• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

DR. VEHBI KARA


Simdi Islam Yüzyili Basliyor


Kâinatta cereyan eden bütün olaylarin dizgini; kudreti sonsuz olan Allah’in elindedir. Hiçbir canli yoktur ki; Allah onun perçeminden tutup boyun egdirmesin. Diledigini rezil eder, diledigini ise muzaffer eder. O halde her seyden önce Allah’in rizasini kazanmayi düsünmek ve ona göre hareket etmek en akillica istir.  

Kahraman Türk Milleti, bin yildan beri Islam’a hizmet etmis milyonlarca sehit vererek Haçli ve Mogol gibi istilacilarin önünü kesmistir. Bu sayede bütün Islam toplumlari nefes almis ve inancinin geregi olan ibadetlerini özgürce yapabilmistir.  

Son üç yüzyilda ise Türklerin basina türlü türlü felaketler gelmistir. Zira Osmanli devletinin zenginligi ve ihtisami, Allah yolunda cihat eden bu kahraman milleti rahata alistirmis; Islam ahlakindan ve Allah’in emirlerinden uzaklastirmistir.   

Kisa zamanda yikilan cihan devleti yerine Türkiye Cumhuriyeti kurulmus ise de dine lakayt bazi yöneticiler yüzünden bu cesur ve gözü pek millet; bir türlü toparlanip ayaklari üstünde dogrulamamistir.   

Öyle ki; 1453 yilindan beri Fatih Sultan Mehmet Han’in fetih camii olarak hizmete açtigi Ayasofya, ibadethane olmaktan çikarilarak ikona ve haçlarin bulundugu bir puthaneye çevrilmistir.  

Nihayet 86 yil boyunca Allah’in huzurunda secde etmenin yasak oldugu bir müze olan bu camii,  Ayasofya-i Kebir Cami-i Serifi ismiyle kilinan cuma namazi ile 24 Temmuz 2020 tarihinde resmen ibadete açilmistir. 

Iste bu tarih bir kirilma noktasi olup Müslümanlarin yeniden sahlanmasinin önemli bir dönüm noktasi olmustur.

Çünkü Ayasofya’nin camilikten çikarilip müze haline getirilmesi, Müslümanlarin ayagina takilmis bir pranga idi. Elhamdülillah, bu pranga kirildi ve yeniden cami oldu.     

Keza her tarafi kilise ve sinagog dolu olan Taksim Camiinin açilmasi ile birlikte askeri okullarimizda ve bazi kislalarda da camiler insa edilmeye baslandi.  


Bin yildan beri Islam’in bayraktarligini yapmis olan Türk milleti bu cami gelismelerinden sonra yeniden dirilis dönemine girmistir. Islam medeniyetinin güzelliklerini, zarafetini ve Türk milletinin kahramanligini dosta ve düsmana göstermis olan bu millet, Osmanli Devletinin küllerinden yeniden dogmaktadir.  


Camilerin Islam uygarliginin gelismesindeki rolünü anlamamiz ve bunu genç nesillere anlatmamiz önemlidir. Zira bunu idrak etmede zorlanan çok sayida insan vardir.      

Camiler Islam toplumunun kalbi olup ortak lisanin meydana gelmesinde mühim bir rol üstenmislerdir. Kur’an-i Kerim’in ve Hazreti Peygamber’in (asm) mesajlarini en güçlü seviyede cemaatle namazdan ve Cuma hutbelerinden alabiliriz. Yüz yillardan beri camilerde meydana gelen güçlü manevi atmosfer; Müslümanlarin ruhuna ve yasamina aksetmektedir.  
   
Camileri kapatarak basimiza gelen musibetler çoktur. Basimiza gelen birçok felakette camilerin amaçlari disinda kullanilmasinin ve Ayasofya’nin müze haline gelmesinin rolü büyüktür. Çünkü Fatih Sultan Mehmet Han’in bedduasina ve lanetlemesine maruz kalmis bir toplum haline getirilmistik.    

Artik manevi surlar parçalandi ve Islam’in parlak ve nurlu sancagi yeniden dünyanin her yerinde dalgalanmaya baslamistir. 14 Mayis 1950’den beri Ezan-i Muhammedi (asm) yerine getirilen ve sarki sözlerine benzeyen sözler bir daha cami minarelerinden okunmuyor. 

Zira hayatina mal olmus olsa da Adnan Menderes ve arkadaslari ezani orijinal sekline dönüstürmüs ve “Allahu ekber” sadalari bütün dünyadan isitilmistir.

Ayasofya’dan okunan ezanlarin, ayni 15 Temmuz 2016 tarihinde Islam düsmanlarina vurulmus bir tokat gibi fakat daha güçlü bir sekilde yankilanmasina sahit oluyoruz.   

Bu kutsal namaza çagri sadasi cami minarelerinden okundugu zaman; 15 Temmuz’da darbeci askerlerinde büyük bir korku ve panige neden olmus milletimizde ise müthis bir manevi uyanis baslamistir.  
  
Bunu fark eden hükümet yetkilileri ve Cumhurbaskani Erdogan elinden geldikçe camilerin yeniden ihya edilmesine ve kapatilmis olan camilerimizin açilmasina çalismaktadir. Allah emegi geçen bütün yöneticilerimizden de razi olsun.

Önce Kovid salgin süreci ve sonrasinda Rusya’nin Ukrayna’ya saldirmasi ile baslayan ekonomik ve sosyal sarsintilar; Türkiye’ye yeniden güç vermeye baslamistir.   

Çok kisa zamanda Suriye, Irak, Azerbaycan ve Libya’da askerlerimizin gösterdigi basarilar; bütün gözlerin üzerimize dönmesine yol açmistir. Türk silahlari ve gelistirilmis olan teknolojilerimiz, savas stratejilerinin gözden geçirilerek yeniden yazilmasina yol açmistir.  


Simdi ise yeni bir döneme girmis bulunuyoruz. Yakin zamana kadar Batili ülkelerin samar oglanina dönmüs ve ABD’nin her 8-10 yilda bir beynini yikamis oldugu askerlere darbe yaptirdigi Türkiye, Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ye girmesine takoz koyabilecek kadar onurlu bir siyasi güce erismistir.   


Daha önceki yillarda Batili ülkelerin ekonomik ve askeri tehditleriyle kolayca hizaya getirdikleri bu kahraman millet; artik dünyanin bütün büyük güçlerine kafa tutmaya baslamistir.   

PKK terör örgütüne verdigi destegi çekmeyen Isveç ve Finlandiya gibi ülkelere “eger ikna etmek için gelecekseniz zahmet edip yorulmayin” diyecek kadar kendinden emin bir politika uygulayan Cumhurbaskani Erdogan, izzetli ve onurlu bir millet oldugumuzu bütün dünyaya ilan etmistir.  

Artik Necip Fazil’in dedigi gibi “öz yurdunda garipsin öz vataninda parya!” sözü ortadan kalkmistir. Bu gelismelerin yankilari bütün Islam dünyasinda da görülecektir. 

Batiya karsi ezik duran Müslüman toplumlar simdi daha dik ve onurlu bir sekilde Türk kardesleri gibi mücadele etmeye baslayacaklardir, 
vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.