Rahime Y. Turan


SIRKETINIZIN KURUMSALLIK DEGERI NASIL ARTIRILIR?


KURUMSAL SIRKET OLMAK VE SIRKETINIZIN KURUMSALLIK DEGERI NASIL ARTIRILIR?

1- MARKA VE SIRKETINIZE ÖZEL LOGO KULLANIN.

Sirketinizi temsil ettigini düsündügünüz renk ve sembollerden olusan logonuz ile mini kurumsallik dedigimiz kategorileri uygulamaya baslayin- personel kiyafetleri,sirket binaniz, araç ,gereç,kirtasiye malzeleriniz,restorantlartlarda tabak.çatal.matbaa ürünleri,çalisanlarin rozetlerinde kullanilabilir ve markalasmanizda  büyük ölçüde yardimci olacak ve kurumsal bir sirket olma konusunda daha hizli ilerleme saglayacaksinizdir.

2- E-posta Adresi

Çalisanlarinizin diger kisi ve kuruluslara sahsi hesaplarindan degilde sahis ve departman kategorileri ile sirketinizin adiyla olusturulmus mail adresleri üzerinden mail atmalari kurumsallasma hedefine giden yolda baska bir diger adimdir.

3- Kurumun Merkez Binasi

Kurumsallik adina Sirkete ait tüm noktalar önemlidir.Iç mekan ve dis mekan düzenlemesi çok önemlidir.Genel merkez binada her sey daha titiz,düzenli,kurumsallik adina yapilmasi gereken  düzenlemeler yapilarak hayran birakici olmalidir.

4- Internet Sayfasi

Sirketinizin hizmet alanlari, basarilari,hedefleri,ve sirketin tarihçesinin yer aldigi kisa ve unutulmayacak bir alan adiyla internet sayfasinin  (web sitesi)olmasi markalasma yolundaki sirketinizin kullanicilar tarafindan ziyaret edilmesine olanak taniyacaktir.ayrica web sitenize giren ziyaretçiler ve is ortaklariniz sirketi daha yakindan taniyacaklardir.

 

5-Sirket Ortak Amaç Ve Inanci

Kurum çalisanlarinin sirkette ne olup bittigi ile ilgili genel bilgilendirici maillerle donatilmasi, yeni alinan personellerin tanitimi ve görevlerinin duyurulmasi ve ortak amaçlari pekistirici içi iletisimin eksiksiz saglanmasi gerekmektedir. Yine terfi ve atamalarda ilgili/ilgisiz tüm personele duyurulmalidir.Sirket içi kurumsallasma sinyalleri en basta bu adimla verilmektedir.

6- Personel Egitim Toplantilari.(sirketi temsil etmek)

Çalisanlarin mesai içinde ve disinda, hatta özel yasantilarinda yaptiklari hareketlerin bile artik onlarin sahsindaki hareketler olmadigini ve sirketi temsil ettiklerini anlamalarini saglayacak egitim toplantilari düzenlenmelidir. Ek olarak kisisel egitim uygulamasi yapilabilinir.Her türlü sartta güler yüz, hos görü ve anlayisla sirketin insan odakli yapisi çalisanlar araciligi ile hizmet alanlara ve sirket yöneticileri ile de personellere aktarilmalidir. Ancak bu sekilde sicak çalisma ortami ile sirketine ve görevine bagli çalisanlar temin edilebilir.

7- Müsteri Memnuniyeti.Çözüm odagi)

Mutlaka sorunlarla karsilasan müsteriler olacaktir. Bu alani iyi yönetip müsterisini sorunla karsilasmis olsa bile mutlu gönderen sirketler, kurumsallasma adina en büyük adimi atmis olacaklardir.

8- Pier ve Reklam çalismasi

Pier çalismasi özellikle markanizi marka bilinirligini arttirmal,markayi büyütme,tüketci bilincini yaratma  gibi konularda pier çalismasi destek olacaktir.Ürünü ve sizi anlatan dikkat çekici ve itibar saglayici reklamlar, kurumlari her sekilde kazandirmada vazgeçilmezler arasindadir.

