Ahmet BEREKET


ROMANLARIN PARTISI. GÜZEL PARTI…


Bugün sizlere iki yil önce kurulan ancak gereken Medya destegi olmadigi için çok da ön plana çikamayan GÜZEL PARTI’den ve çalismalarindan bahsedecegim.  

Güzel Parti 2020 yilinda halen genel baskanlik görevini sürdüren Hüseyin AKBULUT tarafindan kuruldu. Güzel Partinin en önemli özelligi ve Güzel Partiyi diger siyasi partilerden ayiran en belirgin özelligi, ROMAN Vatandaslarimiz tarafindan kurulmus olan ROMAN’larin ilk siyasi partisi. 

Bilindigi üzere, Cumhuriyetimiz kurulusundan 94 yil sonra AKP VE CHP’den iki Izmirli millet vekili Özcan PURCU ve Cemal BEKLE Millet vekili sifati ile meclise girdiler. 

Ancak resmi devlet kayitlarimizda, sayilari 50.000 olarak görülen ancak Roman vatandaslarimiza göre de sayilari 2.000.000 asan nüfuslari ile bugüne kadar ihmal edilmis olan Roman vatandaslarimiz, devletimizin ve devletimizi idare eden hükümetlerimizden hep bir destek hep bir yardim beklemis. 

Artik onlarda siyasetin içinde var olarak kendi göbeklerini kendileri kesmeleri gerektigi gerçegini kabullenip GÜZE PARTI ismiyle çalismalarini yogunlastirip hedef olarak ilk selimlerde mecliste olmayi planliyorlar.  

Ben de bugün yillardir Roman kardeslerimle birlikte büyümüs, Roman mahallesi olarak adlandirilan hatta bizlerin degimiyle Izmir’in baskenti TEPECIKTE dogup büyüydük yetisen biri olarak GÜZEL PARTI’nin Buca ilçe baskanligini ziyaret edip, Ilçe baskani kiymetli kardesim Hüseyin ERKEZ’i ziyaret edip hasbihal ettik. 

Hüseyin baskan kendisi gibi genç ve dinamik bir ilçe teskilati kurarak Izmir’de Il baskanligiyla birlikte GÜZEL PARTIYI canla basla tanitma çabasinda. Bende bu çabasini yakinen görüp takip edenlerdenim. Hedefleri arasinda Güzel Partiyi öncelikle ilçesinde tanitip anlatmak, devaminda da Güzel Partinin seçimlerde Izmir’den en yüksek oyu almasi konusunda durup dinlenmeden çalismak olarak belirlemis. 

Artik Roman vatandaslarinin korkulan kisilermis gibi gösterilmesinden, gayri mesru islerle ugrasan kisiler olarak adlandirilip tanitilmasindan, bazi Roman mahallelerin uyusturucunun Izmir’deki merkezi gibi milletin hafizasina kazinip, insanlarin neredeyse bu semtlere girmekten korkar hale gelmelerinden son derece rahatsiz. 

En büyük sikintilarindan biri de, bürokrasiden partisi adina bazi randevu ve taleplerine gerekli geri dönüsün olmamasi. Ben kendi adima Roman kardeslerimizi yok sayan onlara gereken destegi vermeyen gerek sivil gerekse resmi bürokrasiyi bu vesile ile uyarmak istiyorum. 

ROMAN VATANDASLARIMIZ TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETIMIZiN VATANDASLARIDIR ve baskalarina göstermis oldugunuz her alandaki hosgörü ve kolaylilari Roman vatandaslarimiza da göstermeniz devletimiz büyüklügünün bir geregidir.


Ben sahsim adina, bu güzel insanlarin seslerin dahada gür çikmasi için gücüm nispetinde elim dengelenin fazlasini yaparak Roman kardeslerimiz sesi olmaya devam edecegim.   

Siz degerli vatandaslarimizi da Roman kardeslerimizi bu güzel insanlari daha yakindan tanimaya davet ediyorum.  
Selam, sevgi ve saygilarimla. 

Yazarın Diğer Yazıları


18.8° / 12.6°

YAZARLAR