• BIST 100

    10970,11%0,47
  • DOLAR

    42,52% 0,06
  • EURO

    49,59% 0,02
  • GRAM ALTIN

    5775,26% 0,40
  • Ç. ALTIN

    9314,94% 0,16

Burhan Çınar


Bir Emekli Vatandaştan Cumhurbaşkanına Açık Mektup

76 yaşındaki emekli öğretmenden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı mektup: “Köyler yeniden kalkınsın, şehirler nefes alsın!”


Sayın Cumhurbaşkanım

Bir vatandaş olarak size serzenişte bulunmak istiyorum

Ben 76 yaşında emekli matematik öğretmeniyim. Emekli bir vatandaş olarak buharlaşan emekli aylığı ile geçinmeye çalışıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım

Etrafınızda sizi kuşatıp her tarafı dikensiz gül bahçesi olarak size sunan çemberi kırın. Yanınızdaki dev koruma ordusundan uzak tek başınıza vatandaşın içine girin. Korkmayın vatandaş size suikast düzenlemez. Sizi el üstünde tutar ve sizi korur. Her hafta bir ilin bir köyüne gidin çat kapı bir evde sofralarına oturun. Ne yiyorlarsa siz de yeyin. Konuşun. Dertlerini dinle. Gör milletin halini.

Ben kendimden bahsedecek olursam. Emekliyim. Siz Akpartiyi kurduğunuz yıl ben emekli maaşımla 13 tane çeyrek altın alıyordum, bu gün 2 tane alabiliyorum. Emekli maaşım asgari ücretin 4 katıydı, bu gün asgari ücretin altında.

Gelin iyi bir şey yapın. Şehirleri kategorilere ayırın kelle vergisi koyun. Elde edilecek paralarla köyüne dönecek insanları sübvanse edin. Köyleri kalkındırın. Tarlalar ekilmeye başlansın.

Peki onun için ne yapmalı?

Köylerde yaşamak cazip hale getirilmelidir. Tarlalar ekilir biçilir hale getirilmeli. Köylünün bilinçli olarak ürettiği mahsüle devlet pazar bulmalı ihracaat etmelidir.

Peki tarlayı tapanı bırakarak kentlere taşınan nüfusu köylere geri nasıl gönderebiliriz ?

Bunun için kenterde yaşayanlara kelle vergisi konmalı toplanan vergilerle köyüne geri dönenler sübvanse edilmelidir.

İstanbul'u örnek verecek olursak 16 milyon nüfusun 6 milyonunu güle oynaya geri göndermek mümkündür. 10 milyondan toplanacak kelle vergileri ile sübvanse etmek mümkündür.

Gelin ülkenin tamamına seracılığı öğretin. Köylü her yıl en az üç defa hasat yapsın. Köylünün ürettiklerini satın alın, ihraç edin. Köylerde ocaklar tütmeye başlasın. Şehirler soluk alsın.

Dost acı söyler

Saygılarımla

Burhan Çınar
 

Yazarın Diğer Yazıları


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.