"Asrın afeti" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 96-116. saatler arasında 98 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.
Deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Yıkılan binaların enkazından saatler sonra kurtarılanların haberleri, tüm Türkiye'ye sevinç yaşatıyor.
Eskişehirspor'a imza atmaya gideceği gün depremde Gaziantep'te enkaz altında kalan 17 yaşındaki Muhammed Adnan Korkut, 96'ncı saatte kurtarılarak "hayata ikinci imza"sını attı. Korkut, yıkımın yaşandığı kentte Şehitkamil ilçesi Gölgeler Apartmanı'nın enkazında yürütülen çalışmayla kurtarıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesinde Ürgan Paşa Mahallesi Şehit Mehmet Duran Caddesi'ndeki Huzur Apartmanı'nın enkazında bebek sesi duyulması üzerine yürütülen çalışmalarda ekipler, 1,5 yaşındaki Sela Elbarazi ile annesi, babası, kardeşi ve dayısını depremden 96 saat sonra sağ çıkardı. Kurtarma ekibi, Sela Elbarazi'yi sağlık ekibine teslim ederken sevinç gözyaşı döktü.
Kahramanmaraş'ta Ali Sezai Efendi Caddesi'nde yıkılan 3 katlı apartmanın enkazında yapılan çalışmada, 26 yaşındaki Suriye uyruklu Fatma Karuş ile iletişim kuruldu. Genç kadın, 14 saatlik çalışma sonucu enkazdan 96 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki 6 katlı Kalkan Apartmanı'nda ekipler, enkaz altında sağ olduğu belirlenen Alper Saçma'yı depremden yaklaşık 96 saat sonra kurtardı.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD ekiplerinin çalışması sonucu Tevfik Temelli Caddesi'nde çöken Kilis Apartmanı'nın enkazından Semra Fırat (55), 96 saat sonra kurtarıldı.
Hatay'ın Saraykent Mahallesi 358. Sokak'taki Kule Apartmanı ile başka bir binanın enkazında ekipler çalışma yürüttü. Ekipler, depremden 96 saat sonra Kule Apartmanı'nın enkazından 14 yaşındaki Burak Sürücü ile diğer binanın enkazından Keriman ve 4 yaşındaki kızı Ela Dirlik'i yaralı kurtardı.
Hatay'ın Defne ilçesinde yıkılan bir apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, çalışmalarını bir noktada yoğunlaştırdı. İtfaiye erleri, çalışma sonucu depremzede Hüseyin'i 98 saat sonra yıkıntıların altından kurtarmayı başardı.
Hatay Merkez Odabaşı Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'nde yıkılan 6 katlı apartmanın enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler, depremden 98 saat sonra enkazdan 16 yaşındaki bir kızı yaralı olarak çıkardı.
100 Saat Sonra Kurtarıldılar
Adıyaman'da enkaz altındaki bir kadına 100 saat sonra sağ ulaşıldı. Duygusal diyalogların yaşandığı kurtarmada ekipler, "ana" diye hitap ettikleri ve adının "Hanım" olduğunu belirten kadına ilk sağlık müdahalesini yaparken moral vermek için "Sen bize içli köfte yapacak mısın?" diye sordu. Kadın da ekiplere, "Yaparım inşallah." yanıtını verdi.
Gaziantep'te, Rize AFAD ekipleri, Nurdağı ilçesinde yıkılan Kurtuluş Apartmanı'nın enkazından uzun uğraşlar sonucunda bir kadını, depremden 100 saat sonra bulunduğu yerden çıkarttı.
Kahramanmaraş Karapınar Mahallesi'ndeki Gözde Sitesi'nin enkazında 8 metrelik dehliz açılarak 32 yaşındaki bir kadın depremin 100. saatinde kurtarıldı. Kadına ulaşıldığı anın görüntülerinde ekip üyesinin, yaralıya "Buradayız, geldik. Çıkaracağız Allah'ın izniyle az daha dayan. 4 gündür buradasın, 1 saat daha dayan. Geldik. Az kaldı." şeklinde seslenmesi yer alıyor.
Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'ndeki yıkılan 600 Konutlar Sitesi'nde 101. saatte ekipler, enkazda 30 yaşındaki inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş'a ulaştı. Enkazdan çıkarılan Yiğitbaş, alkışlarla ambulansa taşındı. Çalışmalar sırasında Yiğitbaş ile konuşarak enkazdan çıkarıldığında kendisine sarılacağı sözünü veren kurtarma görevlisi Mustafa Aydın da ambulansa koştu. Aydın, sedyedeki Yiğitbaş'a sarılarak sözünü tuttu.
Diyarbakır'da yıkılan binalardan merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda ekipler, enkazda bulunan 32 yaşındaki Sebahat Varlı ile 10 yaşındaki oğlu Serhat'a ulaştı. İlk müdahaleleri enkazda yapılan Sebahat ve Serhat Varlı, çalışmalar sonucu 101'inci saatte kurtarıldı.
Kahramanmaraş Bahçelievler Mahallesi'ndeki ekipler, sismik ses dinlemeyle hayat belirtisi alınmasının ardından enkazda uzun koridor açarak 15 yaşındaki Ayfer'in bulunduğu noktaya ulaştı. Kurtarma sırasında Ayfer, dondurmayı özlediğini ve şarkıcı Zeynep Bastık'ın "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinlemek istediğini söyledi.
Bilincini açık tutmak için çocukla sürekli konuşarak sorular soran itfaiye ekipleri, genç kıza cep telefonundan açtıkları "Gül Beyaz Gül" şarkısını dinletti ve konuşarak 10 saat süren kurtarmayla enkazdan 99. saatte sağ çıkardı. Ekipler, ardından Ayfer'in kardeşi 13 yaşındaki Fatma'yı aynı enkazda depremden 101. saatte sağ çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde Reşit Gümüşer İlkokulu yanındaki apartmanın enkazında çalışma yapan ekipler, yaklaşık 9 saatlik çalışma sonucu üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Zişan Kaya'yı depremin 101'inci saatinde kurtardı.
Hatay Cumhuriyet Mahallesi'nde altı katlı apartmanın enkazını kontrol eden ekipler, yıkıntıların arasından ses geldiğini belirledi. Ekipler, yoğun uğraşlar sonucu İhlas Ayaz ile oğlu Yiğit'i, enkazdan 101 saat sonra sağ çıkarmayı başardı. Anne ve oğlu sağlık ekiplerine teslim edilirken çalışmaları izleyen baba, ailesini kurtaran Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi tahlisiye ekibine sarılarak teşekkür etti.
Hatay’ın Armutlu Mahallesi'nde çalışmalarını sürdüren arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 8 yaşındaki Tanem ve babası Cem Okur'un yerini tespit etti. Baba oğul, ekiplerin çalışması sonucu depremin ardından geçen 101 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.
Adıyaman'ın Besni ilçesinde yıkılan Yaşamkent Sitesi'ndeki binanın enkazında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 27 yaşındaki Büşra Atalay Aslan ile temas kurdu. Ekiplerin depremden 102 saat sonra enkazdan çıkararak sedyeye aldığı Aslan, hastaneye kaldırıldı.
Rize'den Kahramanmaraş’a giden kurtarma timi, Trabzon Caddesi'ndeki apartmanın enkazından anne Canan ve kızı Melike'yi, depremden 102 saat sonra bulunduğu yerden çıkarttı.
Adıyaman'da Turgut Reis Mahallesi Gürsoy Apartmanı'nın enkazında 10 yaşlarındaki kız çocuğu ile kadın sesi duyan ekipler, arama kurtarma çalışması başlattı. Aralarında İspanyolların da bulunduğu ekipler, kız çocuğu ile kadını bulunduğu yerden 102 saat sonra kurtardı.
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde Çorum'dan giden ekip, depremin 5. gününde belediye binası yanında yıkılan binanın enkazından depremden 102 saat sonra 12 yaşındaki Yiğit ile 32 yaşındaki annesi Zehra Ceylan'ı kurtarmayı başardı.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Özbekistan'dan gelen köpekli arama kurtarma ekibi, Cumhuriyet Mahallesi Aslı Ayan Sokağı'ndaki 4 katlı Bayaslı Apartmanı'nın enkazında çalışma yaptı. Ekipler, termal kameralar ve yerli bir firmanın savunma sanayisi için ürettiği Duvar Arkası Radar cihazıyla depremzedenin konumunu tespit etti. Ekipler, ilk depremden 102 saat sonra Naim Bayaslı'yı enkazdan çıkardı. Alkış ve tekbirlerle ambulansa taşınan Bayaslı, hastaneye kaldırıldı. Kuzeni, Bayaslı'nın enkazdan çıkarılması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ekipler, Yeşilyurt Mahallesi Kübra Sitesi'nin 7 katlı binasının enkazından 33 yaşındaki Mustafa Sami Şahin'i, 12 saatlik çalışma sonucu 102 saat sonra yaralı olarak çıkardı.
