GÜRKAN: ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK MALATYA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ
.
MEDYA90-Malatya’da Büyükşehir Belediyesi, tasarladığı ve hayata geçirdiği projelerle 6 Şubat depremlerinin yaralarını sarmaya devam ediyor. Ekonomik hayattan sosyal hayata, spor ve kültür sanata kadar 7’den 70’e herkese dokunan projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatyalılarında büyük sevgisini kazanıyor
Depremlerin vurduğu Malatya. Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen projelerle küllerinden yeniden doğuyor. İlin hemen her ilçesine hizmetleri eşit dağıtma çabası içerisinde olan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hayata geçirdiği projelerle, bir yandan depremin yaralarını sarıyor bir yandan da Malatya’yı geleceğe taşıyor. Altyapı çalışmalarından. Üst yapıda gençlere yönelik projeler, kültür sanat projeleri, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacak projeler, Malatya’nın sembolü kayısının katma değerinin artırılması gibi şehrin marka değerini artıracak çalışmaları ekibi ile birlikte hayata geçiren Başkan Gürkan, hemşerilerinin de taktirini topluyor. Malatya’da hayata geçirilen her projenin ihtiyaca cevap vermesine özellikle dikkat ettiklerini ve ortak akılla hayata geçirdiklerini kaydeden Gürkan, “7’den 70’e herkese dokunan çalışmalar yapıyoruz. Malatya 6 Şubat’ta büyük acılar yaşadı, acıları unutmadık yüreğimize gömdük Malatya’yı geleceğe taşıma gibi bir vizyonumuz var bunu da ihmal etmedik” dedi. İşte geniş bir vizyonla Malatya’yı geleceğe hazırlamak şehrin ekonomik, spor ve kültürel kalkınmasına katkı sağlayacak projelerden bazıları:
100. YIL KENT PARKI: Şehir merkezinde çevresi ile birlikte 400 bin metrekarelik alan üzerine kurulan 100. Yıl Kent Parkı, Türkiye’nin en büyük parkları arasında yer aldı. Parkı benzerlerinden ayrı kılan özelliği ise hem kentsel hem kırsal peyzaj ile bezenmesi. Malatyalılar parka geldiğinde hem endemik bitkileri hem kırsal alanda karşılaşacakları bitkileri aynı ortam içinde görebilme imkanına sahip. Vatandaşlara yeşil alanıyla nefes aldıran park, çocuk oyun alanları, kay kay pistleri, oyun grupları 20 bin metrekare alan üzerine kurulu havuzu, piknik alanları, bisiklet yolları, oturma alanları ve kafeteryaları ile bir yaşam alanı olarak tasarlandı.
ARGUVAN SPOR SALONU: Arguvan ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen kapalı spor salonu; voleybol, basketbol ve tenis gibi birçok spor branşında gençlerin hizmetine sunuldu. Salon aynı zamanda amatör spor branşlarına da kapılarını açacak. 500 seyirci kapasiteli salon, bölgesel maçlara da ev sahipliği yapacak.
SÜRGÜ FUTBOL SAHASI: Doğanşehir ilçesinde FİFA standartlarında yapılan futbol sahası, gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarmalarına fırsat verecek. Tribünleri ve sosyal alanları ile bir kompleks olarak inşa edilen tesisin Doğanşehir’e hayırlı olmasını temennisinde bulunan Başkan Gürkan, 13 ilçeye de spor tesisi kazandırmış olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.
BEYDAĞI GENÇLİK KAMPI: Beydağı Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer alan ve 45 dönümlük alan üzerine inşa edilen Gençlik Kampında; 250 yatak kapasiteli kamp alanı, açık ve kapalı spor salonu, idari bina, lojman, nizamiye binası, açık otopark, macera parkuru, koşu parkuru, bisiklet yolları bulunuyor. 75 dönüm yeşil alan içerisindeki Gençlik Kampı’nda kamelyalar, çocuk grupları, yürüyüş ve koşu yolları da bulunuyor.
ARSLANTEPE KARŞILAMA MERKEZİ: Arslantepe Höyüğü’nün hemen yanında inşasına başlanan Arslantepe Karşılama Merkezi, Malatya’nın tarihine ve turizmine büyük katkı sağlayacak. Merkez, iki yıl önce UNESCO Dünya Miras Listesine alınan Aslantepe Höyüğü’ne ilginin artması, ziyaretçi sayısının her geçen gün daha da fazla olması nedeniyle oluşan ihtiyaca da cevap verecek. İçinde kafeterya, çok amaçlı salon, simülasyon alanının bulunduğu merkezde hem geçmiş toplumların yaşantısı canlandırılacak hem de kronolojik olarak höyüğün kronolojik tarihi anlatılacak.
