Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuştu.
“Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı” temasıyla düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin kaliteli büyüme hedefine emin adımlarla ilerlediğini kaydederek, “Yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olarak 2024 yılı asgari ücretimizin çalışanlarımızla birlikte tüm işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni asgari ücretle çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözünü bir kez daha yerine getirmiş olduk. İşverene verilen asgari ücret desteğini 500 liradan 700 liraya çıkararak elimizi taşın altına koyduğumuzu gösterdik. Türkiye ekonomisi büyüdükçe ortaya çıkacak katma değerden işçisi, işvereni, emeklisi, memuru, çiftçisi, esnafıyla 85 milyonun tamamı istifade edecektir. İşçi, işveren ve kamu olarak hep beraber omuz omuza verecek, ülkemizi güçlendirme mücadelemizi mutlaka zafere ulaştıracağız. Türkiye için çalışan, hayal kuran, taş üstüne taş koyan herkesin başımızın üstünde yeri vardır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyondaki ivme kaybının etkilerinin, özellikle yılın ikinci yarısında daha net hissedileceğini kaydetti.
“Bireysel İş Kanunlarına ve Bireysel İş Hukukuna İlişkin Diğer Kanunlarda Yer Alan Düzenlemeleri Tek Bir Temel İş Kanunuyla Bütüncül Bir Yapıya Kavuşturmayı Hedefliyoruz”
Emekçilerin ücret ve çalışma şartlarını iyileştirirken, işverenlerin hak ve hukukunu da korumaya özen gösterdiklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep adaletten ve hakkaniyetten yana olduk. Hayata tehalük eden her konu gibi çalışma hayatı da zamanla yenilenmesi, güncel ihtiyaçlar çerçevesinde reforme edilmesi gereken bir alandır. Hukuk politikaları kurulumuz bünyesinde çalışma hayatımıza ilişkin mevzuat dağınıklığının giderilmesine yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bireysel iş kanunlarına ve bireysel iş hukukuna ilişkin diğer kanunlarda yer alan düzenlemeleri tek bir temel iş kanunuyla bütüncül bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede ortaya çıkacak Türk İş Kanunu ile etkinliği ve verimliliği artırabileceğimize inanıyorum. Hazırlıklarımızı tekemmül ettirdikten sonra inşallah bu meseleyi Meclisimizin ve kamuoyumuzun takdirine sunacağız. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonumuzu bu önemli foruma öncülük ettikleri için tebrik ediyorum” dedi.
“İşçisiyle, İşvereniyle, Yatırımcısıyla, Üreticisiyle; Bütün Olmak, Bizi Ulusal ve Küresel Hedeflerimize Ulaştıracak En Temel Motivasyon Kaynağı Olacaktır”
Bakan Işıkhan ise, Ortak Paylaşım Forumu’nun çalışma hayatında üçlü sacayağı olarak nitelendirilen sosyal diyalog mekanizmasını geliştiren, çalışan ve üreten Türkiye’nin kararlı yürüyüşüne destek veren ve çalışma hayatının tüm paydaşlarının kendine yer bulabildiği, ortak bir alanı temsil ettiğine vurgu yaparak, “İşçisiyle, işvereniyle, yatırımcısıyla, üreticisiyle; sivil toplum ve kamu kurumlarımızla bir ve bütün olmak, bizi ulusal ve küresel hedeflerimize ulaştıracak en temel motivasyon kaynağı olacaktır. Gerek insan kaynağı gerekse maddi kaynaklar bakımından, hedefimiz; kendi yerli ve milli öz kaynaklarıyla dünyada söz ve güç sahibi bir ülke konumuna yükselmektir” dedi.
Göreve geldiği andan beri iki asgari ücret sürecini başarıyla tamamladıklarına dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Asgari ücret dediğimiz şey bir ülkedeki minimum ücret düzeyidir. Biz bunu sosyal devlet olarak yerine getirmek ve özellikle çalışanlarımızın satın alma gücünü de korumak zorundayız. Bu noktada asgari ücret bizim için çok önemli ve asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş olduk. Asgari ücret desteğini 500 liradan 700 liraya çıkardık. Biz hem işçimizin hem de işverenlerimizin her zaman yanında olduk ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Deprem Bölgesindeki İşverenlerimizin ve İşçilerimizin Sorunlarını Yerinde Dinledik”
Işıkhan, gerçekleştirdiği şehir buluşmalarında iş dünyasının önemli aktörleri ile bir araya geldiğini aktararak, şöyle devam etti:
“Deprem bölgesindeki iş insanlarımızın, işçilerimizin, esnafımızın sorunlarını yerinde dinledik. Oradaki sorunlara anında yanıt verildi, sorunlar not alındı. Hem işverenlerimizin sorunlarını hem de işçilerimizin yaşamış olduğu sorunları yerinde, anında ve çok kısa süre içerisinde çözme gibi bir çabamız oldu. Kısa Çalışma Ödeneği ve Sosyal Güvenlik Kurumu’yla olan ilişkileri ile ilgili birçok koşulu ortadan kaldırdık ve erteledik. Mücbir sebep nedeniyle de 2024 Nisan ayına kadar bu süreci uzattık. Deprem bölgesinde işsizlik sürecini yaşayan vatandaşlarımıza Nakdi Ücret Desteği sağladık. Deprem bölgesinde sadece konut yaparak değil aynı zamanda iş yerlerini, fabrikaları düzelterek, onararak da çalışma hayatını, ekonomik ilişkileri burada tekrar gerçekleştirmek zorundaydık.”
