• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Edanur ISMAIL


Lise Çalisma Serüvenim


Çogu insanin aksine  konuyu daha önemli buluyorum ve öncelikle konularin detayli bir sekilde dikkatlice dinlenmesi gerektigini düsünüyorum.   

Test çözmek konuyu pekistirmek amaciyla özellikle eksik oldugumuzu düsündügümüz konularda faydali oldugunu düsünüyorum. Birden fazla kaynak kullanarak ilerlemeyi özellikle matematik vb. soru tipi degiskenlik gösteren dersler için  faydali buluyorum.   

Ayrica matematik ve geometri dersi için ÖSYM tarzi ve çikabilecegini düsündügüm sorulari kesip yapistirmayi tercih ettim bu sayede bazi soru tiplerini tanimami kolaylastirdi.   

AYT fen kismi (fizik, kimya, biyoloji) için ders kanallarindan dinleyerek kimya dersi notlarini kendi yorumumla  hazirladim ve son 1 ayda kimyami tamamladim.   

Ayrica bu derslerde bütün formülleri tek bir kagida topladim. (Mesela AYT kimya formülleri 2,5 sayfa  vb.) Fizik dersinde bazi formülleri Ingilizce kökenlerine inerek aklima daha da yatirmaya çalistim.   

Ayrica yine hepsini bir kagitta topladim. Özet halinde ve konulari gruplandirarak çalismanin çok faydali oldugunu düsünüyorum.   


Biyolojide de baglantili çalismanin önemli oldugunu düsünüyorum ve bu yüzden 4 sene de çok önemli benim açimdan. Ben biyoloji dersinde yine kavramlarin kökenlerine inerek, konu özetiyle çalistim.   

Ekstra olarak bazi konularda (insan fizyolojisi, bitki biyolojisi vb.) görsel agirlikli çalistim. Bu çalismalarimda disiplin de büyük bir paya sahip. 

Özellikle derslerin konu konu ayrilmasi ve bu konularin alt konu basligi seklinde ayrilmasi konularin daha kolay kavranmasini sagliyor.   

Ve fizik, kimya ve biyoloji gibi derslerde de deneylere ve günlük hayattaki olaylara yer verilerek anlatilan yerlerden dinlemek konularin daha kalici olmasini sagliyor.  


Paragraf ve Türkçe için fazlaca soru çözmek(7 paragraf, 1 Türkçe, 2 deneme test kitabi çözdüm mesela) , kitap okumak, makale okumak ayni zamanda yapamadigimiz sorulari analiz etmek ve son 3 ay her sabah deneme (40 soru) yapmanin önemli oldugunu düsünüyorum. Ama bu rutine sinava kadar sadik kalmanin önemli oldugunu düsünüyorum.   

Ben paragraf ve Türkçeye 11. sinifta baslamistim ve önce yarim dönem 20 soru çözdüm, diger dönem 30 çözdüm. Yazdan itibaren de 40 soru günlük devam ettim. (Bu 40 soruyu bazen söyle de yaptim mesela sali-persembe 40 diger günler 20 seklinde yaptigim zamanlar da oldu çünkü malum konu eksikleri tamamlamak için zaman önemli oluyor)   

Son olarak herkes için basarinin bir sirri vardir. Benim için de var:

INANMAK VE ÇALISMAK. 

Biraz klise gelebilir ama bu iki faktör benim için çok önemliydi. Çünkü bir insan kendi basarisina  inanmiyorsa baska insanlardan onun basaracagini duymayi beklememeli.   

Bu süreçte baskalari ne der diye hiç düsünmedim, zorlu zamanlarda kendime inanmayi denedim.   

Çalismak benim için çok önemliydi benim için hiçbir insanin basaramayacagi konu yok sadece bunun farkinda olmayan insanlar var.   

Yani kendi potansiyelinin farkina varamayan insanlar ve bu insanlara dokunmak amaciyla bu yaziyi kaleme aldim.   

Umarim herkes için faydali olmustur. Okuyan herkese tesekkür ederim. Umarim hedeflerinize ulasirsiniz.   

Ben size inaniyorum ama önce siz kendinize inanmalisiniz.   
Basarilar...  

Yazarın Diğer Yazıları


22.5° / 13.8°

YAZARLAR