Yusuf AKTAS


KÖTÜ KOLESTEROL DIYE BIRSEY YOKMUS!


Ilaç sirketleri, kolesterol tedavisi adi altinda tüketicilerden 2 trilyon dolar çekti.

 
Tibbi arastirma sahtekarligi ve yetkilileri için ne büyük bir utanç.  Yetersizlikleri zinde ve saglikli insanlara 2 trilyon dolara mal oldu.
 
Kolesterol nihayet Naughty List'ten resmen çikarildi.  ABD hükümeti sonunda kolesterolün endise edilecek bir besin maddesi olmadigini kabul etti.  

1970'lerden bu yana kalp hastaliklari ve damar tikanikliklarindan korunmak için yüksek kolesterollü gidalardan uzak durmamiz yönündeki uyarilarinda U dönüsü yapiyorlar.
 
Bu, yumurta, tereyagi, tam yagli süt ürünleri, kuruyemisler, hindistancevizi yagi ve etin artik güvenli olarak siniflandirildigi ve endiseli besinler listesinden resmi olarak kaldirildigi anlamina gelir.
 
Kilavuzlari her bes yilda bir güncellemekten sorumlu olan ABD Tarim Bakanligi, 2015 yilina iliskin bulgularinda sunlari belirtti: "Daha önce, Amerikalilar için Diyet Kilavuzlari, kolesterol aliminin günde en fazla 300 mg ile sinirlandirilmasini tavsiye ediyordu.
 
"2015 DGAC bu tavsiyeyi öne sürmeyecek çünkü mevcut kanitlar diyet kolesterolü tüketimi ile serum (kan) kolesterolü arasinda kayda deger bir iliski olmadigini gösteriyor, bu da AHA/ACC (Amerikan Kalp Dernegi / Amerikan Kardiyoloji Koleji) ile uyumlu.
 
Diyet Yönergeleri Danisma Kurulu, buna karsilik olarak, artik insanlari yüksek kolesterollü yiyecekler yemeye karsi uyarmayacak ve bunun yerine beslenme kaygisinin ana maddesi olarak sekere odaklanacaktir.
 
ABD'li kardiyolog Dr Steven Nissen sunlari söyledi: Bu dogru bir karardir.  _Diyet kurallarini yanlis anladik.  Onlarca yildir yaniliyorlar _."
 
Bu bilesikten zengin yiyecekleri daha fazla yedigimizde vücudumuz daha az üretir.  Yumurta, tereyagi ve karaciger gibi kolesterolü yüksek gidalardan kendimizi mahrum edersek, vücudumuz hizlanir.
 
Kolesterol hakkinda gerçek olan sey, içinizdeki kolesterolün çogu karacigeriniz tarafindan üretilir.  Beyniniz öncelikle kolesterolden olusur.  Sinir hücrelerinin çalismasi için gereklidir.
 
Kolesterol, östrojen, testosteron ve kortikosteroidler de dahil olmak üzere tüm steroid hormonlarinin yaratilmasinin temelidir.
 
Vücuttaki yüksek kolesterol, bireyin karacigerinin saglikli oldugunu gösteren açik bir göstergedir.
 
Dr. George V. Mann M.D. Kardiyovasküler hastaligin (KVH) insidansi ve prevalansi ve risk faktörleri için Framingham arastirmasinin yardimci direktörü:
  
Diyetteki doymus yaglar ve kolesterol, koroner kalp hastaliginin nedeni degildir.  Bu efsane, yüzyilin, belki de herhangi bir yüzyilin en büyük aldatmacasidir
 
Kolesterol, tüm zamanlarin en büyük tibbi aldatmacasidir
 Kötü Kolesterol diye bir sey yoktur
 
Böylece Kolesterol seviyenizi degistirmeye çalismayi birakabilirsiniz.  Arastirmalar, kolesterolün kalp hastaligina neden olmadigini ve kalp krizini durdurmayacagini süphesiz kanitliyor.
 
Kalp krizi geçiren kisilerin çogunun kolesterol seviyeleri normaldir.
 
VÜCUDUMUZ GÜNLÜK METABOLIZMA IÇIN 950 mg KOLESTEROL IHTIYACIDIR VE KARACIGER ANA Üreticisidir.  KOLESTEROLÜN YALNIZCA %15'I YEMEGIMIZ GIDALARDAN BAGLANMAKTADIR.
 
Yedigimiz besinlerin yag içerigi az ise karacigerimiz
 Seviyeyi 950 mg'da tutmak için daha fazla çalismaliyiz.

Vücudumuzdaki kolesterol seviyesi yüksekse karacigerin mükemmel çalistigini gösterir.
 
Uzmanlar LDL veya HDL diye bir sey olmadigini söylüyor.
 
Kolesterol insan vücudunun hiçbir yerinde blok olusturacak sekilde bulunmaz.
 
Lütfen KOLESTEROL ile ilgili son gerçekleri paylasin https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/02/10/feds-poised-to-withdraw-longstanding-warnings-about-dietary-cholesterol/?utm_term=.1982832f86fa

Yazarın Diğer Yazıları


18.8° / 12.6°

YAZARLAR