Viral Şöhretten Köklü Müzik Yolculuğuna
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Elif Buse Doğan’ın ismini 2022 yılında sosyal medyayı kasıp kavuran “Samsak Döveci” şarkısıyla duyduk. Ancak o, sadece bu şarkıyla değil, sahne duruşu ve yorumcu kimliğiyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak 5 şarkılık mini bir albüm çıkaran Doğan, yoğun konser programının arasında sorularımızı yanıtladı.
"SADECE BİR TÜRKÜ DEĞİL, UZUN BİR MÜZİK YOLCULUĞU"
Elif Buse Doğan, “Samsak Döveci” türküsünün sosyal medyada bu kadar ses getirmesini beklemediğini söylüyor. Şarkının bir TikTok fenomeni sayesinde viral olduğunu anlatan Doğan, tanınırlığının bu sayede bambaşka bir seviyeye ulaştığını belirtiyor. Ancak kendisi, bu viral akıştan bir süre sonra uzaklaşmayı tercih etmiş. Çünkü asıl hedefi, bir yorumcu kimliğiyle ön plana çıkmak. Doğan, müzikal yolculuğunun tekerlemeli türkülerin çok ötesinde, geniş bir repertuvara dayandığını vurguluyor.
"GENİŞ BİR REPERTUAR VE HAYALİNDEKİ MÜZİK SOFRASI"
Doğan’ın müzikle tanışması yedi yaşlarında, bağlama çalan dedesi sayesinde olmuş. Ailesinin hemen hemen her ferdinin müzikle iç içe olduğunu, böyle bir ortamda büyüdüğünü anlatıyor. Kocaeli Belediyesi Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Lisesi, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda aldığı eğitimlerle kendini geliştirmiş ve halen doktora sürecine devam ediyor. Müziği bir sofraya benzeten Doğan, halk müziğinden sanat müziğine, arabeskten popa kadar birçok farklı türü sesine yakıştığı ölçüde yorumladığını ve dinleyicilerinin de bu çeşitliliği istediğini dile getiriyor.
"SAHNEDE OLMAK BİR 'AN' GİBİ GELİYOR"
Sahnede olmayı hep hayal ettiğini söyleyen Elif Buse Doğan, iki saat süren konserlerinin kendisine bir an gibi geldiğini anlatıyor. İşini o kadar severek yaptığını, hasta olsa bile sahneye çıktığında iyileştiğini, mutsuz olsa bile sahneden mutlu indiğini belirtiyor. Canlı müzik sahnelerinde bir rekabetin olduğunu kabul ediyor ancak kendi farkını kendi şarkılarını okuması ve interaktif olmasıyla yarattığını ifade ediyor. Dinleyicilerden gelen isteklerle repertuvarını şekillendirerek her sahnede farklı bir performans sergilemeye çalıştığını söylüyor.
"KADIN OLMANIN VE SAHNENİN ZORLUKLARI"
Sektörde kadın olmanın zorlukları olduğunu belirten Doğan, sözlü taciz gibi durumlarla karşılaştığını ancak bu süreci ekibiyle yönettiğini ve hukuki yollara başvurduğunu anlatıyor. Sahne kıyafetleri ve dış görünüşü hakkında yapılan yorumların zaman zaman can sıkıcı olabildiğini ancak kendisini sadece sesi ve duruşuyla var etmeye çalıştığını dile getiriyor. Dış görünüşün hem avantajları hem de dezavantajları olduğunu belirtiyor.
"TARKAN İLE AYNI SAHNEYİ PAYLAŞMA HAYALİ"
Elif Buse Doğan, gece dışarı çıktığında Yıldız Tilbe, Hakan Altun, Sibel Can gibi usta isimleri dinlemeyi sevdiğini söylüyor. Yeni nesil şarkıcılardan ise Seda Mete ve Yusuf Aslan’ın sahnelerini beğendiğini belirtiyor. Bir fırsatı olsa Tarkan ile aynı sahneyi paylaşmayı veya bir projede yer almayı hayal ettiğini de ekliyor.
"YENİ ŞARKILAR VE AKUSTİK ALBÜM YOLDA"
Doğan, yaz mevsimini yoğun konserlerle geçirecek. Yeni şarkı hazırlıkları olduğunu ve ağustos veya eylül aylarında dinleyiciyle buluşturmayı planladığını anlatıyor. Ardından, konuk sanatçıların da yer alacağı “Akustik Renkler 2” albümünün geleceğini duyuruyor.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.