Türkçe popun zirvesine tırmanmayı başaran ikili

KÖFN “Bi’ Tek Ben Anlarım” teklisiyle aylardır müzik listelerindeki yerini koruyor.  2022 yılında olduğu gibi 2023’te de müzik platformlarının yayınladığı ‘En çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar’ listelerinde onların adı var.

Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 5.04.2024 09:36:38 0
Türkçe popun zirvesine tırmanmayı başaran ikili

Son dönemde Türkçe popun zirvesine tırmanmayı başaran, elektronik-pop müzik türünün en önemli ikilisi olmayı başaran KÖFN 

 

Geçmişin sorunları, geleceğin kaygıları... Hepsinin üzerinde dolaşan efkâr bulutlarını dağıtan bir ses: KÖFN.

 

Eskiden kaset veya CD satışlarının yön verdiği müzik pazarının belirleyicileri artık dijital platformlar… Spotify, Muud, YouTube, Fizy, Apple Music gibi platformların kullanıcıları da çoğunlukla gençler… O nedenle gençlerle eskiden genç olanların tanıdıkları ve dinledikleri müzikler, şarkılar ile şarkıcılar farklı…

 

KÖFN “Bi’ Tek Ben Anlarım” teklisiyle aylardır müzik listelerindeki yerini koruyor.  2022 yılında olduğu gibi 2023’te de müzik platformlarının yayınladığı ‘En çok dinlenen şarkılar ve şarkıcılar’ listelerinde onların adı var. 

 

KÖFN aynı anda 4 şarkıyla birden listelerde! Grup ‘Yakışıklı’, ‘Gitme Sana Muhtacım’, ‘Bi Tek Ben Anlarım’ ve ‘Al Aramızdan’ şarkılarıyla rekorlar kırarak kendisiyle yarışıyor…

 

KÖFN, şimdi başka bir projede karşımızdalar.

 

Salman Tin ve Bilge Kağan Etil’den oluşan topluluk, Selami Şahin’e saygı duruşu niteliğindeki “Selami Şahin Şarkıları 2” albümünde "Gitme Sana Muhtacım"ı seslendirdi ve ona klip çekti…

 

-Sakarya Üniversitesi’nde Çevre Mühendisliği okuyan gitarist, vokal, söz yazarı ve besteci Salman Tin’le aslen Manisalı olan ama Konya’da doğan Devlet Konservatuvarı’nda Müzik Teknolojileri Ses Mühendisliği okuyan davulcu ve prodüktör Bilge Kaan Etil’in yolu nerede, nasıl kesişti de KÖFN doğdu?

Salman Tin: Bilge’yle müzik yolculuklarımız otuzlu yaşlara kadar ayrı yerlerde olmuş. Kız arkadaşımla oturduğumuz 3 + 1 evin bir odasını kiralıyorduk. Bilge önce o odada kiracımız, sonra arkadaşımız oldu. Bir ay sonra baktık kafamız da uyuşuyor; birlikte çalışmaya, şarkılar yapmaya başladık.

 

-KÖFN’deki rol dağılımı nasıl? Salman Tin ne yapıyor, Bilge Kağan Etil ne yapıyor?

Bilge Kaan Etil: Bizde direkt yarı yarıya. Salman, söz yazıp, beste yapıyor, ben de geri kalan düzenleme, ses ve prodüksiyon işlerini… Keza çalma işi de aynı, o söylüyor, ben çalıyorum.

 

-Beraber müzik yapalım fikri kimden çıktı?

Salman T.: Valla öyle işlerde ilk gaza gelen ben olurum ama hatırlamıyorum, Bilge hatırlar ama…

Bilge K. E.: Ben söyledim. Türkçe pop yapmak istemiyordum. Enstrümantal ve elektronik müzik yapıyorum ağırlıkta. Salman alternatif tarzda besteler yapıyordu. Birlikte denemelere başladık.

-Hangi yıl?

Bilge K. E.: 2017 senesinin ortaları gibi “Bul Beni”yi yaptık.

 

 

-Gruba KÖFN ismini kim, niye koydu?

Salman T.: Beraber bulduk.

Bilge K. E.:  Farklı duran bir isim bulmaya çalışıyorduk. Çünkü isim bulmak çok zor. Farklı bir şey bulmaya çalışırken biraz harflerden gittik ve KÖFN’ü türettik. Anlamına hiç bakmadık.

 

-Hangi şarkıcıları dinleyerek büyüdünüz?

Salman T.: Babam Sezen ve Ajda’cıydı, annem daha çok Selami Şahin’i, Cengiz Kurtoğlu’nu çok severdi. ‘90’ların çocuğu olarak böyle bir evde büyüdüm. Üniversitede çok fazla yabancı müzik dinledim, Bob Dylan gibi. Sonrasında Bilge’yle beraber müzik yapmak istediğimizde ayağımızın köklerimize basması gerektiğini düşündüğümüzde Selami Şahin ve Sezen Aksu gibi sanatçıları temel almamız lazım dedik.