9- Çalisan Memnuniyeti

Çalisanlarinizin sirketten memnuniyeti, sizin toplum içindeki en büyük yasayan reklam ajanslarinizdir. Sosyal haklar, esitlik, adalet, terfilerin seffaf olmasi, kidem ve performansa göre ücret politikasi gibi basliklarda saglanacak çalisan memnuniyeti, personellerinizi sirkete maddi manevi baglayarak sirketinizden halk arasinda övgü ile bahsetmelerine sebebiyet verecektir.

10- Halka Iliskiler&kurumsal Iletisim

Aslinda en önemli maddelerden biridir,halkla iliskiler ve kurumsal iletisim.Tüm bu saydigimiz maddelerin kurumsal kimligin neresinde olunduguna dair objektif bir degerlendirmesini yaparak bunu yönlendirme sorumlulugu Halkla iliskiler veya kurumsal iletisim yöneticilerine aittir ve bu sorumlulugun verilmesi gerekmektedir.

 

11-Üretim sürekliligi ve kalitenin denetlenmesi.Aktif pazarin tüm ayaklarinin yürütülmesi gerekmektedir.

SIRKETINIZIN KURUMSALLIK DEGERI NASIL ARTIRILIR?

Sirketler kurulduktan sonra, kurumsal degerler saglam,degismez olmalidir.Sirket degerin, artirmak için öncelikle sirket sahibinin öncelikle bagimsiz isleyen sirket isleyisine geçmesi gereklidir.

-Sirket sahibi günlük destegi olmadan isletmesinin büyümesi için sorumluluk ve  günlük rutin isleri takip edecek bir yönetici tayin etmelidir.

-Isletme karinin,her sene gerçek olarak enflasyon üzerinden artmasi saglam ve degerli bir isletme için olmazsa olmazlarin basinda gelir.olmazsa olmazsi olan isletmenin kar marjidir.Brüt kar marji ile net kar marji ayri ayri degerlendirilmeli ve sürdürebilirlik karlilik için her yil farkli stratejiler gelistirmelidir.

- Kaliteli Yönetim Sirket Ekibini Sirkette Tutmak Gerekir.Nitekilikli çalisan ekip sirkete deger katar ve kurumsallik degerini daha çok artirir.

-Verilerle ve Hedeflerle Yönetilen isletmeler daha çabuk kurumsallasir ve kurumsallik degerini artirir.

-Sirket sahipleri finansal okur yazarliklarini sirket içinde finans ve muhasebe departmanina degilde,kendilerininde tüm finansal analizleri,tablolari çok iyi analiz yapabilmeleri gerekmektedir.

,-Bir sirketin kurumsal degerini korumak ve artirmak için Çalisan ve müsteri memnuniyeti çok önemlidir.

-Sirketler muhakkak performans degerlendirme sistemini yöneten bir insan kaynaklari departmanina sahip olmalidir.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

Gazi Umur Bey Bölgenin Yüz Akıdır

.

İSVİÇRE’NİN YENİ SESİ: HÜLYA EREN

İSVİÇRE’NİN YENİ SESİ: HÜLYA EREN BÜYÜK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAYI

Aksaçlılar'dan 'Parti Kuruyor' iddiasına cevap

AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET Parti mi Kuruyor?

İmam’ın, camiden kıtalara uzanan iyilik yolculuğu

.

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Yazarımız Baykara Başdanışman oldu

Sitemizin Yazarı Gazeteci, Girişimci ve Yatırım danışmanı Ramazan Baykara Uluslararası Ankara Sağlık Turizm federasyonu genel başkan baş danışmanı oldu.

Aysun hoca'ya hayırlı olsun ziyareti

Turgut Özal Üniversitesi kurucu rektörü Prof Dr. Aysun Bay Karabulut yeni görevine hızlı başladı.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

Mugga Mug Bahçeşehir Açıldı

.

Çocuklar Balıkçı Kenan'da Unutulmaz Bir Gün Yaşadı

.

AKSAÇLILARDAN 23 NİSAN MESAJI

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

İçkileri meşrubat olarak faturalandırmışlar

.

Birinciliği İzmir’e getirmeye kararlıyız

Tübitak Ege Bölgesi Birincisi Oğuz Kaya “Türkiye Birinciliğini İzmir’e getirmek istiyoruz”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Cumartesi 19.1 ° / 12.7 °
Pazar 14 ° / 11.8 °
Pazartesi 17.1 ° / 12.7 °

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16