Sosyal Yardım Bütçesi 4 Kat Arttı
Beylikdüzü Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 1 milyar 705 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Ekonomik şartlar nedeniyle sosyal yardım bütçesi 4 kat artırıldı. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çalık, “Hiçbir zorluk bizim yavaşlamamıza ve durmamıza sebebiyet vermeyecek. Biz aynı azim ve kararlıkla, aynı birlikte hareket etme ruhuyla bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızla omuz omuza yürüme tutkumuzdan bizi hiç kimse geri bırakamaz” ifadelerini kullandı.
Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısının 3. Birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın başkanlığında gerçekleşti. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı, Bartın Amasra’da şehit olan madenciler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duşunun ardından şehit olan madencilere Allah’tan rahmet dileyen Başkan Çalık, “Bartın’da hayatını kaybeden 41 canı rahmetle yâd ediyorum. 41 ocağa ateş düştü. Ailelerine sabırlar diliyorum. Bir daha maden kazası yaşamayacağımız günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
“Ortak yaşamın inşası için çalışıyoruz”
Beylikdüzü’nde 3 buçuk yıllık görev süresini tamamladığını belirten Başkan Çalık, bu sürede ortak yaşamın inşası için çalıştıklarını söyledi. Başkan Çalık, “Biz ortak yaşamın inşası için çalışıyoruz. Bu çalışma sistematiğine de Beylikdüzü aklı diyoruz. Çocukları önceleyen, gençleri önemseyen kadınları mutlaka işin içine katan bir akıldan bahsediyoruz. Çözüm üreten, herkes için daha iyisini isteyen akıldan bahsediyorum. Kutuplaşmanın ve çatışmanın öncelenmediği, asla kutuplaşmadan ve çatışmadan beslenmeyen bir akıldan bahsediyorum. Birlikte yaşama kültürüne önem veren bir akıldan bahsediyorum. Biz Beylikdüzü’nde aslında bir yerel yönetim felsefesi inşa etmeye gayret ediyoruz. Bu inşanın kurumsallaşması adına bütün arkadaşlarımıza sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyorum.” diye konuştu.
“Halkımızla omuz omuza yürüme tutkumuzdan bizi hiç kimse geri bırakamaz”
Ekonomik olarak zor zamanlardan geçildiğini söyleyen Başkan Çalık, “Bunun farkındayız. Hiçbir zorluk bizim yavaşlamamıza ve durmamız sebebiyet vermeyecek. Biz aynı azim ve kararlıkla, aynı birlikte hareket etme ruhuyla bu kente hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızla omuz omuza yürüme tutkumuzdan bizi hiç kimse geri bırakamaz. Gerçekçi ve denk bütçeler yapmaya gayret ediyoruz. Uçuk, kaçık, ayağı yere basmayan bir bütçe yapmıyoruz. Kıt ve kısıtlı kaynaklarla bu kente hizmet üretmeye çalışıyoruz. Takdir edersiniz, etmezsiniz vatandaşın takdirine sunuyoruz, vatandaş takdir ediyor. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz, emin olun. Beylikdüzü kentinin bütçesini bir kuruşuna bile halel getirmeden hizmet üretiyoruz.” dedi.
“Gelecek Türkiyesi’nin 100. yılında Türkiye modeli Beylikdüzü’nde oluşturuluyor”
2023 Mali Yılı Performans Programı ve 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısıyla ilgili söz alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde bir başarı örneği sergilendiğini söyledi. Beylikdüzü Belediyesi’ne 3 buçuk yıllık sürede onlarca taşınmazın kamunun tek kuruşunu harcamadan kazandırıldığını ifade eden Aslan, “Son 3 yılda Beylikdüzü Belediyesi’nin ve Başkan Mehmet Murat Çalık’ın başarısı şudur: Kamunun bütçesini harcarken yetmiyor, bağışlarla yaklaşık 15-20 tane daha taşınmazı Beylikdüzü sınırlarında yaptırıyor. 3 buçuk yılda toplam bütçe 2 milyar 700 milyon lirayken Beylikdüzü’ne kazandırdığı taşınmazların toplam bedeli 4-5 milyar lira. Dolasıyla böyle başarılı bir belediye başkanını alkışlamak görevimiz.” ifadelerini kullandı. Toplanan bağışlarla onlarca tesis yapıldığını söyleyen Aslan, “Yeşil alan, kreş, cami inşaatı, yüzme havuzu, spor tesisleri. Bunların her biri birer belediyecilik başarısıdır. Bunların her biri bütçe başarısıdır. Bunları yapabilmek için 3-5 milyar bütçe ayırmanız gerekirken bunu yapıyorsanız ve bu hizmetler hala Beylikdüzü’nde devam ediyorsa bu bir liderlik ve yöneticilik başarısıdır ve gelecekte ülkeyi nasıl yöneteceğimizin güzel örneğidir. Zaten herkesin söylediği bir şey var: Gelecek Türkiyesi’nin 100. yılında Türkiye modeli Beylikdüzü’nde oluşturuluyor. Laboratuvar burası. Bunu hep beraber yapacağız.” şeklinde konuştu.
Sosyal yardım bütçesi 4 kat artırıldı
Ekonomik olarak zor zamanlardan geçildiğini dile getiren Aslan, sosyal yardımları yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesinin Başkan Çalık’ın talimatıyla 4 kat artırıldığını söyledi. Aslan, “Sadece Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün bütçesini 4 kat artırmak büyük biri iştir. Toplantılar sırasında bu bütçe 11 milyon lira civarındaydı. Başkanımız, ‘Arkadaşlar ben bu bütçeyi kabul etmiyorum. Gidin çalışın’ dedi. Tekrar çalışıp geldik. Bütçenin artmasıyla ilgili bize uyarıda bulundu. Bütçede artışa gittik. Bağışçılarla beraber çok ciddi işler yapıyoruz. Başkanımız dedi ki ‘Ekonomik kriz nedeniyle sosyal yardım alan aile sayısı artabilir. Tedbir almamız gerekiyor. Biz mevcuttaki sistemin üstüne bir basamak daha koyarak bu bütçeyi artırmalıyız. Daha fazla destek olmalıyız. Bağışları artırmamız lazım.’ Hiçbir belediye 4 kat artırmamıştır. Biz 4 kat artırdık. Bu bir bütçe konuşmasıdır. Biz asla yılmayacağız. Biz asla bu halka, iyi insanlara, komşularımıza hizmet etmekten vazgeçmeyeceğiz.” diye konuştu.
Oy çokluğuyla kabul edildi
Konuşmaların ardından Beylikdüzü Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesinin yer aldığı 2023 Mali Yılı Performans Programı ve 2023 Mali Yılı Bütçe Tasarısı oylandı. 1 milyar 705 milyon lira olan bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çalık, “Beylikdüzümüze hayırlı uğurlu olsun. Güzel hizmetler yapmamıza vesile olsun. Bütün arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Burada tariflenen bütçenin tek kuruşunu bile ziyan etmeyeceğimiz, özenle yaklaşacağımız bütçe dönemi olacak. Bunu da göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.