Bilge K. E.: İki isim beni çok şekillendirdi; babam ve ablam. Babam memur olduğu için küçüklüğüm hep onun Doğu görevlerine denk geldi. Manisa’dan Doğu’daki şehirlere 20 saat falan sürüyordu otomobille yolculuklarımız. Babam da o uzun yolculuklarda hep aynı kasetleri dönüp dönüp çalıyordu.

 

“Parkta yatmayı göze alıp İstanbul’a geldim”

 

-Selçuk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği eğitimini son sınıfta bırakıp İTÜ Devlet Konservatuvarı’na gelmenin sebebi neydi?

Bilge K. E.:  Müzik öğretmenliği gibi bir hayalim yoktu, gerekirse parklarda yatmayı göze alarak İstanbul’a geldim. Babamla kavgalıydık, desteklemiyordu müzik yapmamı. Konya’da olmak iyi gelmiyordu. İstanbul’a gelmem gerekiyordu. O yüzden Selçuk Üniversitesi’ni bırakıp geldim.

 

-İstanbul serüvenin nasıl başladı, Salman Tin’in kiracısı olana kadar neler yaşadın?

Bilge K. E.: İstanbul’a geldikten yedi sene sonra Salman’la tanıştım. Eğitimim uzadı, albümlerin stüdyo kayıtlarında çaldım, sahnede Aslı Güngör ve Berksan’a müzisyenlik yaptım. Daha sonra kendi tarzımı oluşturmak için kendimi geri çektim.

 

“Vapur müzisyenliği ve barmenlikte iyi kazandım”

 

-Salman Tin’in sahne çalışmaları oldu mu KÖFN’den önce?

 

Salman T.: Üniversiteye başlar başlamaz sahneye çıkmaya başladım cover gruplarıyla kafelerde, barlarda. Çok fazla sahneye çıkınca da üretim olmuyor. O yüzden bir süre bıraktım sahne işlerini. 1.5 sene garsonluk ve barmenlik yaptım İtalyan restoranında… Ardından vapur müzisyenliği yaptım bir yıl… O da çok güzeldi.

 

-Hangi yıl oldu bu?

 

Salman T.: 2017’de, sonra Bilge’yle karşılaşınca KÖFN’e başladık.

 

-Ondan önce iyi para kazanmış olmalısın ki üç oda bir salon daire tutup, boş olan odasını kiraya vermişsin...

Bilge K. E.:  Ben ancak bir oda tutabiliyordum.

Salman T.: Barmenlik ve garsonluk yaptığım dönemde çok iyi para biriktirdim. Vapur müzisyenliğinin geliri de iyiydi… Benim hep cebimde para olur. O konularda hep şanslıyımdır.

 

-Yılda ortalama kaç sahne çalışmanız oluyor?

Bilge K. E.:  Şimdilik yılda 80 arasında. Bu yıl 100’ün üzerinde olur.

 

- Selami Şahin'e adanan bu albümde yer almayı neden istediniz?
Salman T: Bundan bir yıl önce cover yapmak istiyorduk, "Selami Şahin cover'ı yapalım" dedik. Bir oldu sonra iki oldu, üç oldu. Dört tane filan cover ile uğraştık. İçlerinde “Gitme Sana Muhtacım” ve “Seninle Başım Dertte” vardı. “Seninle Başım Dertte”yi YouTube’da yayımlanan canlı setimize koyduk. Yayımlamak için Lider’e sorduğumuzda (Selami Şahin’in oğlu) “Biz zaten babam için saygı albümü yapacağız. İsterseniz size bunu verelim, orada da başka bir şarkınız olsun” dedi. Biz de çok sevindik hatta şarkı da “Gitme Sana Muhtacım olsun” dedik.

- "Gitme Sana Muhtacım" kişisel müzik arşivinizde nerede duruyor?
Bilge K. E: Şarkıyı birazcık rock tabanlı halde sunduğumuz için konser şarkı listemizde ortalarda hızlandığımız şarkılarının olduğu yerde ve çok güzel gidiyor.

KÖFN’ÜN FARKI

- Türk alternatif müzik sahnesinde sizin gibi hem kitlelerde karşılık bulan hem de güncel müzik standartlarında müzik yapan pek çok başarılı topluluk var. Ancak sanırım sizin kadar takip edilen yok. Köfn'ün farkı nerede?
Salman T: Bence farkımız şurada, Bilge Kağan ile beraber ayağımızı hep sağlam temellere yani geçmişimize bastık. Onlar üzerinden başlayan bir ilham sarmalı oluşturduk. Konu daha da köklerimize değen insanımızın geçmiş hislerine dokunan bir yere oturdu.

