Ümraniye’deki kentsel dönüşüm çalışmaları, Ümraniye Belediyesi öncülüğünde devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım, ilgili yasaya göre üçte iki nitelikli çoğunluğun bulunmasının ardından çalışmalara başlandığını söyledi.
Yıldırım, Ümraniye'de kentsel dönüşümün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve belediye işbirliğiyle yürütüldüğünü belirterek, bunun yanı sıra bireysel olarak binasını yenilemek isteyenlere de kolaylık gösterdiklerini kaydetti.
ÜMRANİYE’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ
FİNANSKENT’TE 245 KONUT ÇOK KISA SÜREDE TESLİM EDİLDİ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle İstanbul Finanskent’te 245 konutluk dönüşüm projesi tamamlandı.
HEKİMBAŞI’NDAKİ YENİ YAŞAM ALANI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
Ümraniye Hekimbaşı Mahallesi’nde 2 bin 500 kişinin yaşayacağı konutlarda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Proje bittiğinde vatandaşlar sosyal donatı alanlarıyla rahat bir nefes alacak.
Yeni bir yaşam alanının yükseldiği Hekimbaşı Mahallesi’nde 40 bin 271 metrekare alanda 2 bin 500 kişinin yaşayacağı 597 konut, 28 dükkân, kapalı otoparklar, 3 ayrı bölgede park ve yeşil alan, koşu parkurları, spor ve çocuk oyun alanları, yaklaşık 68 derslik kapasiteli lise bulunuyor.
TAMAMLANAN PROJE ÇALIŞMALARI SAYESİNDE ÜMRANİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Ümraniye Belediyesi, beş mahallede proje çalışmalarını tamamladı. Projelere başlanmasıyla birlikte depreme dayanıklı binalar tek tek yükselmeye başlayacak.
Proje çalışmaları tamamlanan 5 mahalleden biri olan Topağacı Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşümle yaklaşık 80 bin metrekare alanda yeni bir yaşam merkezi kurulacak. Projede toplam bin 298 konut ve ticari alan yer alacak. Mevcut 206 yapı, 278 bağımsız birim ve 539 hak sahibinin kentsel dönüşüme katıldığı Topağacı Mahallesi Projesi tamamlandığında yaklaşık 5 bin 500 kişi yeni ve güvenli evlerine kavuşmuş olacak. Topağacı Mahallesi’ndeki proje 1. Etap 1.017 bağımsız birim ve 2. Etap 281 bağımsız birimden oluşuyor. Projede sosyal donatı alanları, açık spor alanları, parklar, aile sağlığı merkezi, kültürel tesis, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor. Öte yandan İnkilap Mahallesi 1. Etap 121 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi, Dumlupınar Mahallesi 285 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi ve Kazım Karabekir Mahallesi 118 Bağımsız Birim Dönüşüm Projesi de tamamlanan projeler arasında yer alıyor.
İSTANBUL’UN EN GÖZDE PROJELERİ ÜMRANİYE’DE YÜKSELECEK
Ümraniye Belediyesi, uzun yıllar çözüme kavuşmayan 2B arazisi olup imar bekleyen 15 mahallenin imar planlarını tamamladı.
Ümraniye Belediyesi ekiplerince hazırlanan imar çalışmaları sonucunda deprem odaklı kentsel dönüşüm planları ile Boğaziçi Geri Görünüm Bölgesi İmar Planı da tamamlandı. Topağacı Mahallesi 1. ve 2. Etap, İstiklal Mahallesi Projesi, İnkılap Mahallesi 1. Etap, Dumlupınar Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi’nde olmak üzere 6 proje alanında yapılacak olan 2 bin 32 bağımsız birimde 8 bin 128 kişinin oturması planlandı. Ayrıca Karabekir bölgesinde Dumlupınar, Elmalıkent, Hekimbaşı, İnkılap, Kazım Karabekir ve Topağacı Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 630 etaptan oluşan ve toplam 2 milyon 780 bin 307 metrekare alana sahip yaklaşık 61 bin 350 bağımsız birimin yapılması planlanıyor. Karabekir bölgesindeki kentsel dönüşüme ek olarak, Dudullu bölgesinde de önemli bir kentsel dönüşüm çalışması hedefleniyor. Adem Yavuz, Aşağı Dudullu, Yukarı Dudullu, Huzur, Cemil Meriç ve Ihlamurkuyu Mahalleleri’nde, 6 proje alanında toplam 250 etaptan oluşan ve toplam 1 milyon 313 bin 626 metrekare alandan meydana gelen yaklaşık 22 bin 650 bağımsız birimin yapılması planlanıyor. Tepeüstü, Parseller ve Yenişehir Mahallelerinin de imar planları tamamlandı. Gerek yapım aşamasında, gerekse proje aşamasında olan kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandığında ilçe daha güvenli ve daha yaşanılır bir hale dönüşmüş olacak.