Hatay'ın İskenderun ilçesi Çay Mahallesi'ndeki 5 katlı Arzu Apartmanı'nın enkazında görev yapan ekipler, uzun uğraşlar sonucu Yasemin ve Kadir Oktay çifti ile çocukları Arda (15), Zilan (22), Helin (24) ve Dilan Oktay'ı (19) depremden 102 saat sonra bulundukları yerden çıkardı. Kurtarmanın ardından ekipler ve depremzede yakınları birbirine sarıldı.
Oktay ailesinin karşı dairesinde yaşadıkları öğrenilen Raziye ve Hacı Murat Kılınç çifti de depremden 107 saat sonra bulundukları yerden kurtarıldı. Kılınç çifti, enkazdan çıkarılıp sedye ile ambulansa götürülürken çevredekilere el salladı.
Gaziantep'in İslahiye ilçesinde ekipler, Hacı Ali Öztürk Mahallesi Zaman Apartmanları B Blok'un enkazında 66 yaşındaki Murat Vural ile iletişim kurdu. Yapılan çalışmanın ardından Vural, 10 saatlik çalışma sonucu enkazdan 103 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı. Murat Vural'ın enkazdan çıkarılmasının ardından oğlu Şevket kendisine sarıldı, kızı Nursefa ise "Burdayız baba, korkma" diye seslendi.
Azerbaycan'dan gelen ekipler ve gönüllüler, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Hayrullah Mahallesi'nde Özdemir Apartmanı'nın enkazında birinci kat seviyesindeki çalışma sonucu Suriye uyruklu olduğu öğrenilen 15 yaşındaki Ayşe Mustafa'yı kurtardı. Depremin 103. saatinde enkazdan çıkarılan Ayşe Mustafa, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Cebrail Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda, Zeynep Ela Parlak isimli 3,5 yaşındaki kız çocuğu enkazdan kurtarıldı. Depremin 103. saatinde enkazdan sağ çıkarılan Zeynep Ela Parlak, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edildi.
Hatay'ın Antakya ilçesi Atatürk Caddesi'ndeki 6 katlı binanın enkazında çalışan kurtarma ekipleri, "Sesimi duyan var mı?" çağrısı yaptıkları yıkıntıların arasından köpek havlaması duydu. Bu noktaya yoğunlaşan ekipler, köpeği "Venüs" ve ardından isminin Duygu olduğu öğrenilen 35 yaşındaki kadını depremden 103 saat sonra bulunduğu yerden aldı. Ekipler, depremzede kadını sağlık görevlilerine teslim etti. Köpeğe ise sağlık ekiplerince serum bağlandı.
Kahramanmaraş Hayrullah Mahallesi'nde yıkılan Barla Apartmanı'nın enkazından 35 yaşındaki Ali İbrahim adlı kişi, 103 saat sonra yaralı olarak çıkarıldı.
Adıyaman'da ekipler, Yavuz Selim Mahallesi Atatürk Bulvarı Göçer Apartmanı'nın enkazında çalışma yaptı. Ekipler, yıkıntı altında bulunan 60 yaşındaki Eyüp Ak'ı 12 saatlik çalışma sonucu depremden 104 saat sonra enkazdan yaralı olarak çıkardı.
