Heyet KKTC’ye Çıkarma Yaptı..!
KKTC’de 3 gün boyunca bir dizi temaslarda bulunan Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün kabirlerinin ziyaret edildiği program kapsamında şehitlik ziyaretleri ve kültür gezileri gerçekleştirildi.
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 21-22-23 Ekim tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Silivri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Adnan Gürcan, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, belediye meclis üyeleri Yasin Gören ve Orhan Çalışkan, Silivri Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Eren Ermiş ve Silivrili Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerinin eşlik ettiği ziyaret kapsamında önemli temaslar gerçekleştirildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun ziyaret edildiği program kapsamında heyet, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve KKTC’nin bağımsızlık mücadelesinin öncü ismi Dr. Fazıl Küçük’ü kabirleri başında andı.

ERSİN TATAR ZİYARET EDİLDİ
KKTC turunun ilk gününde heyet, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Başkan Yılmaz ve Zafer Yalçın, KKTC Ülkü Ocakları Genel Başkanı Fatih Arıcı ile bir araya geldi. İlk gün, Kıbrıs Türklüğünün öncü ismi merhum Dr. Fazıl Küçük’ün 1942 yılında kurduğu ve 80 yıldır yayın hayatına devam eden Halkın Sesi Gazetesi ziyaretiyle tamamlandı.
ZİYARETİN 2. GÜNÜ YOĞUN GEÇTİ
Kaymakam Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve beraberindeki heyet, KKTC temaslarının 2. gününde İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ziyaret etti. Türkiye Belediyeler Birliği ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği himayelerinde yürütülen “Kentsel Parklar Kültürel Ortaklıklar” projesi kapsamında, Silivri Belediyesi tarafından İskele’ye yapılacak olan 3 parkın detaylarının görüşüldüğü toplantı düzenlendi. Daha sonra İskele’de, Kıbrıs Türk halkının kullandığı eşyalardan oluşan ürünlerin sergilendiği ve dönem tarihinin yaşatıldığı Kültür Evi gezildi. Ardından heyet, 46 yıldır kapalı tutulduktan sonra 15 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın katılımıyla açılan Kapalı Maraş’ı ziyaret etti. Silivri heyeti, Gazimağusa’da Canbolat Şehitliğini, vatan şairi Namık Kemal’in sürgün hayatı yaşadığı dönemde kaldığı zindanı ve Lala Mustafa Paşa Camiini gezdi. 2. günün sonunda Gazimağusa’daki Mordo Kafe’den hizmet alan Silivri heyeti, hesap istendiğinde ‘Borcunuz ödendi’ yanıtını aldı. Kafe çalışanları, 48 yıl önce KKTC’de verilen şanlı mücadelenin hatırına hesap almayarak, kahraman gazilere minnet duygularını iletti.

DR. FAZIL KÜÇÜK VE RAUF DENKTAŞ KABİRLERİ BAŞINDA ANILDI
KKTC ziyaretinin 3. günü, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve bağımsızlık mücadelesinin önemli ismi Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarlarının ziyaretiyle başladı. Ziyarette Silivri heyetine, merhum devlet adamlarının evlatları Serdar Denktaş ve Mehmet Küçük de eşlik etti. Daha sonra Lefkoşa’da, Başbuğ Alparslan Türkeş’in doğduğu ve müze olarak düzenlenen ev ziyaret edildi. KKTC Girne Şehitliği ziyareti sırasında Silivrili gaziler, birlikte görev yaptığı silah arkadaşlarının kabirlerinde dua ederek duygu dolu anlar yaşadı. 3. gün, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Açık Hava Savaş Araçları Müzesi, Yavuz Çıkarma Plajı ve 1974 Gemi Müzesi ziyaretleriyle tamamlandı.

YILMAZ: “ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN MANEVİ HATIRASI ÖNÜNDE EĞİLİYORUM”
Başkan Yılmaz, merhum Alparslan Türkeş’in evini ziyaretinde anı defterine şu ifadeleri yazdı:
“Yaşadığı döneme damgasını vuran mümtaz bir dava adamı, inanmış ülkü ve ilke insanı olan, 80 yıllık hayatını Türklük şuur ve gururuna vakfeden, İslam ahlak ve faziletine adayan merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i 105 sene önce doğduğu bu evde, iki büyük eseri olan MHP ve Ülkü Ocaklarının bir mensubu olarak rahmet, şükran ve minnetle anıyor; manevi hatırası önünde tazimle eğiliyorum. Ruhun şad, mekânın cennet olsun Başbuğum.”
“FAZIL KÜÇÜK VERDİĞİ MÜCADELE İLE TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRMİŞTİR”
Başkan Volkan Yılmaz, Dr. Fazıl Küçük’ün kabrine çelenk sunduktan sonra şunları söyledi: ‘Ben yalnız mensup olduğum cemaati ilgilendiren meseleleri kaleme alan naçiz bir ferdim. Çünkü Türk’üm ve hiçbir zaman Türklüğün ayaklar altında çiğnenmesine tahammül edemem. Türk her şeye tahammül edebilir fakat milliyet ve şerefine tecavüz edilmesine asla.’ diyen Kıbrıs Türk halkının Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, başlattığı mücadelede milleti için her türlü fedakârlığı göstermiştir.
Ada’da verdiği mücadeleler sayesinde tarihin akışını değiştirmiş, Türk halkının özgürlüğe giden meşalesini yakmıştır. Kıbrıs Türk halkına yol göstermiş, halkının umut ve güç kaynağı olmuştur. Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs sorunu konusunda bilinçlenmesinde ve bunu ulusal bir davaya dönüştürmesinde en büyük pay hiç kuşkusuz Fazıl Küçük’ündür. Kıbrıs Türklüğü için yaptıkları ve verdiği mücadeleleri asla unutulmayarak Türk milletinin gönlünde her daim yaşayacak olan Dr. Fazıl Küçük’ün huzurunda tazimle eğiliyorum.
Ruhun şad, mekânın cennet olsun.”

“RAUF DENKTAŞ KIBRIS TÜRKLÜĞÜNÜN ZİRVE İSMİDİR”
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaretinde anıt özel defterini de imzalayan Başkan Yılmaz, deftere şu ifadeleri yazdı:
“Kıbrıs Türklüğünün mümtaz ve zirve ismi, KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş; dava, aksiyon ve fikir insanı olarak Kıbrıs Türklüğünün ufkunu aydınlatmış, mücadeleci kişiliğiyle de gönüllere taht kurmuştur.
Geçmişte işgal ve esarete direnen, Kıbrıs Türklüğüne umut ve heyecan sağlayan bu büyük devlet adamı, yaşarken bile efsaneleşmiştir.
Kıbrıslı Türklerin var oluş haklarının, aynı zamanda vazgeçilmez egemenlik hukukunun yılmaz ve tavizsiz bir savunucusu olan rahmetli Denktaş, her zaman hayırla yâd edilecek, şükran ve minnet hisleriyle anılacaktır.
Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Denktaş, idealleri uğruna vakfettiği KKTC topraklarında ebediyen yaşayacaktır.
Vasiyeti ‘Kıbrıs’a sahip çıkınız. Türkiye ile ilişkilerinizi bozmayınız.’ olan ve ‘Türkiye olmadan cennete bile girmem’ diyen merhum Rauf Denktaş’ın huzurunda tazimle eğiliyorum.
Ruhun şad, mekânın cennet olsun.”
Haber: Ahmet Karayün
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.