• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

SEMA KOCA


KUSUR VEYA HUZUR


"Kusur arayanda, huzur bulamazsiniz."

Ne kadar dogru bir söz. 

Her insanin mutlaka bir kusuru vardir. Önemli olan bu kusurun hayatimizin akisini ne kadar ve nasil etkiledigidir. 

Her gördügümüz kusuru dile getirmek zorunda da degiliz tabii. Olur ya, kusur sahibinin hassas noktasidir. Belki de kusur olarak görmedigi yanidir. Ya da sizin gözünüze çirkin görünen o "kusur", onun dogustan veya çocukluktan, sonradan olma bir rahatsizligidir. 

"Ama ben dürüstüm, dogruyu söylüyorum" diyerek kimseyi incitme hakkina sahip degiliz.

Önce aynaya bakmalisiniz!

Sizi incitmemek, kirmamak, üzmemek için yüzünüze vurulmayan KENDI kusurlarinizi da görebildiniz mi, karsinizdakinin küçücük ve hayati engel tasimayan kusurlarini hemencecik görebildiginiz gibi?

Mutlu ve huzurlu olabilmek için bazi seyleri görmezden gelmek, görsek de abartmamak gözümüzde gönlümüzde büyütmemek gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.