Kahramanmaraş'ta Hayrullah Mahallesi'nde 4 katlı binanın enkazında Suriye uyruklu 15 yaşındaki Ahmet ve 8 yaşındaki kardeşi Muhammet İbrahim'i dün yaralı olarak çıkartan İzmir Bornova Komando Tugayı 2. Taburu'ndan askerler, aynı bölgede arama çalışmaları sırasında yeni ses duydu. Çocukların babası 41 yaşındaki Ali İbrahim'in bulunduğu yeri tespit eden ekipler, arama kurtarma çalışması yaptı. Ekipler, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından İbrahim'i 104 saat sonra yaralı olarak çıkarttı. Ali İbrahim, ambulansa bindirileceği sırada kurtarma ekibinde görevli Uzman Jandarma Murat Şahin'in elini öptü. Bu duruma kayıtsız kalmayan ve duygulanan Şahin, depremzedeye alnından öperek karşılık verdi.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde Şazibey Mahallesi Malik Ejder Caddesi'ndeki Hazal Apartmanı'nın enkazından, Şırnak'ta uzman çavuş olarak görev yapan 47 yaşındaki Osman Fırat depremden 104 saat sonra sağ çıkarıldı. Ekiplerin yıkıntıların arasından çıkarmaya çalıştığı Fırat, bu esnada kendisini sakinleştirmeye çalışan yardım görevlilerinin elinden tutarak Kur'an-ı Kerim'den Bakara Suresi'nin son iki ayetini okudu. Enkazdan yaralı çıkarılan ve kurtarma ekiplerine teşekkür eden Fırat, sağlık ekiplerince olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katkı sunmak için bölgeye giden TBMM'den 63 kişilik ekip, Elbistan'da yıkılan binanın enkazından termal kamerayla tespit ettikleri Suriye uyruklu 14 yaşındaki Fatma'yı, 104 saat sonra kurtarmayı başardı.
Hatay'ın Antakya ilçesinde ekipler, Armutlu Mahallesi Işık Sokağı'ndaki 3 katlı evin enkazından önce 1,5 yaşındaki Yusuf Hüseyin, 20 dakika sonra da 7 yaşındaki ağabeyi Muhammed Hüseyin 105'inci saatte kurtardı. Muhammed, kurtarma sırasında ekiplerden kavurma ile kola istedi. Kurtarma ekibinin lideri, Muhammed ambulansa binerken "Beni bul, sana kavurma kola ısmarlayacağım." dedi.
Adıyaman'da Sakarya Caddesi Çınar Apartmanı'nda ekipler, uzun uğraşlar sonucu 54 yaşındaki Mehmet Ayhan Erdem'i enkazdan 105 saat sonra sağ çıkarmayı başardı.
Gaziantep'in Nizip Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın enkazının altından biri çocuk 2 kişi çıkarıldı. Depremin üzerinden geçen 105 saat sonra ulaşılan yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Aynı apartmanının enkazından depremin üzerinden geçen 107 saat sonra ulaşılan bir kadın da hastaneye kaldırıldı.
Malatya'da Niyazi Mısri Camisi civarında yıkılan 5 katlı binanın enkazından sesler gelmesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, enkaz altında bir kadına ulaştı. AFAD, UMKE, itfaiye ekiplerinin çalışmalarına Çin'den gelen arama kurtarma ekipleri de destek verdi. İsmi Yasemin olan kadının 105 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılması esnasında arama kurtarma ekipleri büyük sevinç yaşadı. Yaralı kadın, alkışlar eşliğinde ambulansa götürülerek hastaneye kaldırıldı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yıkılan bir binanın enkazında kalan kişi, 105 saat sonra sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş’ta Onbaşı Osman Caddesi ile 33010. Sokak arasındaki bir binanın enkazında ekipler, 38 yaşındaki "Hüseyin" isimli kişiyi, depremin üzerinden geçen 105'inci saatte kurtardı.
Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesindeki Kulla Mahallesi'nde bir binanın enkazında çalışma yapan ekipler, depremden 105 saat sonra 33 yaşındaki Elif Kazan'ı sağ çıkardı.
"Allah'ımıza Şükürler Olsun Canlı" Anonsu Sevinç Yaşattı
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Akevler Mahallesi'nde bir binanın enkazından 106 saat sonra 3 yaşındaki kız çocuğu sağ çıkarıldı.
Adıyaman'da İl Müftülüğü mevkisindeki Çınar Apartmanı’nın enkazında iş makineleri desteğinde enkaz altına giren ekipler, Ayhan Polat’a ulaştı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu enkazdan 107 saat sonra sağ çıkarılan Polat'a ilk müdahale burada yapıldı. Arama kurtarma ekibinin megafonla "Allah'ımıza şükürler olsun canlı" şeklindeki anonsu üzerine çevredekiler büyük sevinç yaşadı.
