Mutluyum...
Mutlusun...
Mutlular...
Ne kadar kulaga hos geliyor öyle degil mi? Sahi; siz ne ile, neler ile mutlu oluyorsunuz?
Para ile mi?
San ve söhret ile mi?
Yoksa; Karun gibi para, zenginlik ile mi?
Yoksa, makam ve mevki ile mi?
Düsündünüz mü hiç?
Yoksa kapida sizi "hosgeldin bey" diyen dünyada ve ahirette bir ve beraber olmak için dua ettiginiz esiniz mi?

Bizim, siz degerli, müdakkik okuyucularimiza sordugumuz bu soruyu, TV’de bir programda sunucu, milyoner misafirine soruyor:
-"Hayatinda seni en çok mutlu eden nedir?"
Adam:
-"Hayatimda dört mutluluk merhalesi yasadim, ta ki mutlulugu buldum:
1- Mala, esyaya düskünlügüm oldu, elde edince, mutlulugun bu olmadigini anladim.
2- Çok pahali seylere düskünlügüm oldu, elde edince, onlarin verdigi mutlulugun, zamanla tesirini kaybettigini gördüm.
3- Büyük sirketler; mesela bir futbol takimi veya uluslararasi bir sirket sahibi olunca, mutlulugu yakalarim sandim, ama hayal ettigim mutlulugu onlarda da bulamadim. Hatta gördüm ki; imkanlarin çogaldikça, sorumluluklarin artiyor, rahatindan fedakarlik yapmak zorunda kaliyorsun.
4- Bir arkadasim benden engelli çocuklar için tekerlekli araba almada sponsor olmami istedi. Hemen yüklü bir bagista bulundum. Teslim günü gelince arkadasim israrla çocuklara kendi elimle arabalari teslim etmemi ve çocuklarin sevincine ortak olmami istedi.
Tabii gittim, çocuklarin arabalari alirken ve kullanirken ki sevincini görünce çok mutlu olmustum. Rutin bir sevinçti, bir kaç gün sonra unutacaktim.
Ordan çikmak için kapiya yöneldigimde, bir çocuk bacagima yapisti. Nazikçe kurtulmaya çalistim, ama çocuk israrla birakmiyor ve dikkatlice yüzüme bakiyordu.
Ona, "benden baska bir istegin mi var?" dedim. Çocugun cevabi bana gerçek ve kalici mutlulugun adresini vermisti.
Bana;
-"Hayir bir sey istemiyorum, yüzünü hafizama kaziyorum ki, Cennette karsilastigimiz zaman seni taniyayim ve Rabbimin huzurunda sana bir daha tesekkür edeyim."
dedi.
Mutlu olmak, gerçek mutlulugu yakalamak istiyorsaniz geçici ve fâni olan islerden uzak olun.
Rabbim; bizleri tüm mümin ve müminleri, gerçek mutluluklari yakalayacak amelleri nasib eyle!..
Selam ve dua ile.