- Bir röportajınızda birinizin geçmiş diğerinizin de gelecek anksiyetesi olduğunu söylemiştiniz. Öte yandan müziğiniz de geçmişin sesleriyle geleceği bir araya getiren bir yapıya sahip. Bu açıdan Köfn'ün bizzat sizin ve dinleyicilerin anksiyetelerine iyi geldiğini söyleyebilir misiniz?

Salman T: Evet, Bilge Kağan’ın gelecekle ilgili, anksiyete demeyelim de her zaman bir soru işareti vardır, “Bunu nasıl yapacağız, şunu nasıl yapacağız” diye. Benim de yengeç burcu olduğum için sanırım geçmişle ilgili aşmaya çalıştığım şeyler var. Burada da örtüşen bir ekibiz.

‘MÜSLÜM DİNLEDİK’

- Köfn'ü başından beri takip eden dinleyicileriniz arasında tahmin ediyorum ki "Tepeler" (2019) ve Rockstar (2021) albümlerinin ayrı ayrı sevenleri vardır. Ancak içlerinde geçen yıl çıkan “Popstar” albümü, konsepti ve kullandığınız seslerin, en azından dinleyici algısı açısından daha geçmiş bir döneme atıf yapmasıyla bence ayrılıyor. Müzikal anlamda böyle bir değişim zamanla mı gerçekleşti yoksa bir an geldi ve müziğinizle ilgili bazı kararlar vermeniz gerekti?

Salman T: Biz her zaman bir “mood” üzerinden gidiyoruz. “Tepeler”, o “deep house” zamanlarının olduğu yumuşak, gün batımı hissinin olduğu bir pop denemesiydi. Sonra bir “dans uzun çaları”mız var. Ardından “Rockstar” geliyor. O da bir elektronik denemesi. “Popstar” da bir pop denemesi ama “Bi’ Tek Ben Anlarım”da bizim tuttuğumuz arabesk hissinin ilk denemelerinin yer aldığı bir albüm oldu. O “mood”lar bizi bir yere götürüyor, götürdüğü yer ise çoklu şarkıların olduğu bir dinleti oluyor. “Popstar” toplumun çoğunluğuna ulaşan bir arabesk hissi olduğu için daha duyulabilir bir hal aldı. Tabii biz "Topluma erişelim" diye değil o ara sevdiğimiz ne varsa onu yapma amacındayız. “Popstar” sürecinde çok fazla “Müslüm” dinledik. Bilge’nin o yaylıları synthesizer ile dönüştürdüğü ve çıkardığı bir hisse geçiş yaptık. Bir yandan da rockstar’dan popstar’a dönüştüğümüz bir durum yaşandı. Öyle ironik bir bakış açısı da var. Müzikal anlamda sürekli değişiyoruz. Aynı şeyleri yapamama durumumuz var. Her albümde yeni bir şey deniyoruz ve bu bizi zinde tutuyor. Beyin fırtınalarımız da çoğalıyor, mutlu oluyoruz. Yeni şeyler eski şeylerle birleşiyor, konuya Köfn giriyor ve böyle bir çıkış oluyor.

EFKÂRLI DANS

- Köfn müziğini çevreleyen bir efkâr var. Kimi zaman sözlerde kimi zaman ufacık bir notada kimi zaman şarkının genelinde. Acaba bu efkâr siz Köfn'de buluşana kadar olan yaşamöykünüz ile de ilgili mi? İnsanlara dokunmanız, hayalleri bulundukları yerden çok daha büyük olan iki müzik tutkununun inişler ve çıkışlarla dolu bir yolculuktan sonra duygularınızı kitlelerle paylaşabilmesinden mi kaynaklı?

Salman T: Efkâr konusu şöyle, ilk çıktığımızda Bilge Kağan ile konuştuğumuz şuydu, "Cry dance" (ağlamalı dans) gibi bir türün üzerinden gitmek istemiştik. Böyle absürt bir durum ortaya çıkmıştı. Efkâr da bu toprakların değişmez hissidir. Elbette biz de Anadolu’dan geliyoruz. Hayallerimizin yüksek oluşu, efkârımızın ve dans tutkumuzun da yerinde oluşu bence insanlara biraz olsun yaşamlarındaki efkârla dans etmelerini gösteriyor olabilir, naçizane.

POPÜLER OLUNCA...

- Bu kadar tanınır olmak gibi bir amacınız veya beklentiniz var mıydı? 