“Kadınlarımızın ve Gençlerimizin İşgücü Piyasasına Güvenceli ve Etkin Katılımını Teşvik Edeceğiz”
Küresel ekonomik sorunları, jeopolitik gerilimler, salgın hastalıklar, doğal afetler, iklim krizi ile gıda güvensizliği gibi yeni risk ve belirsizliklerin yaşandığı bir ortamda, Türkiye’de işgücüne ve istihdama katılımda artış eğiliminin sürdüğünü belirten Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:
“Her vatandaşımızın sosyal güvenlik şemsiyesi altında yer aldığı, adil ve kapsayıcı bir Türkiye Yüzyılının; emeğin, yatırımın, üretimin, istihdamın, büyümenin, kalkınmanın ve refahın yüzyılı olması nihai amacımızdır. Bu doğrultuda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak, temel hedeflerimiz; kayıtlı istihdamı artırmak, işsizlik oranını düşürmek, işgücü piyasasındaki yapısal sorunları çözüme kavuşturmak ve geleceğin işleri ve meslekleri için işgücümüzü hazırlamaktır.
Bu hedeflere ulaşırken; kadınlarımızın ve gençlerimizin işgücü piyasasına güvenceli ve etkin katılımını teşvik edeceğiz. Mesleki teknik eğitim mezunlarımızın, işgücü piyasasında yer almalarını amaçlayan aktif işgücü politikalarımızı güçlendireceğiz. Nitelikli ara personel ihtiyacını karşılamak üzere işbaşı eğitim ve staj programları ile okul-sektör iş birliklerini geliştireceğiz. İşgücümüzü, yeşil ve dijital dönüşüm için hazırlayacağız. Bunun için meslek standartları ve yeterlilikleri ikiz dönüşüme yanıt verecek şekilde belirlemeyi sürdüreceğiz. Geleceğin mesleklerine kucak açan savunma sanayii, yapay zekâ, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik alanlarda istihdam edilmek üzere nitelikli işgücünü yetiştireceğiz.”
“5 Milyon İlave İstihdam Sağlayarak, İşsizlik Oranımızın Yüzde 7,5’e Gerilemesini Hedeflemekteyiz”
Küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan jeopolitik gerilimlerin ve ekonomik dalgalanmaların yanı sıra salgın hastalıkların, doğal afetlerin, su, gıda ve enerji krizlerinin, yeni risk ve belirsizlikleri ortaya çıkardığı bir ortamda Türkiye’nin, istihdamda ve işgücüne katılımında görülen artış eğilimini sürdürmeyi başardığına dikkati çeken Bakan Işıkhan, “Bu kapsamda, 2028 yılı sonuna kadar 5 milyon ilave istihdam sağlayarak, işsizlik oranımızın yüzde 7,5’e gerilemesini hedeflemekteyiz. İstihdam ve çalışma hayatında, başta özel politika gerektiren gruplar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine; yeterli bir gelirle; kayıtlı, iş sağlığı ve güvenliğinin sağlandığı koşullarda iş imkânlarının sunulması temel amacımızdır” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Vedat Işıkhan, çalışma hayatı odağında iş sağlığı ve güvenliği konusunun da önemine vurgu yaparak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmenin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.
Konuşmaların ardından TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Bakan Işıkhan’a günün anısına hediye takdim etti, daha sonra aile fotoğrafı çekildi.
Ortak Paylaşım Forumu’na Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Yasser Ahmed Hassan, uluslararası kuruluşların temsilcileri, sendika başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.
Ses sanatçısı Berra Özlem İnal, psikolojik destekle travmalarını aştı, hem ruhsal hem de fiziksel bir dönüşüm yaşayarak sahnelerdeki yerini aldı. St. Clements Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak kariyerine de devam ediyor.
Esenyurt Müftülüğü’nün düzenlediği “Okur-Yazar Buluşmaları” etkinliği, 5 Mart 2025 Çarşamba günü Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in katılacağı etkinlikte imza ve söyleşi programı yer alacak.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Avrupark Hayat Sitesi seçimleri için Orhan Sami adayı oldu. 25 Ocak 2025'te yapılacak seçimde, Orhan Sami modern yönetim anlayışı ve gelişmiş projeleriyle site sakinlerine daha kaliteli bir yaşam alanı sunmayı hedefliyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.