İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 10 kenti etkileyen deprem felaketi sonrasında yaptığı dayanışma çağrısı kenti harekete geçirdi. Afet bölgesine tırlar dolusu gıda, giyecek, yakacak ve gündelik ihtiyaç malzemeleri de ulaştırılmaya başladı.
İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem sonrasında başlattığı destek çalışmaları devam ediyor. Başkan Tunç Soyer’in çağrısı üzerine vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden Fuar İzmir’e getirilen yardım malzemeleri Adana’ya ulaştırılmak üzere Adnan Menderes Havalimanı’ndaki uçağa teslim edildi.
İki tır yola çıktı
Depremzedeler için iki tır da Pınarbaşı’ndaki depolardan yola çıktı. 200 çadır, 5 bin battaniye, 2 bin uyku tulumu, 2 bin uyku matı, 500 çadır yalıtımı malzemesi, 250 kamp sandalyesi, 500 ısıtıcı, 10 ton yakacak, bin gıda paketi, 2 bin hijyen paketi, bin paket bebek bezi, 500 hasta bezi, bin bot ve mont, bin yastık, 50 bin su, 200 powerbank (taşınabilir şarj cihazı) gönderildi. Ayrıca günlük 9 bin kişilik sıcak yemek üretme kapasitesine sahip mobil mutfak da deprem bölgesine yönlendirildi.
“Kalbimiz, gönlümüz, aklımız deprem bölgesinde”
Destek hareketine katılan İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, “Çok üzgünüz. Sabah hiç beklemediğimiz bir şekilde kara bir haberle karşılaştık. Biz geçmişte de bir deprem yaşadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezi idareyle, sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla iyi bir koordinasyon kurmuştu. Şimdi yine aynı şekilde çalışma yürütülüyor. Bizim de İzmir Kent Konseyi olarak bağışlarımız vardı. Orada topladığımız malzemeyi deprem bölgesine göndermek için buraya getirdik. Kalbimiz, gönlümüz, aklımız deprem bölgesinde. İnşallah yaraları sararız, acının üstesinden geliriz” dedi.
“Bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum”
Bağış çalışmasına destek veren Zeki Aksoy ise “İnsanların birbirlerine kara günde destek olması lazım. Birbirimizin elinden tutup güçlenmemiz lazım. Bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum. Kızımla beraber giyecek, ayakkabı, uyku seti getirdik. Bankaya giderek maddi yönden de katkıda bulunacağız. Depreme maruz kalan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Enkaz altında kalanlara şifalar diliyorum. Vefat edenlere de Allah rahmet eylesin. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e de bu kampanyayı başlattığı için çok teşekkür ediyorum. İyi varsınız iyi ki varız” ifadelerini kullandı.
“Acıyı tüm yüreğimizde hissediyoruz”
Zeki Aksoy’un üniversite öğrencisi kızı Özlem Aksoy da “Tüm yüreğimizde hissediyoruz bu acıyı. En iyi biz hissediyoruz zaten. 2020 depreminde çok kötü duygular yaşadık. Onları çok iyi anlıyorum. Hepsine geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.
“Elimizde avucumuzda ne ver ne yok hepsini topladık”
Menderes’ten desteğe gelen Hamza Börekçi, “Böyle bir faaliyet olduğunu duyduk, ailecek geldik. Yardımlarımızı yaptık” diye konuştu. Çağlar Börekci de “Türk halkına çok geçmiş olsun. Kardeşimle elimizde avucumuzda ne ver ne yok hepsini toplayarak yardım için geldik. Hepimize geçmiş olsun. Allah yardımcımız olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de böyle bir iyilik hareketinde bulundukları için teşekkür ediyoruz. ” dedi.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.