Hatay'ın Antakya ilçesi Akevler Mahallesi'nde yıkılan apartmanın enkazından 107 saat sonra, isminin Muhammed olduğu öğrenilen 11 yaşındaki çocuk kurtarıldı.
Kahramanmaraş Azerbaycan Bulvarı'ndaki 4 katlı Safa Apartmanı'nın enkazından Suriye uyruklu Necip Nanua (31), depremin ardından 108 saat sonra ekiplerin 5 saatlik çalışmasıyla yaralı kurtarıldı.
Hatay'da General Şükrü Kanatlı Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki enkazdan ses alan itfaiye ekipleri, anne Neslihan (41) ile çocukları Fatma (21), Münire (15) ve Ramazan Karadeniz'i (7) 108. saatte sağ çıkardı. Aynı mahalledeki bir apartmanın enkazından 36 yaşındaki Neslihan Karadeniz ile çocukları 6 yaşındaki Ramazan Musab, 13 yaşındaki Münire ve 21 yaşındaki Fatmanur, başka bir binanın enkazından ise yaşlı bir kadın 108 saat sonra sağ çıkarıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesi Cebrail Mahallesi'nde 62 yaşındaki Selma Güneş, bir binanın enkazından 108 saat sonra kurtarıldı.
Kahramanmaraş'ta Hayrullah Mahallesi'ndeki Hamdibey Apartmanı'ndaki enkazda yapılan çalışmalar sonunda 38 yaşındaki Filiz Çiftçi, 108 saat sonra yaralı olarak enkazdan kurtarıldı. Çiftçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Hatay'da enkaz altında kalan iki kız çocuğuna 109 saat sonra sağ ulaşıldı.
Kahramanmaraş'ın merkez Onikişubat ilçesinde yıkılan 5 katlı bir binanın enkazında çalışma yapan ekipler, isminin "Kazım" olduğu öğrenilen kişiyi depremden yaklaşık 108 saat sonra kurtardı.
Hatay'ın Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi'nde arama kurtarma çalışması yapan ekipler, 50'li yaşlardaki Doğan ve Temadur Konaç'ı depremden 109 saat sonra enkazdan sağ çıkardı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde çalışma yapan ekipler, Zirve Apartmanı'nın enkazından 9 yaşındaki Miray Karataş'ı 108. saatte sağ çıkardı.
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Leyla adındaki kadın 108 saat sonra bulunduğu yerden ekiplerce sağ çıkarıldı.
110 Saat Sonra Kurtarıldılar
Bitlis'ten arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Adıyaman'a giden Tatvan Jandarma Komando Tabur Komutanlığı görevlileri, 71 yaşındaki Şevket Fırat'ı 110. saatte enkazdan sağ çıkardı.
Hatay'ın Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki Hacı Ali Doğan Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan ekipler, depremden 110 saat sonra İzzet Bekir'i (47) kurtarmayı başardı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Atatürk Mahallesi'nde yıkılan 7 katlı Kurtuluş Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan ekipler, 32 yaşındaki Mehmet Akbulut'u depremden yaklaşık 110 saat sonra kurtardı.
Hatay'ın Antakya ilçesi General Şükrü Kanatlı Mahallesi'ndeki Türkmen Başı Caddesi'nde binanın enkazından 30 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın 111 saat sonra sağ çıkarıldı.
Adıyaman'da Ali Taşar Mahallesi’nde yıkılan Merve Apartmanı’nda enkazın altında kalan 5 yaşındaki Saygın İzgi, 112 saat sonra sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş'ta Trabzon Caddesi'ndeki 7 katlı Anadolu Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 46 yaşındaki Döne Gül Bitmiş'i 112 saat sonra kurtardı.
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Küçükdalyan Mahallesi Hacılar Sokak’ta arama kurtarma çalışması yapan ekipler, depremden 112 saat sonra 65 yaşındaki Vahit Öztürk'ü kurtarmayı başardı.
Kahramanmaraş'ta Hayrullah Mahallesi'ndeki Sabır Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, 45 yaşındaki Nur Bayraktar'ı enkaz altından depremin 112. saatinde sağ çıkardı.
