Bora IZKÜBARLAS


TÜRKÇE BILMEYEN “TÜRK” KIMLIKLI MUHACIRLER


 TÜRKÇE: Yazildigi gibi okunan bir dil degildir. Yazildigi gibi okunmayan pek çok kelime mevcuttur. Kelimeleri dogru telaffuz etmek, konusurken de anlasilabilir olunmali. Günlük yasantimizda da yeni insanlarla tanisirken de her alanda anlasilabilirlik gerekir.

Öncelik olarak; insanlarin bilgiyi kullanabilmesi için egitim yaratmak ve bunu herkesin erisebilecegi hale getirip ve sonrasinda “TC Kimlik” verilmelidir. Her seyden önce Türk kimligini kullanacak insan; Öncelikle Türk kimdir? bu ögretilmelidir. Türk kime denir ve Türk Töresi anlatilmalidir. Türk demek ;mazluma siginak, garibe korunak, hakka teslimiyet demektedir. Türk olmak, haksizliga direnen cesaret, aç ve açikta olana sahip çikacak hayatiyet demektir. Türk kimligi, ögle baska ülkelerin kimligini almaya benzemez.

Baska bir ülke kimliklerine sahip olanlar aidiyet duygusuna sahip degiller. En azindan ben ögle biliyorum ,gözlemlerim bu yönde Türk kimligi tasimak,Türk kimligine sahip olmak bir sereftir. O kimligi tasimanin bir bedeli oldugunu Türk olup ta bilmeyeni yoktur. Kanaatim sudur ki; Kimlik vermeden önce çook iyi anlatmak gerek Ve Türkçe bilmeyen Türk kimlikli’lere, önce bu aidiyet duygusu nedir. Bir yere veya bir millete bagli olma duygusu anlatilmalidir. Aidiyet duygusu; bir Devlete veya bir millete bagli olmak demektir. Aidiyet bagi da bir yere duyulan manevi bagidir. Orada olmasa dahi özlenilen bir vatan sevgisine, maneviyatina sahip olmaktir. Türkçe bilmeyen,Türkleri Tanimayan Türk kimlikli muhacirlere Önce “Türklük” anlatilmalidir.Sonra Kimlik verilmelidir.

Bizim Kimligimiz ve bayragimiz karmakarisik bir renk toplulugundan ibaret degildir. Bizim bayragimizin Kirmizi rengi topraga karisan “sehit kanlarini” temsil eder. ve üzerindeki Hilalin yani Ayin “Islamiyet'i “ Yildizin ise “Türklügü”, temsil ettigini üzerine basa basa anlatilmalidir. Biz bayrak degip geçmiyoruz. Türkçe bilmeyenlere Türk kimligi vermeden önce iyice anlatilmalidir. Bir gün; Hoca Ahmet Yesevî Hazretlerine sormuslar: – “Müslüman misin?” – “Elhamdülillah Türk’üm, Müslüman’im.” demis. – “Neden Türklügü katiyorsun, biz dinini soruyoruz.” demisler. – ”Din seçim, Türklük kaderdir.” demis.'' Ahmet Yesevi,döneminde din ve kültür dili Arapça , Farsça yerine, kendi anadili Türkçeyi kullanmis, Türkçe dilini bir ilim, ask , irfan dili haline getirmis ilk Türk mutasavvifi’dir. Kimlik vermeden önce; • “Hoca Ahmet yesevi’yi” • “Dede Korkut’u” • “Biruni’yi” • “ibn-i sina’yi” • “Yusuf Has Hacib’i” • “Kasgarli Mahmut’u” • “Imam Gazali’yi” • “Mevlana’yi” • “Hüseyin Nihal Atsiz’i” • “Ziya Gökalp’i” • “Mustafa Kemal Atatürk” Anlatilmalidir. Yoksa ver 250 veya 450 bin dolari al kimligi demek ile Türk vatandasi olunmaz. “Konar göçmezler veya adina ne derseniz degin, bu adi konmamis bir istiladir.

Bilemedin 50 veya 100 yil sonra nüfus yapisinin nasil olacagini, risk ve tehditlerin nesnel boyutunun muhasebesini yapmayanlara sesleniyorum. Evet "Mültecilerin, göçmenlerin, siginmacilarin durumu vahim bir konudur. Ülkelerindeki savas, açlik, hastalik ve istikrarsizliktan dolayi bir yerden bir yere göçmeye çalisan binlerce göçmen, hayatlarindan olmustur. Hepimizin yüregini sizlatiyor.

Ancak ; Bu demek degildir parayi veren TÜRK vatandas olacak ve olmamali Bu düpedüz bizim demografik yapimizla oynamak demektir. Bir an önce bu düzensiz göç ve siginmaci sorununu sagduyulu sekilde bunun da ötesinde stratejik akilla ve milli çikarlara uygun halde analiz edilmesi gerekiyor. Yetkililerin ve Türk varligina karsi sorumluluklari olan herkes ülkemizde azinlik kalacak, bilinmeyenli denklemlerle kilitlenmis bir durumdayiz. Her Türk vatandasi demografik istikbalini düsünmek zorunda bizlerin üzerine düsen bu durumu dile getirmek. "DÜZENSIZ GÖÇ SORUNU BIR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUSMALI" “KIMLIK VATANDASLIK VERME ISI DERHAL DURDURULMALIDIR”

Yazarın Diğer Yazıları


18.8° / 12.6°

YAZARLAR