Wushu Federasyonu Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından Men Edildi
TWF yönetiminin aldığı yanlış kararlar ve hatalı uygulamaları yüzünden Avrupa Wushu Federasyonu ( EWUF) tarafından Avrupa ve Balkan Şampiyonalarından men edilerek, federasyon üyeliği de pasif konuma getirildi. Kasım ayında yapılacak Avrupa Wushu Federasyonu Kongresinde de "üyeliğin iptali kararı" alınarak Avrupa'dan ve Dünyadan men edilmesi sağlanacak.

ULUSLARARASI YARIŞMALARDAN MEN EDİLDİ
Avrupa Wushu Federasyonunun (EWUF) yaptığı açıklamaya göre, "Türkiye ve Belçikalı yetkililerin öncülüğünde meşru Avrupa Federasyonuna (EWUF) karşı illegal bir yapılanmaya giderek oluşturulan sözde Avrupa Wushu Federasyonu ( EUWUF ) adıyla faaliyet gösteren federasyonun hiçbir legal yönünün olmadığını, Uluslararası Wushu Federasyonu (IWUF) tarafından tanınan tek legal federasyonun kendileri olduğunu, dolaysı ile ortaya konan bu eylemlerin kendi mevzuatları çerçevesinde suç olduğunu ve üyelikten çıkarılarak, uluslararası yarışmalardan men edilmesi gerektiğini beyan etti.

SPORCULARIMIZ TÜRK BAYRAĞIMIZLA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDEMEYECEK
Bu durumda Türkiye Wushu Federasyonu Avrupa, Balkan ve Dünya Şampiyonalarına Türk Milli Takımı olarak katılamayacak. Ve sporcularımız Türk Bayrağımızla ülkemizi temsil edemeyecek. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye Wushu Federasyonu yönetimi vurdumduymaz ve kanun tanımaz bir şekilde, illegal bir yapı olan EUWUF bünyesinde şampiyonalar organize etmeye devam ediyor.
ULUSLARARASI FEDERASYONLARI HİÇE SAYDILAR
İlki Bulgaristan da yapılan bu illegal şampiyonaların ikincisinin de Ekim ayında Ülkemizde Afyon ilinde yapılacağı duyuruldu. Uluslararası Federasyonları hiçe sayarak yasal olmayan yollarla hemde devlet olarak kabul etmediğimiz Kıbrıs Rum Kesimiyle birlikte federasyon kurarak organizasyonlar yapılmasına Spor Bakanlığını sessiz kalmasının da manidar olduğu ortada.

ZİNCİRLEME USULSÜZLÜKLERİN VE HUKUKSUZLUK
Bu illegal oluşumlar bünyesinde organize edilen sözde şampiyonalara katılan sporcuların nasıl seçildiği de ayrı bir muamma. Buraya katılan sporculara milli sporculuk ünvanının-belgesinin verilmesi de zincirleme usulsüzlüklerin ve hukuksuzluğun bir parçası. Hiçbir adil ve yasal yöntem kullanılmadan tamamen duygusal ve tarafgirlik esası ile (belirlenerek ) seçilerek sözde milli takıma girerek, burada milli olan sporcular üniversite yerleştirme aşamasında bu milliliklerinden dolayı ek puan alarak diğer öğrencilere karşı da adil olmayan bir üstünlük sağlamakta.

ORGANİZASYONLAR KİMLERE NELER KAZANDIRIYOR
Asıl üzücü olan konu ise Spor Bakanlığındaki yetkililerin, diğer federasyonlara, yasal faaliyetleeinde bile en ufak tölerans göstermemelerine rağmen Türkiye Wushu Federasyonuna bu kadar iltimas geçmeleri. Hiçbir hukuki yönü ve yasal altyapısı olmayan birtakım organizasyonlarla kimlere neler kazandırılması planlanıyor.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçeşehir’de güzelliğine önem veren kadınların yeni tercihi Neslihan Acar Beauty, uzman kadrosu ve uygun fiyat politikasıyla fark yaratıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Hijyenik ortamı, kendi üretimi lezzetleri ve güler yüzüyle Vanilla Patisserie, Bahçekentlilerin yeni gözdesi oldu.
Balıkçı Kenan, Cumhuriyet Bayramı öncesinde gazetecileri Türkiye’nin ilk ve tek Balık Müzesi’nde ağırlayarak hem balık ikram etti hem de dostluğu pekiştirdi.
Evlilik sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda idari ve ekonomik bir süreçtir.
Şarjdayken telefon kullanımı, sosyal medya paylaşımları ve geç yatma alışkanlığı... Uzmanlar bu üç hatanın gençlerin sağlığı ve güvenliği için ciddi risk oluşturduğunu söylüyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.
Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Rize’nin kültürel zenginliği İstanbul’a taşındı. Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda başlayan 14. Rize Tanıtım Günleri, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Eğitimci yazar A. Levent Ertekin’in, çocuklara tarih bilinci kazandıran yeni eseri Çaka Bey Boyama Kitabı yayımlandı. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf çocukları için hazırlandı.
Bilim, kültür ve eğitimin bir araya geldiği “Halk Kültürü Sempozyumu”, akademisyenlerden eğitimcilere, yerel aktörlerden girişimcilere uzanan geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.