İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kuştepe Zeminaltı Otoparkı ve Futbol Sahası’ temel atma töreninde konuştu. Kendini milletin mutluluğuna adayan bir siyasi anlayışın fertleri olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “İddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli’ kavramını hem İstanbul'umuza hem bütün Türkiye'mize yayma konusunda çalışacağız. Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacağız. Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” dedi.
İMAMOĞLU: MİLLETİN MUTLULUĞU İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
“YEREL SEÇİM SINAVINDA GELMİŞ GEÇMİŞ EN YÜKSEK NOTU ALAN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÇIKMAYI UMUT EDİYORUM”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kullanım ömrünü tamamlamış Kuştepe Spor Tesisi’nin yerine; bünyesinde 429 araçlık zeminaltı otopark, kapalı pazar yeri, çocuk parkı, düğün salonu ve futbol sahası bulunan alanın temelini attı. Yaklaşık 443 milyon liralık yatırımla tamamlanacak olan Kuştepe Zeminaltı Otoparkı ve Futbol Sahası temel atma töreni; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay ve CHP Parti Meclisi üyesi Cem Aydın ile mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında düzenlenen törende, sırasıyla; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Alpay, Keskin ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.
“SİYASET NE İÇİN YAPILIR?”
İstanbul’un 39 ilçesine eşit hizmet vermenin gururuyla görev yaptıklarını vurgulayan İmamoğlu, Türkiye’de düzelmesi gereken bir siyasi ahlak mekanizması zemininin varlığına dikkat çekti. Siyasi ahlakın çok önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Siyaset ne için yapılır? İnsanlara hizmet adına bir siyasi partiye üye olursunuz, orada mücadele verirsiniz. İnsanların dertlerini dinlersiniz. Bu şehrine göre beldeden başlar ilçeye, ilçeden ile… Üyesi olur, yöneticisi olur, başkanı olursunuz. Vatandaşlarla konuşur, onların sorunlarını çözersiniz. Eğer o ilçede ya da şehirde muhalif iseniz, iktidar değilseniz, ‘Niye yapılmıyor bu hizmet’ diye eleştirilerinizi yaparsınız. Ama temelinde, insanına hizmet vardır. Ve ben Türkiye'de bu kutuplaşmanın, bu ayrışmanın insanlara hizmetin oy hesabı üzerinden yürütülmesini gerçekten üzüntüyle. Açılıyorum. Bundan kurtulmamız lazım. Her konuda ayrışma, kutuplaşma insanları yok sayma ve hesabını sadece oy veriyorsa ona göre hareket eden, oy vermiyorsa ona göre hareket eden bir ortama bürünmesi büyük bir tehdittir. Bizim insanlarımızın birbirine selamını, sabahını keserek, siyasi parti üzerinden sanki bütün mevzu bu iş üzerinden yürütülüyormuşçasına hareket etmesinin, toplumumuz adına çok ciddi bir el freni olduğunu düşünüyorum. Bunu aşmamız lazım. Bunu aşan, bunu düzelten bir dönemi İstanbul’da var ettiğimizden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
“DAYANIŞMA İÇİNDE YOL YÜRÜYORUZ”
Önümüzdeki yerel seçimler için de bu anlayışla çalışacaklarının altını çizen İmamoğlu, “Umut ediyorum ki bu sınavda, halkımız tarafından gelmiş geçmiş en yüksek notu alan Belediye Başkanı oluruz. Bu yolda kararlı bir biçimde, dayanışma içinde yol yürüyoruz” dedi. Temelini attıkları tesis içinde bulunan İSPARK otoparkının Şişli için önemli olduğunu kaydeden İmamoğlu, “İSPARK'ta bir park hedefi koymuştuk. Bu park hedefini yakalama konusunda ciddi bir yol aldığımızı ifade etmek isterim. Şu anda İSPARK, lokasyon sayısını 759’dan 1114’e çıkarttı. Araç kapasitesi ise, devraldığımızda 97 bin 757 araçtı. Şu anda ise, 127 bin 285 araca çıktı. Bu, değerli bir otopark atılımıdır” diye konuştu. Tesisin ihalesinin 443 milyon lira bedelle sonuçlandığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, İBB’nin Şişli özelindeki hizmetlerinin kısa bir dökümünü yaptı.
