Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, depremin ikinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Adıyaman'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
ADIYAMAN (İGFA) - 6 Şubat depremlerinin ağır hasara yol açtığı ve bu hasarların devlet tarafından planlı ve hızlı biçimde giderilerek şehrin yeniden inşa ve ihya edilmeye başlandığıNI belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, depremin ikinci yıldönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Adıyaman'da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.
Milletvekili Alkayış, 6 Şubat depremlerinde Adıyaman'ın çok büyük kayıplar ve yıkımlar yaşadığını ifade ederek, devletin planlı ve hızlı biçimde hareket ederek şehri yeniden ayağa kaldıracak hamle ve yapılanmayı sağladığını belirtti. "
Adıyaman'dan elini hiç çekmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduklarını söyleyen Milletvekili Alkayış, 6 Şubat 2023’te yaşadığımız büyük deprem felaketinin ikinci yıl dönümünde acılarımızı paylaşmak ve dayanışmamızı pekiştirmek adına Adıyaman’da bir araya geldiklerini aktararak, bu zorlu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, yaralarımızın sarılmasına katkı sunan herkese en içten şükranlarını sunduğunu söyledi.
Adıyaman’da deprem sonrası ortaya konan icraatlar hakkında bilgi veren Alkayış, afet sürecinde desteklerini esirgemeyen devletlerin büyükelçilerine, kamu ve özel sektör temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına ve futbol kulüplerimizin kıymetli başkanlarına da teşekkürlerini sundu. "Aziz milletimizin deprem sürecinde göstermiş olduğu dayanışma ruhu ve fedakârlık anlayışının bizim insanımızın büyüklüğünü bir kez daha ortaya koyarak dostluk bağlarının ne denli güçlü olduğunu kanıtladı" diyen Milletvekili Alkayış, "Depremin ikinci yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın Adıyaman’da bulunarak bütün vatandaşlarımızın yanında olduğunu göstermesi bir onur oldu. Adıyaman olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve bağlılığını her zaman yanlarında hissediyoruz. Bu durum ilimiz adına bir umut kaynağıdır" diye konuştu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Karagöz ve Hacivat'ın renkli dünyası, geleneksel Türk gölge oyununu çocuklarla buluşturuyor. Eğlenceli ve öğretici diyaloglarla kültürel mirasımız, yeni nesillere aktarılıyor.
Ses sanatçısı Berra Özlem İnal, psikolojik destekle travmalarını aştı, hem ruhsal hem de fiziksel bir dönüşüm yaşayarak sahnelerdeki yerini aldı. St. Clements Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi alarak kariyerine de devam ediyor.
Esenyurt Müftülüğü’nün düzenlediği “Okur-Yazar Buluşmaları” etkinliği, 5 Mart 2025 Çarşamba günü Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. Selvigül Kandoğmuş Şahin’in katılacağı etkinlikte imza ve söyleşi programı yer alacak.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.