Bilge K. E.: Böyle bir amacımız yoktu ama yapmak istediklerimizi yapmak için popüler olmanın önemini popüler olmaya başlayınca anladık. İstediğimiz çok şey var. Şarkılar, klipler, programlar, belgeseller... Popüler olunca bunlar çok daha kolay olmaya başladı.

- Popüler olduğunuzu ilk ne zaman anladınız?

Bilge K. E.: İzmir'de, bir gün trafik vardı ve biz konser alanına metro ile gitmeye karar verdik. Metroda bayağı yoğun bir ilgiyle karşılaştık, o zaman anladık.

 

 

Haber Kaynak : MEDYA90

New York’un İlk Müslüman Belediye Başkanı Mamdani’den Cesur Açılış Kararları

New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.

Yeni Suriye Banknotlarının Dili: Bir Yıldız Ne Anlatıyor?

Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Mustafa Tatar’a BM’den Uluslararası Barış Elçisi Unvanı

HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.

İstanbul’da Bisikletliler Gazze İçin Pedal Çevirdi

İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.

Ailede Sevgi, Saygı ve Merhamet Neden Hayati?

Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.

Bahçekent’te Ev Yemeği Hasreti Bitti: Nevale Yemek Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.

Öğrencilere Anlamlı Ziyafet: Sağlık, Eğitim ve Mutluluk Aynı Masada

ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.

Dağınıklık Çağında Tek Hedefle İz Bırakmak

Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.

Kimse Alkışlamıyor Ama Bu Şehir Onlara Emanet

ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.

Bahçekent’te Çocuklara Güven Veren Jimnastik Adresi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te faaliyet gösteren Sporist Jimnastik & Karate Spor Salonu, çocuklara sevecen yaklaşımı, deneyimli eğitmenleri ve aile dostu ortamıyla öne çıkıyor.

“Ehl-i Kadayıf Bahçekent’te Lezzeti ve Güler Yüzüyle Öne Çıkıyor”

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te açılan Ehl-i Kadayıf, hijyenik ortamı, güler yüzlü işletmecileri ve özel kadayıf tatlarıyla kısa sürede büyük beğeni topladı. Ümit Bey ve eşinin samimiyeti müşteriyi evinde hissettiriyor.

AKSAÇLILAR’dan Sokak Çetelerine Karşı Acil Çağrı

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Genç Yazarlar Belgelerini Ustalardan Aldı

17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.

Yazı Editörlük ve Medya Kursu Mezunları Yarın Buluşuyor

Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.

Gençler Tarihi Ayağa Kaldırdı: 200 Yıllık Miras Bilime Taşındı

Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.

Bilim ve Edebiyat Yozgat’ta Aynı Buluşmada

Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Gazi Umur Bey Vurgusu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.

Şerafettin Yıldız’dan Kadın Cinayetlerine Roman

Şerafettin Yıldız’ın yeni romanı “Züleyha – Yarıda Kalan Hayatlar”, kadın cinayetlerinin ardındaki görünmeyen gerçeklerle okuru yüzleşmeye çağırıyor.

Ravza Zeybek Menemen’de Öğrencilerle Buluştu

Yazar Ravza Zeybek, Menemen’de bir lisede öğrencilerle buluştu. Kervan ve Semmas romanları üzerine yapılan söyleşi, gençlerin edebiyata ilgisini ortaya koydu.

Prof. Dr. Hamdi Temel’den Mikroplastik Uyarısı

Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.

ADÜ Teknokent’te Akıllı Antibiyotik İçin Büyük Adım

Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.

Sağlıkta Bilim ve Etik Vurgusu: Dr. Ata Barlas Aşkar Uyardı

HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.

İzmir’de Ergoterapi Alanında Yeni Merkez Hizmete Açıldı

İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.

Otizmde “Problem Davranış” Yanılgısı ve Gerçek Nedenler

ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.

Prof. Can Eyigör’den Kırgızistan’da Sağlık Temasları

Prof. Dr. Can Eyigör, Kırgızistan’da ağrı bilimi, rejeneratif tıp ve dermakozmetoloji alanında önemli temaslarda bulunarak iki ülke arasında sağlık diplomasisini güçlendirecek akademik adımlar attı.

Doğal Gıda Gerçeği: Plastik, Organik Etiketi ve Saklama Hataları

Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Başoğlu, Yeniden Göreve Başladı

2

Çocuklar Bilim Ve Sanatla Geleceğe Kanat Açıyor!

3

Çocuklar İçin Eğlence Dolu Bir Dünya kuruldu!

4

Günay; Güven Tazeledi. Duygu, Birlik Ve Umut Bir Aradaydı

5

Erken’den İmar Savaşı İle İlgili Zehir Zemberek Açıklamalar

6

Ulaştırmada Yeni Dönem Hidrojenleri

7

Rengin Hafızası Sanatseverlerle Buluştu...

14.2° / 10.1°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.