Gaziantep'in İslahiye ilçesi Atalay Erdoğan Caddesi'nde bulunan Huzur Apartmanı'nın enkazında çalışma yapan ekipler, 18 yaşındaki Alihan Yılmaz'ı depremin 113. saatinde yaralı olarak çıkardı. Yılmaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Adıyaman'da Yeni Mahalle'deki 9 katlı binanın enkazında çalışma yapan ekipler, 38 yaşındaki Meltem Ünsal ile iletişim kurdu. Ünsal, yapılan çalışma sonucu enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. Depremin 114. saatinde kurtarılan Ünsal, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
115. ve 116. Saatlerde Sevindiren Haberler Geldi
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde enkazın altında kalan ve hamile olan Zahide Kaya, Hilmi Kutlubay Caddesi'nde bulunan Zeynep Apartmanı'nın enkazından depremin 115. saatinde kurtarıldı. Kaya'nın 6 yaşındaki kızı Kübra'nın da annesinden yaklaşık 1 saat önce kurtarıldığı belirtildi.
Kahramanmaraş kent merkezindeki Emek Apartmanı'nın enkazında yapılan çalışmalar sonucu 20 yaşlarındaki genç, depremin üzerinden geçen 116 saat sonra kurtarıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesi Fabrika Sokak'ta yıkılan apartmanın enkazından 116 saat sonra Hülya Bayrak sağ çıkarıldı.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Hayrullah Mahallesi'nde yıkılan Birgül Apartmanı'nın enkazından 116 saat sonra çıkartılan 51 yaşındaki Mevlüt Nedirli, sağlık ekiplerine teslim edildi.
Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
Manisa Vakfı Engelliler İçin Anlamlı Program Düzenledi
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı Mehmet Chef Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Anadolu’nun Gönüllü Ormancısı: Abdullah Karataş’ın Hikâyesi
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
Bahçekent’te Sevilen Çiğ Köfte Noktası: Komagene
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
Bahçekent’te Uygun Fiyatlı Boya ve Tadilat Hizmeti
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Demokrat Parti Başakşehir İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul İlanı
Demokrat Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı, 28 Kasım 2025 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısına ilişkin resmî duyuruyu yayımladı. Salt çoğunluk sağlanamazsa toplantı 29 Kasım’da yapılacak.
Kayınvalide ile Sorunsuz Geçinmenin 10 Etkili Yolu
ERCAN KUTLU - Aile uzmanlarının önerdiği bu 10 etkili yöntemle kayınvalide–gelin ilişkilerinde dengeyi sağlamak, kırgınlıkları azaltmak ve evlilikte huzuru artırmak mümkün.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
PKK Silah Bırakıyor Mu?
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi
TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.
Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor
21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.
Bursa’da Şeb-i Arûs Programı Gazze Temasıyla Düzenleniyor
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
“Dadaşlar Rüzgârı İzmir’de Esti: Festival Sona Erdi”
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Ahmet Minguzzi’nin Adı Nevşehir’de Yaşatılıyor
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Tevhid Bağlamında Logoterapi Trabzon Kitap Fuarında İlgi Gördü
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
Melahat Aksoy: Öğretmenliğe Adanan Bir Hayat
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.
Aydın Benli’den Yeni Hit: Salla Kızım Salla!
Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.
Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
HBX-2371 GOLD SMART DROP: Kadim Bilgelikle Doğan İnovasyon
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Uykusuzluk Çağı: Türkiye Neden Artık Uyamıyor?
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Evde Kendi Kendinize 20 Belirtiyle Hastalıkları Tanıyın
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Yaşlılarda En Tehlikeli 2 Şey: Düşmek ve Boğulmak
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma.
Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
Bel ve Boyun Ağrılarına Masajla Çözüm
Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.
Kanser Acillerine Yeni Umut: HBX-2371 Protokolü
Aydın’da geliştirilen HBX-2371 protokolü, sekiz farklı formuyla acil onkoloji tedavilerine yeni bir ufuk açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.
Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor
Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.
1
Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi
2
Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti
3
Ahmet Bereket’ten Barzani’nin Silahlı Korumalarına Sert Tepki
4
Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi
5
Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...
6
Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim
7
Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği