikte suyumuzu koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım” dedi.
“KASKİ İLE SUYUMUZA SAHİP ÇIKTIK”
KASKİ sayesinde Kayseri genelindeki içme suyu ile atık suların en iyi şekilde değerlendirildiğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, sondaj kuyularından, kayıp kaçak önleme, su analiz çalışmalarından, atık sudan ekonomiye katkı sağlanmasına ilişkin bazı çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
“26 ADET SONDAJ KUYUSU AÇILDI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent genelinde su iletim seviyesini daha da güçlü hale getirmek için 2022 yılında toplam maliyeti 6 milyon 678 bin 542 TL olan ve yaklaşık 120 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak 26 adet içme suyu sondaj kuyusu açıldığını ve kent genelinde açılan sondaj kuyusu sayısının 563’e ulaştığını kaydetti.
“20 MİLYON TL’LİK SU KAYIP KAÇAĞI ÖNLENDİ”
KASKİ Genel Müdürlüğü’nün, kent genelinde en iyi ve eşit şekilde hizmet etmeyi kendisine misyon edindiğini, gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye’deki su ve kanalizasyon idareleri arasında her zaman üst sıralarda olmayı başardığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Geride bıraktığımız 2022 yılında da önemli işlere imza atıldı. Özellikle geri kazanıma büyük önem verilirken, bu kapsamda geçtiğimiz yıl kayıp kaçak oranı en minimum seviyelere indirilerek ekonomiye 20 Milyon TL değerinde önemli bir katkı sağlandı” dedi.
“MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYU İLETİYORUZ”
KASKİ’ye ait su analiz laboratuvarlarında su kalite ve güvencesinin kontrol altında olduğunu paylaşan Büyükkılıç, 2022 yılında 8 bin 934 içme suyu numunesinde 103 bin 115 parametrenin analizinin yapıldığını, içme suyu tesislerinde yapılan klor ölçümlerine ek olarak ise şebekede 3 bin 516 serbest klor ölçümünün yapıldığını belirterek, “Kayseri’de sağlıklı ve güvenilir içme suyu olmazsa olmazımızdır. Bu bakımdan vatandaşlarımız sürekli kontrol altında şebekeye verilen sağlıklı ve güvenilir içme suyunu gönül rahatlığı ile tüketebilirler” açıklamasında bulundu.
“HEM ÇEVREYE, HEM EKONOMİYE DESTEK OLUYORUZ”
Suyu da çevreyi de gözettiklerinin altını çizen Büyükkılıç, “Kayseri İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimizde birincil çamurundan 2 milyon 611 Bin 40 m³ biyogaz üretilmiş, üretilen biyogazın jeneratörlerde yakılması ile de ekonomik değeri 16 Milyon 786 Bin TL olan 5.100.000 kWh elektrik enerjisi elde edildi. Kentimiz genelindeki tesislerin tamamı tam kapasite ile en iyi şekilde çalıştırılıyor. KASKİ’miz şehrin içme suyu ihtiyacının en kaliteli şekilde karşılarken, kirli suları da çevreye zarar vermeden arıtıyor. Bu kapsamda KASKİ’miz bünyesinde işletmesi yapılan 31 adet konvansiyonel ve 49 adet Doğal Atık Su Arıtma Tesisinde 2022 yılında 68 milyon 457 bin 136 m³ atık su arıtıldı. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için böyle tesislerin sayısını artırmak için yatırımlarımız devam edecek. Bu vesile ile ‘22 Mart Dünya Su Günü’nün, tüm canlıların ortak yaşamsal kaynağı olan suyun korunmasına, bilinçli ve duyarlı şekilde kullanılmasına vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.