
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı önemli projeler arasında yer alan Topçular ve Akşemsettin bölgesinde bulunan yüzme havuzlarının ardından 3. yüzme havuzunun temelleri Kemerburgaz’da atıldı.
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, Eyüpsultan’ı bireysel ve takım sporlarında başarıyla temsil edecek genç sporcuların yetişmesine katkı sunacak olan 3. havuzun temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile birlite AK Pari İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kağıthane Kaymakamı Tahir Şahin, muhtarlar ve STK'lar, Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, yaz spor okulları öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Temel atma töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projelerinin devam ettiğini belirterek, “Bu proje sayesinde 6 milyon 750 bin çocuğa yüzme öğrettik. Bu yılki hedef bu sayıya 3 milyon daha ilave etmek. Birçok ilde yüzme havuzları inşa ediyoruz. Bu güzel ülkenin çocuklarının sporu bir yaşam tarzı haline getirmesini hedefliyoruz” dedi.
OSMAN AŞKIN BAK: HAVUZU 6 AY İÇİNDE BİTİRECEĞİZ VE BURANIN ÇOCUKLARINA HEDİYE EDECEĞİZ
Bakan Osman Aşkın Bak, son 21 yılda Türkiye'ye binlerce tesis yapıldığını ve yapılmaya da devam ettiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün de bir tesisimizin temelini atacağız. Burayı 6 ay içinde bitireceğiz ve bu mahallenin çocuklarına hediye edeceğiz. Bu tesisler sayesinde yetişen sporcuların uluslararası başarılarını görüyoruz. Voleybolda milli takımlarımızın şampiyon olması ve diğer branşlarda gelen madalyalar var. Bu yıl 3 bin 167 madalya kazandık. Bu artarak devam ediyor. Spor ülkesi olma yolundayız. Bakanlık olarak deprem bölgemizde oluşturduğumuz konteyner kentlerde çocuklara seyyar yüzme havuzları sayesinde yüzme öğretiyoruz. Depremin travmalarının bitmesi için çalışıyoruz. Her zaman gençlerimizin ve çocuklarımızın emrindeyiz."
BAŞKAN DENİZ KÖKEN: HEDEFİMİZ 5 YILDA 99 ESERİ EYÜPSULTAN'LA BULUŞTURMAK
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise, hedeflerinin 5 yılda 99 eseri Eyüpsultanlıyla buluşturmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“4 yılda 90 küsür projeyi hayata geçirdik, hedefimiz 5 yılda 99 eseri Eyüpsultanlıyla buuşturmaktı, bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de burasıydı. Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın dedik, havuz meselesinde başlangıcımız buydu. Artık yaz aylarında Türkiye’de gölette boğuldu, denizde boğuldu bu haberlerle anılmamalıyız, biz büyük bir ülkeyiz. İlçe belediyesi olarak hiç havuzumuz yoktu şimdi 3 tane oldu. İleriki aşamada bir tane daha ilave ettiğimizde 4 havuzumuz olacak. Biz yıllarca Cumhurbaşkanımızla birlikte iyi eserler bırakmaya gayret ettik ve ediyoruz. Bu güzel eserleri önümüzdeki döneme de taşıyacağız. Kemerburgaz’ın düğün salonu sıkıntısı vardı onu çözdük; şimdi yüzme havuzunu kazandırıyoruz. Göktürk’teki metro durağından binecekler; Kemer metro durağında inecekler, yüzecekler ve tekrar Göktürk’e geri dönecekler. Burası Göktürk’e de hitap etmiş oluyor. İki mahallemizin ortasına, yaklaşık 60 - 65 bin nüfusa denk gelmiş bir havuz. İlerde imkanımız olduğunda spor salonunu da bu bölgede yine Göktürk’e yakın bir alanda yaptığımızda 2. ligte basketbol, valeybol takımlarının müsabakalarını rahatlıkla yapabilecekleri bir tesisi kazandıracağız.”
“BİLİM VE SPORU AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAMA HEDEFİM VAR”
İlçede gençleri ve çocukları ilgilendiren 33 tesis bulunduğunu, o yüzden gençlik yatırımlarına ağırlık verdiklerini vurgulayan Başkan Deniz Köken, “İlçemizde 24 yaşın altında yaklaşık 150 bin kişilik nüfusumuz var. O yüzden gençlik yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Gençleri ve çocukları ilgilendiren 33 tesisimiz var. İki ay içinde bitecek olan Oğuz Canpolat Lisesi’nin yanındaki spor salonunun üstünü de bilim yazılım merkezi haline getiriyoruz. Üstü kütüphane ve robotik kodlama merkezi, altı spor salonu. Bilim ve sporu aynı çatı altında toplama gibi bir hedefim vardı; inşallah o da hayata geçmiş olacak. 3. havuzumuz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
6 AY İÇİNDE BİTİRİLECEK OLAN HAVUZ YAKLAŞIK 65 BİN NÜFUSA HİZMET VERECEK
Eyüpsultan Kermeburgaz - Göktürk bölgesine yapılacak ilk havuz olma özelliği taşıyacak tesis, yakın mahalleler ile birlikte yaklaşık 65 bin kişilik nüfus yoğunluğuna sahip bölgeye hizmet verecek. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Eyüpsultan Belediye Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında yapımına başlanacak olan yüzme havuzu inşaatının yapımı 6 ay içinde tamamlanacak. 1500 metrekare inşaat alanına sahip yüzme havuzu, 25 x 12,5 m ölçülerinde, 5 parkurlu, yüksekliği 140 cm den 200 cm değişken ölçüde, yarı olimpik olacak. Havuzla birlikte yapılacak fitness salonuyla hem çoçuk hem de yetişkinler spor yapma imkanı da bulabilecekler.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.