Yusuf AKTAS


Istanbul’da En Yüksek Kirayi Hangi Ilden Olanlar Ödüyor?!


Istanbul’da En Yüksek Kirayi Giresun'lular, 2. sirada Sivas'lilar Ödüyor!

Türkiye’nin emlak bilgi bankasi Tapusor.com tarafindan hazirlanan ‘Hemserilik Verileri’ raporuna göre Istanbul’da yasayan her 19 kisiden biri Sivasli. 

Megakentte Istanbul kütügüne kayitli yalnizca 2 milyon 159 bin 995 kisi bulunurken, en fazla Istanbullu ise Kadiköy ilçesinde yasiyor.

Gayrimenkul sektörüne, yönettigi büyük veri havuzu ile isik tutan Tapusor.com ‘Hemserilik Verileri’ raporunda birbirinden çarpici bilgiler bulunuyor. 

Yapilan arastirmaya göre Istanbul kütügüne kayitli olmayan 12 milyon 851 bin 873 vatandas yasiyor. 

Sivaslilarin ilk sirada yer aldigi listede sirasiyla, Kastamonulular, Ordulular, Giresunlular ve Tokatlilar geliyor. Istanbul’da her 7 kisiden 1’i Istanbullu iken Sivaslilar 19’da 1, Kastamonulular 26’da 1 ve Ordulular 28’de 1 olarak ön plana çikiyor.

EN YÜKSEK KIRAYI GIRESUNLULAR

EN DÜSÜK KIRAYI ERZURUMLULAR ÖDÜYOR

Istanbul’da yasayan 495 bin Giresunlu ortalama 2 bin 215 TL’lik kira ödemesiyle ilk sirada yer aliyor. Giresun’u 768 bin kisilik nüfusu ile 2 bin TL kira ödeyen Sivaslilar takip ediyor. 

Trabzonlular 414 bin kisilik nüfusuyla her ay ortalama 1990 TL kira öderken Kastamonulular 562 bin 160 kisilik nüfusuyla 1950 TL kira ödemesi gerçeklestiriyor.

Istanbul’da metrekare kira degeri en düsük ilçe olan Sultanbeyli’nde ise Erzurumlu vatandaslar bulunurken, Esenyurt’ta Vanli ve Ardahanlilar, Esenler’de Malatyalilar, Bagcilar’da Bitlisliler, Zeytinburnu’nda Mardinliler ve Beykoz’da Giresunlular agirlikli ilçe nüfuslarini olusturmaktadir.

EN AZ ISTANBULLU SULTANBEYLI’NDE

Hemserilik verilerinden elde edilen sonuçlara göre; ilçe nüfus yogunluklarina göre en az Istanbullu Sultanbeyli’nde yasiyor. Sultanbeyli nüfusunun yalnizca %3’ünü olusturan Istanbullular, Sancaktepe ve Sultangazi’de %5, Esenyurt – Bagcilar – Esenler’de %6, Pendik ve Arnavutköy’de %9’a denk geliyor. 

Ayni veriler isiginda Istanbul’da kütügü Istanbul’da bulunan vatandaslarin yogun olarak yasadigi ilçe %61 ile Çatalca oldu. Çatalca’yi %50 ile Sile takip ediyor. Adalar %39, Kadiköy – Beykoz – Bakirköy ve Silivri ilçelerinde %31 oraninda Istanbullu yasiyor.  

Tapusor sitesinden alinmistir.
Huzurlu günler...

Yazarın Diğer Yazıları


18.8° / 12.6°

YAZARLAR