RTE DÜNYA KAYISI TİCARET MERKEZİ: Yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, faaliyete geçtiğinde kayısıdan elde edilen 300 milyon dolarlık gelirin 1.5-2 milyar dolar seviyelerine çıkmasına da katkı sağlayacak. Merkez içerisinde; dükkânlar, emanet ofisleri, konferans salonları, laboratuvarlar, çalışma ofisleri, toplantı salonları, kayısı müzesi gibi sosyal donatı alanları yer alacak. Dünya kuru kayısı ticaretinin yüzde 80’ine yakınının Malatya’da üretildiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “Merkez kayısıdaki katma değeri artırmak için önemli adımların atılmasını sağlayacak. Ürün, ambalaj, gıda çeşitlendirilmesi ve kayısının sanayi mamulü haline getirilmesine katkı sağlayacak” dedi
FIRSATÇILARA GEÇİT YOK: Deprem sonrası artan beton ihtiyacının karşılanması noktasında fırsatçıların önüne geçmek ve vatandaşın hakkını korumak için harekete geçen Malatya Büyükşehir Belediyesi yeni beton santrali kurdu. Saatte 240 metreküp beton üretme kapasitesine sahip tesis çevreye de zarar vermeyecek şekilde tasarlandı. Saatte 140 metreküp üretim kapasitesine sahip santral için Başkan Gürkan, “Malatya’ya kazandırırken bu şehrin piyasa dengesini sağlarken haksız kazançların da önüne geçmiş olacağız” açıklamasını yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 2 milyon 200 bin ton kapasiteli iki adet Asfalt Plentlerinin de açılışı gerçekleştirildi.
BUĞDAY PAZARI: 6 Şubat depremleri sonrasında mağdur olan esnafın yanında olma gayret ve çabası içerisinde olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Buğday Pazarı esnaflarına dükkânlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gürkan, kura çekimiyle dükkânlarını teslim alan esnaflardan bir yıl kira alınmayacağını söyledi.
ŞEHİR KÜTÜPHANESİ: Malatya’ya özgün ve bir tarzda inşa edilen modern şehir kütüphanesi; çok amaçlı salon, çocuk kütüphanesi, okul öncesi kütüphanesi, gençlik merkezi, kafe, kitaplık, serbest çalışma alanları, kent arşivi, multimedya alanı, görsel ve işitsel materyaller, cep sinema, 220 kişilik konferans salonu, tenis, bilardo ve satranç alanlarını bünyesinde barındırıyor. İki katlı kapalı otoparkı da bulunan kütüphane haftanın 7 günü 24 saat hizmet veriyor.
KUZEY KUŞAK YOLU: ‘Yol medeniyettir’ düsturuyla hareket eden Başkan Gürkan döneminde Malatya tarihinin toplam yol yatırımının 10 katı yatırım yapıldı. Kuzey Kuşak Yolu da il genelinde trafiğin rahatlaması için geliştirilen yol projelerinden biri oldu. Yol, Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi, Lisanslı Soğuk Hava Deponsu ile Hal Müdürlüğü ve taşınacak olan sanayi sitesinin trafik yükünü alacak.
MATİM İŞ MERKEZİ: 6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası hasar alan MATİM İş Merkezi güçlendirme çalışmaları tamamlandı. İş Merkezi Telefon ve Elektronik ticareti yapan esnaflara düzenlenen törenle dükkânları teslim edildi. Depremin yaralarını sarmak için acılarını içlerine gömerek çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Gürkan, “Vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarının karşılanması azim ve kararlılığında olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak binlerce kilometre altyapı çalışması gerçekleştirdik” dedi.
BEŞ YILDIZLI POLİS EVİ: Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen polis evi; süit odaları, konferans salonları ve balo salonu gibi bölümleriyle beş yıldızlı otel konseptinde tasarlandı. 66 adet odası bulunan polisevi içerisinde konferans salonu, fitness salonu, Türk hamamı, ve sauna da bulunuyor. Düğün ve benzeri organizasyonlar ada ev sahipliği yapacak olan polisevinin yanı sıra yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sümer Karakolu’da, bu alandaki bir eksikliği giderecek. Vatandaşın can ve mal güvenliği için 24 saat görev yapan emniyet teşkilatı için Yeşilyurt’ta bulunan ve ihtiyaca cevap veremez durumda olan Polis Kantini’nin yerine 4 bin 265 metrekare kapalı alan üzerine kurulan yeni bir kantin inşa edildi.
Kaynak: DÜNYA HABER AJANSI
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Karatay'da iftar ve teravih buluşmaları
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma 27 ilde silah operasyonu: 259 gözaltı
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Emniyeti'nde Ramazan iftarında birlik mesajı
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Başkanı Ahmet BEREKET'ten Ramazan Mesajı
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Deprem Yıl Dönümünde Şehitler Anıldı, Dayanışma Vurgusu Yapıldı
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Anadolu İrfanı ve Kimlik Sınavı
Celal Karatüre’nin “Hacılar İlahisi” çıkışı üzerinden; Anadolu irfanı, Hoca Yesevi geleneği ve kimlik mücadelesi sosyolojik açıdan yeniden tartışılıyor.
Toplumsal Yara Roman Oldu
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Çene Tedavisinde 20 Dakikalık Yeni Dönem
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



