MEDYA90-İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, AKSAÇLILAR Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal Dayanışma Derneği iş birliği ile hem otizm, hem dow sendromlu, hem asperger sendromlu çocuklarımızın, sporsal etkinlikler ile topluma kazandırılması projesi ve yine aynı proje kapsamında sağlık çalışanlarına yönelik savunma sporları kursları hayata geçiriliyor.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan spor ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı, AKSAÇLILAR Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Milli Antrenör- Milli Hakem Ahmet BEREKET;
“Dernek tüzüklerimizin ilgili maddelerine istinaden, toplumumuza faydalı faaliyetlerde buluna bilmek adına, başkanlıklarını yürüttüğüm AKSAÇLILAR Derneği ve Çağrı Sağlıklı Yaşam Sosyal Dayanışma Derneğimiz arasında protokol oluşturarak, özellikle otizmli, dow sendromlu, asperger sendromlu çocuklarımızın, sporsal etkinlikler ile topluma kazandırılması projesi ve yine aynı proje kapsamında, sağlık çalışanlarını da projeye dahil ederek onlara yönelik olarak da, savunma sporları kurslarını hayata geçirme ile ilgili hazırladığımız projemizi İçişleri Bakanlığımız Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğümüze sunmuştuk.
İçişleri Bakanlığımızca incelenen projemiz uygun bulunarak, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğümüzce onaylanmış ve İzmir Valiliğimizde protokol imzalarımız atılmıştır.
Hepimizin bildiği gibi Otizmli, dow sendromlu, asperger sendromu bireylerimiz, ülkemizin bir gerçeği. Maalesef ki ülkemizde her 59 çocuktan 1'i otizm riski ile dünyaya geliyor. Türkiye'de 0-19 yaş arası otizmli çocuk ve genç sayısı 50.000 ‘e dayanmış durumda. Dolaysıyla bizde, yarınlarımızın teminatı olan bugünün çocukları yarının gençleri olacak olan bu çocuklarımıza elimizden geldiğince sağlıklı yetişmelerine katkı vermek zorundayız. Bu düşünce ile yola çıktık ve inanıyoruz ki bu çalışmalar bizler gibi birçok kurumda yaygın hale getirilebilirse, milletçe bu sorununda üstesinden hep birlikte geliriz.
Projemizi yazarken ayrıca sağlık çalışanlarımızı da projeye dahil etmek istedik ki, projemiz daha verimli bir hal alsın. Bu kapsamda sağlık çalışanlarımıza yönelik olarak da Otizmli, dow sendromu, asperger sendromu çocuklarımızın çalışmalarına destek olmaları hem de özellikle pandemi dönemi ve sonrasında artan iş yüklerinin stresinden biraz uzaklaşmalarına katkı sağlaya bilmek adına sağlık çalışanlarımız içinde savunma kursları oluşturduk.
Hem çocuklarımıza yönelik, hem de sağlık çalışanlarımıza yönelik kurslarımız ÜCRETSİZ olarak yürütülecektir.
Türkiye’ye örnek olacak böyle sine hayırlı bir projeye destek veren başta İçişleri Bakanımız Ali YERLİKAYA’ya, İzmir Valimiz Dr. Süleyman ELBAN’a, İçişleri Bakanlığı - Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Mustafa İSPİRGİL’e, Vali yardımcımız Gökay ÖZKAN’a, İçişleri Bakanlığı - Sivil Toplumla İlişkiler Proje Destek Daire Başkanı Mehmet Fatih GÜNAY’a, İl Müdürümüz Turgay ESEN ve İzmir Sivil Toplumla ilişkiler İl Müdürlüğü personeline , projemizden faydalanacak olan hem Otizmli, Dow sendromu Asperger sendromu çocuklarımız ve aileleri adına hem de sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum.
Projeden faydalanmak isteyenler, Çağrı Sağlıklı Yaşam, Sosyal dayanışma Derneğimiz ( www.cagrispor.com – info@ cagrispor.com ) ya da AKSAÇLILAR Derneğimiz (www.aksaclilar.org – info@aksaclilar.org ) üzerinden mesaj yolu ile veya bizzat müracaat ederek, WATSAAP yolu ile de : 05352749887 den ulaşıp kayıt yaptırabi
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.