İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mesai arkadaşlarıyla Saraçhane’deki tarihi binanın dış avlusunda bayramlaştı. Bu yılki bayramlaşmanın ilginç bir döneme tesadüf ettiğine dikkat çeken İmamoğlu, “İlginç bir eşleşme oldu. Tam böyle bayramın öncesinde, cuma günü buluşma anımızda, aynı zamanda benim halk tarafından 4 yıl önce onay aldığım ikinci seçimle de aynı güne denk gelmiş oldu. O gün bu gündür halkımıza hizmet ediyoruz ve halkımıza layık olmaya çalışıyoruz” dedi.
SARAÇHANE / İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurum çalışanlarıyla, Saraçhane’deki tarihi binanın dış avlusunda bayramlaştı. Mesai arkadaşlarının, ailelerinin ve sevdiklerinin Kurban Bayramlarını kutlayan İmamoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz, neredeyse yüzlerce diyeceğimiz noktada görev yapıyor şu anda. Ben buradan hepsine selam iletiyorum” dedi. Bu yılki bayramlaşmanın ilginç bir döneme tesadüf ettiğine dikkat çeken İmamoğlu, “İlginç bir eşleşme oldu. Tam böyle bayramın öncesinde, cuma günü buluşma anımızda, aynı zamanda benim -tabiri caizse- halk tarafından 4 yıl önce onay aldığım ikinci seçimle de aynı güne denk gelmiş oldu. O gün bu gündür halkımıza hizmet ediyoruz ve halkımıza layık olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“İBB BAŞKANI OLMAK ÇOK ÖZEL BİR DURUM”
“İstanbul Belediye Başkanı olmak çok özel bir durum” diyen İmamoğlu, “Allah'ın bir lütfu diye hep tarifliyorum. İnsana hem büyük sorumluluk yüklüyor ama aynı zamanda yaptığınız hizmetin de çok özel bir yönü var. Bu şehir, dünyada başka bir örneği olmayan bir şehir. İstanbul denince; dünyanın neresinde olursam olayım ya da ülkemin hangi noktasında olursam olayım, herkesin çok heyecanlandığı bir şehir; ismiyle bile. O bakımdan, ben burada, bu hizmeti birlikte yaptığım arkadaşlarımla bu duygumu paylaşırken, sizler de aslında bu kente hizmet eden insanlar olarak, özel insanlarsınız. Evet; her kamu görevi önemlidir, değerlidir. Ama gerçekten İstanbul'a hizmet etmenin başka bir değeri var, başka bir önemi var. İnşallah milletimiz, bizden, görev süremizin sonunda razı olduğu duygularını ifade eder. Bu benim en büyük temennim” ifadelerini kullandı.
“DÖRT YILDA GERÇEKTEN GÜZEL İŞLER YAPTIK”
“Kentimiz dört yılda gerçekten güzel işler yaptık, başardık” diyen İmamoğlu, “O işleri teslim etmenin de gururunu yaşıyoruz ve hızla da yaşamaya devam edeceğiz. Tabii bir yanıyla da ülkenin her noktasına koşan da bir ekibiz. Memleketin neresinde bir sorun olsa, oraya ilk el uzatan kurumların başında geliyoruz. Yaşadığımız 2023 yılındaki deprem felaketi tam da böyle bir andı. Tabii ki çok canımız yandı. Rahmet diliyoruz canını kaybeden, yaşamını kaybeden insanlarımıza ve hepimizin başı sağ olsun. Orada hayatını kaybedip göçen insanların yakınlarına sabırlar diliyoruz. Hep yanlarında olmaya gayret ettik” şeklinde konuştu. Değişken ve zorlu ekonomik koşullar altında hizmet verirken, kurum çalışanlarının hakkını ve hukukunu korumayla ilgili özenli bir yönetim olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu ekonomik durumun yarattığı zorluklarla çare bulmakta yoğun bir mesaide harcıyoruz. Ve çalışan hiçbir arkadaşımızın hakkını, hukukunu heba etmeyecek bir adalete ve bir bakış açısına sahip olduğumuzdan lütfen emin olunuz. Bütün çalışma arkadaşlarımızın en üst seviyede hakkını, hukukunu koruyacak bir yönetim olacağımızdan hiç kimse kuşku duymasın” dedi.
KURBAN İBADETİ İÇİN ADRES GÖSTERDİ: İSTANBUL VAKFI
Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen çalışma arkadaşlarına adres olarak İBB’ye bağlı İstanbul Vakfı’nı gösteren İmamoğlu, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:
“Ben bu ibadetimi kendim yerine getiremem ama bunu bir vekaletle kestirebilirim, diyenlerin en kolay, güvenle vekalet vereceği yerlerden birisi, yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Vakfı'dır. O vakfa bağışlayacağınız kurbanlarınız, yine bu şehrin güzel insanlarının ihtiyaçlı olan, tespit edilen insanlarının hanelerine girmektedir. Bunu da ihmal etmezseniz… Yakınlarınıza da tavsiye edebilirsiniz. Belediyeye ait bir kurumdur. Her şey gözetimli, şeffaf. Yine ihtiyacı olan insanlara erişen biçimiyle süreç yönetilmektedir. Ama yine bizzat kendisi bu ibadetini yerine getirecek olanlara da yine ‘Allah kabul etsin’ diyeyim. Hepinize ailelerinizle birlikte sağlıkla, mutlulukla dolu nice yıllar diliyorum. Küçükler, büyükler bir arada olacağınız anlar yaratmanızı diliyorum. Daha iyi koşullarda hem ülkemiz adına hem şehrimiz adına hem ekonomik anlamda hem huzurla ilgili birbirini seven, sayan, vatandaş hukuku içerisinde dayanışma halinde olan 16 milyon İstanbullu, 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bir millet olma bilinciyle hareket ettiğimiz bir ülke olmayı, millet olmayı, şehir olmayı diliyorum. Bu duygularla mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, ailelerinize mutlaka ve mutlaka sevgilerimi ve saygılarımı iletmenizi sizden rica ediyorum. Hepinize iyi bayramlar.”
İmamoğlu, konuşmasının ardından mesai arkadaşlarıyla toplu özçekim yaptı.
Video Linki: https://we.tl/t-eHkIhupL7O
Fotoğraf Linki: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/9JryVviCk44kXOX
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.