• BIST 100

    10899,30%0,04
  • DOLAR

    32,18% 0,12
  • EURO

    34,81% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2463,57% -1,57
  • Ç. ALTIN

    3999,16% -0,36

MURAT GÜLSAN


SÖZDE DEĞİŞEN CHP

.


CHP ‘nin başkanı bir operasyonla gelmiş yaklaşık 13 yıl parti başkanlığında kalmış her seçimi kaybetmiş ama her kongreyi de kazanmış olan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığı sürece hiç bir zaman ben Tunceliliyim dememiş her daim Dersimli Kemalim diyerek Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ismini koymuş olduğu Tunceli ismine hep meydan okumuş biridir. Kılıçdaroğlu yine başkanlığı süre içinde her daim bir çok konuşmasında Mustafa Kemal ismini kullanmış, genelde ATATÜRK ismini lanse etmemiştir. O kılıçdaroğlu her gittiği yerde Demirtaş'a özgürlük istemiş çıkıncada göğsüne şeref madalyası takacağını söyleyerek tüm şehit ailelerine vatanseverlere milli birlik beraberliğimize adeta meydan okumuştur. Atatürkçüleri partiden tasfiye etmiş pkk sempatizanlarını alt kadrosuna dolduran Kılıçdaroğlu'nun yaptıkları bizlerin gözlerinden kaçmamıştır.Onun dönemindeki CHP hatırlarsanız bir oy Kılıçdaroğlu'na bir oy HDP ye diyerek büyük kampanya başlatılmış bölücülük yapan partiyi adeta Türk milletine sevdirmeye çalışmışlardı. O ekipte daima yer alan başkanın her dediğine evet diyen şehit cenazesinde camide saftayken kahkahalarla gülen Özgür Özel sözde değişim geçiren CHP 'nin yeni başkanı oldu.Herkesin deliler gibi alkışladığı taparcasına sevdiği yeni yeni umutlar beslediği Özgür Özel sanki gökten zembille inmiş ak pak biri. Bu seçilen Özgür özel seçilir seçilmez hatırlarsanız ne yapmıştı "osman kavala'ya selahattin demirtaş'a selam olsun, selam olsun size demokrasi kahramanları!" diyerek ona verilen emri yerine getirmiştir. 

Koskoca CHP genel başkanın başka işi gücü yok bu bölücülere selam gönderecek Atatürkçü geçinen kesim bunu görmezden gelecek, yutacak ve çılgınca alkışlayacak. Sonra bu başkan durmayacak HDP'li milletvekilleriyle birlikte bölücülük yapan Pervin Chakar isimli opera sanatçının konserine giderek Türk milletinin gözünün içine baka baka elini öpecekti. peki bu Pervin Türkiye için ne demiştir. 
“2020'de ise Kürt Araştırmaları isimli bir siteye açıklamalarda bulunan Chakar, Türkleri 'Kürt eserlerini talan etmekle' suçlamış, "Kürtler bölünmüş olmakla kalmadılar, onların topraklarını işgal edenler fırsat buldukça onların topraklarını bir savaş alanına çevirdiler, ekonomilerini yok ettiler, tarlalarını yakıp hayvanlarını öldürdüler, dillerini kestiler. Bu böyleyken bize ait olan pek çok eserin de hem Türkler hem Ermeniler tarafından kendilerine mal edildiğine tanık olduk. Yüzlerce Kürt müzik eseri bu iki halk tarafından resmen talan edilmiştir. 

Devletiniz yoksa birileri mutlaka bu zenginliğe sahip çıkmak, yağmalamak veya benimsemek için ortaya çıkacaktır." demişti.
Bu tip açıklamalar yapanlara bakıyorsunuz çocukları Avrupa'nın en lüx okullarında okuyup şaşa içinde yaşıyorlar. Oysa garibim Kürt çocukları Kürdistan hayalleriyle kendi toprağında yaşamış olan Türk çocuklarına düşman ettiriliyor. Oysaki Toprağımız, dinimiz, ismimiz,bayrağımız,kimliğimiz hepsi aynı niye ben Kürde düşman olayım niye o Türke düşman olsun. Ben şahsım olarak hiç bir kürt kardeşime düşman değilim. Bizim düşmanımız bizleri birbirimize düşman edenlere, bayrağımıza,dinimize,vatanımıza göz dikinleredir. 
Bu Pervin’in de öyle dünyaca bir başarısıda yokmuş zaten. Kadın her gittiği yerde Türk düşmanlığı yaparak bir yerlere varmaya çalışıyormuş. İşte Özgür Özel daha sonra gelen tepkiler üzerine pişman olmadığını gururla elini öptüğünü açıklamıştı. Aynı Özel HDP ile de ittifak yapabileceklerini açıklamış sözde Atatürkçü olan partinin başkanı, sözde değişimi başlatmıştı.
Ben isterdim ki bu sözde değişim başlatan parti başkanı kendi partililerine şöyle seslense. “Her türlü bölücülüğe savaş açacağız, Mülteci sorunlarını çözeceğiz, ülkeyi yeniden ferah günlere getireceğiz, gözü yaşlı insanların gözyaşlarını dindirmeye, her yuvaya sevgi tohumları ekmeye talibiz.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Atatürk’ün izinden gideceğiz kırmızı çizgilerimizden ödün vermeyeceğiz dese eyvallah diyeceğim ama nerde. Demirtaş'a Kavala ya selam yollayan la, Şehit cenazesinde gülen adamla işim olmaz. Velhasıl CHP'de değişim meğişim olmamıştır. Herşey aynı tas aynı hamam. Kılıçdaroğlu'nun ekibinden olan bu yeni başkan, onun her dediğine evet diyen bu başkan, yeni başkan olmuş ama değişim olmamıştır. İçinden ATATÜRK çıkarılmış bir CHP yoluna kimlerle devam ediyor görün bilin diye yazdım.
Saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları


23° / 14.8°

YAZARLAR