“BİZ ORADA TİCARİ BİR ALAN DA DÜŞÜNEBİLİRDİK…”
Yakın zamanda Beşiktaş Fulya’ya uzatılan Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının ve Mecidiyeköy Meydanı’nın Şişli’ye nefes aldırdığını belirten İmamoğlu, yapımı devam Halaskar Gençlik Merkezi’ne özel paragraf açtı. “Hem Ata'mızın Halaskar Gazi ismini taşıyan hem de burada 300’ün üzerinde yatak kapasitesi olacak olan bir yurdumuzun varlığı önemli” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ki onun da adının temel atarken Zübeyde Hanım Öğrenci Yurdu olmasını istemiştim. Bunu niye söylüyorum? Mecidiyeköy'ün hemen arka caddesinde, Ortaklar Caddesi'nin ucunda. Biz, orada ticari bir alan düşünebilirdik. Buna yetkimiz vardı. Bir ofis veya başka bir noktada çalışma yürütebilirdik. Ama biliyoruz ki, İstanbul'un merkezinde üniversitelerde okuyan öğrencilerimizin de yurda ihtiyacı var. Ve o yurtlarda, şu anda bir öğrencinin İstanbul'un böylesi merkezi noktasında bir eve aylık kira bedelinin öğrenci başına 7-8-10 bin lira olduğunu da biliyoruz. Hâlbuki biz bu yurtlarda ne yapıyoruz biliyor musunuz? Anadolu'nun o pırıl pırıl gencecik kızlarımızı, oğullarımızı aylık 1300 liraya üç öğün yemeği, yatması, elektriği her şeyiyle misafir ediyoruz. O gençler, ülkemizi kurtaracak olan gençler. Onlara devletin sıcak ve şefkatli elini uzatırsanız; onlar devletine, milletine geçmişine ve geleceğine olan borçlarını ödemekte daha güçlü, daha inançlı, daha umutlu bir yol yürürler. Kentte ve ülke yönetiminde adaletli olmanın, adil hizmetler sunmanın aslında ne kadar büyük kazanımları bize sağladığını buradan sizlerle paylaşmak istedim.”
“KENDİNİ MİLLETİN MUTLULUĞUNA ADAYAN BİR SİYASİ ANLAYIŞIN FERTLERİYİZ”
Kendini milletin mutluluğuna adayan bir siyasi anlayışın fertleri olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “O bakımdan size iddiayla söylüyorum; milletin mutluluğu için sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnşallah sizlerle birlikte, yerel yönetimde bir ‘İstanbul modeli’ kavramını hem İstanbul'umuza hem bütün Türkiye'mize yayma konusunda, insanlarımızın mutluluğu içerisinde, siyasi ayrımcılığı ve kutuplaşmayı defterden silmiş insanlar olarak, göreceksiniz bütün insanlarımızı kucaklayacağız” dedi. Kuştepe’de ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığını kaydeden İmamoğlu, “Geleceğe dair de umutlarını iyileştirmeyle ilgili çok ciddi işler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Göz boyayarak değil, çoluk-çocuk geleceğini de kurtarmak adına, özenli gayret ve davranış içerisinde olmamız gerekir. Sizlerin kalplerinden güzel bir yer istiyoruz. İyi hatırlanan, güzel hatırlanan, sizi düşünen, sizi seven, sizin ailenizin evladı, kardeşi, ağabeyi ne derseniz bir ferdi gibi, kalbinizden güzel bir yer istiyoruz. O kalbinizdeki güzel yeri makamla kısıtlı değil, hayatla kısıtlı değil, inanın bu şehrin ömrü var oldukça var olacağı bir yer istiyoruz. Bu kalbinizdeki yere talibiz. O kalbinizdeki yere girdikten sonra asla çıkmama konusunda da iddialıyız” ifadelerini kullandı.
SÖZÜ CEM AYDIN’A VERDİ
Konuşmaların ardından İmamoğlu, beraberindeki heyet ve Kuştepeliler, tesisin temeline dökülecek ilk beton için butonlara basmak üzere platforma çıkma. İmamoğlu bu sırada mikrofonu, CHP’nin çiçeği burnunda PM üyesi, eski İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’a verdi. Aydın da duygularını, “Öncelikle buraya bu yatırımı kazandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Gerçekten mahallenin faydasına. Sadece bir otopark değil, sadece bir futbol sahası değil. Aynı zamanda gençler için, üniversiteler için de büyük bir yaşam alanı olmuş. O yüzden ben hem gençler adına hem de mahalleler adına size teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Kuştepe'nin çok değerli gençleri, yetenekli gençleri buradan ileride büyük sporcular olacak, yetişecektir” sözleriyle dile getirdi. Konuşmaların ardından butonlara basıldı ve tesisin ilk betonu dökülmüş oldu.
TESİSTE NELER OLACAK?
Temeli atılan tesiste; 22’si engelli, 43’ü elektrikli araçlara uygun, toplam 429 araç kapasiteli zeminaltı otopark bulunacak. Tesiste bulunacak diğer birimler ise şunlar oldu: 368 tezgâh kapasiteli pazar alanı. Personel odası, İSPARK ofis, idari ofis, depo-teknik hacim, ses-görüntü odası. 62x37 metre boyutlarında sentetik çim kaplı futbol sahası. Soyunma odaları. 180 koltuklu tribün. 818 metrekarelik düğün salonu. Gelin odası. Mutfak-servis alanı. Soğuk hava deposu. 265 metrekarelik fuaye alanı. Kafeterya. WC’ler. Bebek bakım odası. Teras alanı. Çocuk oyun alanı. Kaykay pisti.
Fotoğraf linki: https://we.tl/t-IEEjGyQVzL
Video linki: https://we.tl/t-jG6n5yF8rc
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.