BAŞKAN İSMET YILDIRIM: YENİ YAŞAM ALANLARINIZ İÇİN HAZIR OLUN
‘Sizler için Ümraniye’de dönüşüme hazırız’ diyen Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında, “Yıllarını kentsel dönüşüme adamış bir mühendis ve idareci olarak, göreve geldiğimiz 2019’dan bu yana Ümraniye’mizin dönüşüm ve değişimi için önemli proje çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ümraniye Belediyesi olarak, başlattığımız dev kentsel dönüşüm atağı ile ilçenin yapı stokunun yüzde 70’ni depreme dayanaklı hale getirdik. İmar planlarımız hazır. Desteklerimiz hazır. Plan ve projelerimiz hazır. Eğer sizler de hazırsanız tüm sevdiklerinizle huzurlu ve mutlu yaşayacağınız yeni kentsel yaşam alanlarını malikler, özel sektör ve kamu olarak hep birlikte hazırlayalım. Ümraniye’deki kentsel dönüşüm seferberliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.
BAŞKAN YILDIRIM: YENİ VE GÜVENLİ ALANLARDA YAŞAMAK HERKESİN HAKKI
Başkan Yıldırım, Ümraniye’de yeni yapılacak projeler ile birlikte yeni yaşam alanının oluşacağını belirterek “Ümraniye’ye kazandırdığımız modern yaşam alanlarının hayırlı olmasını diliyorum. Güvenli ve modern yaşam alanlarında yaşamak herkesin hakkı. Kentsel dönüşümde vatandaşların hızlı hareket etmesiyle bütün ilçeyi 5 sene içinde ayağa kaldıracağımıza inanıyorum. Yeter ki nitelikli çoğunluğu bulalım” dedi.
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN 74 MİLYON 774 BİN 400 LİRA KİRA YARDIMI
Ümraniye Belediyesi, deprem odaklı çalışmalarıyla ilçeyi olası bir felaket senaryosundan en az düzeyde etkilenecek şekilde dönüşüm çalışmalarına hız kazandırdı.
Son 4 yılda Ümraniye’de evleri kentsel dönüşüme giren vatandaşlara 6306 sayılı kanun kapsamında yaklaşık 74 milyon 774 bin 400 lira kira yardımı yapıldı. Ayrıca vergi, harç ve KDV muafiyetleri sağlandı. Kiracılara ise tek seferde 7 bin TL taşınma desteği verildi. Hükümetin hayata geçirdiği, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasına 10 bin 5 bina müracaat etti. Bu da 32 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor.
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDE 100 BİN TL’LİK DANIŞMANLIK HİZMETİ ÜCRETSİZ VERİLİYOR
Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü 2019’den beri vatandaşlara ücretsiz ve şartsız; kentsel dönüşüm hukuki ve teknik destek hizmeti vermeye devam ediyor.
Kurulan kentsel dönüşüm ofislerinin çalışmaları çerçevesinde; 3 milyon metrekare alan için kişilere proje başına maliyeti yaklaşık 100 bin TL’lik danışmanlık hizmeti ücretsiz olarak 6 bin 534 bina için verildi. Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün yaptığı bilgilendirme çalışmaları sayesinde 100 bine yakın vatandaşa ulaşıldı. Ümraniye sınırları içerisinde toplam 56 bin bina bulunuyor. İlçe genelinde yapılan tespitler neticesinde 300 adet riskli binanın yıkılması gerekli görüldü.
KENTSEL DÖNÜŞÜMLE 9 ADIMDA EVİNİZİ YENİLEYİN
Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş uzlaşma sağladığı anda 9 adımda yeni ve güvenli evine kavuşuyor.
9 ADIMDA EVİNİ YENİLE
Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne başvuran her vatandaş, uzlaşma sağlaması halinde uygulayacağı 9 adımla hem binasını yenileyecek hem de kira desteği alabilecek.
Kentsel Dönüşüm Süreci’nde izlemeniz gereken yol haritası ise şu şekilde;
Parsel Bazlı Dönüşüm;
- E-devlet üzerinden lisanslı firmalara müracaat
- Laboratuvar sonuçlarına göre risk durumunun tespiti
- Tapu Müdürlüğü tarafından riskli durumunu bildiren tebligat çekilmesi
- Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi
- Yıkım işleminin gerçekleşmesi
- Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu
- İnşai faaliyetlerin yürütülmesi
- Yeni konutlara yerleşim
Ada Bazlı Dönüşüm;
- Bölgesel analiz ve risk durumu tespiti
- Bakanlık üzerinden Rezerv Konut Alanı ya da Riskli Alan İlanı
- Uzlaşma görüşmeleri sürecinin yürütülmesi
- En az 2/3 çoğunluğun sağlanması
-Belediye tarafından 60 ve 30 günlük tahliye tebligatının çekilmesi
- Tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmesi
- Yıkım sonrası kira yardımı başvurusu yapılması
- İnşai faaliyetlerin yürütülmesi
- Yeni konutlara yerleşim
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.