İBB’nin 90 bin çalışanı, kurum tarafından bayramlarda kendilerine ikram edilen kutu çikolatalardan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde felaketi yaşayan Hatay Kırıkhan’daki bir okulun yeniden inşası için vazgeçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, 90 bin İBB çalışanın katkılarıyla yıkılıp, yeniden inşa edileceğini duyurdu. Lise bahçesinde incelemelerde bulunan İmamoğlu, “Tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 90 bin çalışanına, bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve onların Belediye Başkanı olmaktan da iftihar ediyorum” dedi.
İMAMOĞLU AÇIKLADI: BAYRAM ÇİKOLATALARI OKULA DÖNÜŞECEK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde felaketi yaşayan Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yeniden inşa edecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünkü Hatay ziyaretinde rotasını Kırıkhan’a kırıp, yeniden inşa edilecek okulda incelemelerde bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Seyit Torun ile CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de İmamoğlu’na Kırıkhan ziyaretinde eşlik etti. İmamoğlu, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk ve Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Ceylan tarafından bürokratik süreçle ilgili bilgilendirildi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’tan hazırlanan projeyle ilgili bilgiler alan İmamoğlu, yeniden inşa edilecek okulla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“ONLARIN İBB BAŞKANI OLMAKTAN İFTİHAR EDİYORUM”
“Milli Eğitim Müdürlerimizle de istişare ettik. Burada, Valiliğimize daha önce yaptığımız başvuruda, bir okul yapmayla ilgili niyetimizi beyan etmiştik. Bu aslında hayırlı bir niyet, çünkü şöyle bir manevi tarafı var: İstanbul Büyükşehir Belediyemizin 90 bine yakın çalışanının, onların emeğiyle bu iş var olacak. Çünkü bence çok simgesel bir karşılık ortaya koydular. Bayram çikolatalarının, 90 bin kapasiteli bir kurumdaki karşılığı, böyle bir okul yapabiliyor. Onlar, böyle bir şeyden feragat ederek, emekçi dostlarımızın bu depremde hasar görmüş, yara almış, canı yanmış hemşehrilerimize, insanlarımıza bir hizmeti olacak. O açıdan da çok gurur duyduğumuz bir iş. Yeri tespit ettik. Zaten bütün konular Milli Eğitim'imizde, il, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzde. Valiliğimiz de onay verdi. Şimdi hızlıca bir tip projesiyle beraber ihaleye çıkılacak. Kurumumuz adına KİPTAŞ süreci yönetecek. Protokoller hazır. Umut ediyoruz, hızlı bir biçimde Eylül 2024-25 dönemine burayı hazır edeceğiz. Zira bir an önce iyi öğrenciler buradan yetişsin, buradaki meslek ihtiyacı olan, iş gücü ihtiyacı olan kurumlarla buluşsunlar. Özel de bir statüsü olan bir okul, müdürümüz bahsetti. Umut ediyoruz, hayırlı hizmetleri olacak. Tüm İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 90 bin çalışanına, bu güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve onların Belediye Başkanı olmaktan da iftihar ediyorum.”
Video Linki: https://we.tl/t-twiRn5gzan
Foto Linki: https://box.ibb.gov.tr/index.php/s/bX0YrU4WDFh8vM9
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Aynı sofrada, farklı ekranlarda… Dijital bağımlılık aile bağlarını sessizce kemiriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Genç girişimci Merziye Akal Aydın, doğal soya wax mumlar ve el yapımı dekoratif ürünleriyle yaşam alanlarına estetik ve sağlık katıyor.
Kadın giyimde Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi gören Gülseren Çalın Dikimevi, el emeği ve samimiyetle moda dünyasına yön veriyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Türkiye’de her gün 6 milyon ekmek çöpe gidiyor. Gıda israfı sadece ekonomik kayıp değil, aynı zamanda vicdani ve ahlaki bir felaket.
Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.