“GENÇLERİMİZİN GELECEĞE HAZIRLANMASINA BÜYÜK KATKI”
Silivri Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, trampa yöntemiyle belediyenin bünyesine kazandırılan ilçe merkezindeki iki arazi ve Değirmenköy’de satın alınacak olan küçük sanayi sitesi arsası ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde çocuklara ve gençlere yapılan eğitim, kültür sanat ve spor yatırımları da vardı.
Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 2. oturumu, meclis üyelerinin katılımıyla belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın, AK Parti Grup Başkanvekili Sami Barlas, CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda pazartesi günü ilgili komisyonlara gönderilen 14 gündem maddesine ilişkin komisyon raporları, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Toplantıyı yöneten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, trampa yöntemi ile belediye bünyesine kazandırılan ilçe merkezindeki iki arazi ve Değirmenköy’de satın alınacak olan küçük sanayi sitesi arsası ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde çocuklara ve gençlere yönelik yapılan eğitim, kültür sanat ve spor yatırımları da vardı.
“ŞEHİR MERKEZİNDE İKİ ÖNEMLİ ARAZİYİ BELEDİYEMİZE KAZANDIRIYORUZ”
Meclis toplantısının 5. gündem maddesinde “Mülkiyeti hazineye ait Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 5398 ada, 11 parsel nolu ve 5438 ada, 20 parsel nolu taşınmazlar ile mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Yeni Mahalle (tapuda Alibey Mahallesi) 1356 ada, 3 ve 5 parsel nolu taşınmazların trampası ile Silivri Belediyesi lehine oluşacak farkın belediyemizin vergi borçlarına mahsuben hazineye devrinin yapılarak mahsuplaşılması ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.” vardı. Komisyon Başkanı Sultan Aşkın’ın okuduğu komisyon görüşünde “Silivri Belediye Meclisinin 07/11/2022 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Yeni Mahalle (tapuda Alibey Mahallesi) 1356 ada, 5 parsel sayılı 2.142,32 m² yüzölçümlü taşınmazın tamamı ile 1356 ada 3 parsel sayılı 2.650,77 m² yüzölçümlü taşınmazın 1.179,61 m²'lik kısmı / hissesi olmak üzere toplam 3.321,93 m² ve 9.465.609,44 TL bedelli iki adet taşınmaz/hisseye karşılık Mülkiyeti hazineye ait Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 5398 ada, 11 parsel sayılı 2.224,28 m² yüzölçümlü taşınmaz ile 5438 ada 20 parsel sayılı 420,77 m² taşınmazın toplamda 2.645,05 m² yüzölçümlü iki adet taşınmazın, toplam 9.465.609,44 TL bedel üzerinden başa baş trampa yapılması, mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Yeni Mahalle (tapuda Alibey Mahallesi) 1356 ada 3 parsel sayılı 2.650,77 m²'lik taşınmazın Hazine adına başa baş trampa işleminden sonra kalan 1.471,16 m²'lik kısmının ise toplam bedeller arasında Silivri Belediyesi adına oluşan 4.191.965,44 TL'lik farkın 6183 sayılı Kanunun geçici 8 inci maddesine istinaden Silivri Belediyesinin vergi borcuna mahsup edilerek 1356 ada 3 parsele ait 1.471,16 m² hissenin de hazineye devrinin yapılması komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.” ifadeleri yer aldı. Gündem maddesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Eski festival alanının karşısında depreme dayanıksız olduğu için yıkımı gerçekleştirilen polis lojmanları alanı ve yine Silivri’nin merkezinde New Center AVM’nin karşısında depreme dayanıksız olduğu için yıkılan eski İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ait arsayı Silivri Belediyemizin bünyesine kazandırıyoruz. Eski polis lojmanlarının olduğu bölgede içerisinde 500 kişilik tiyatro salonunun, nikah salonunun, Kültür Müdürlüğümüzün bulunduğu ve Kültür Müdürlüğümüze ait kursların görülebileceği bir kültür merkezini şehir merkezimize kazandırmış olacağız. Merkezdeki eski İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızın olduğu bölge ilçe trafiğini çok rahatlattı. O nedenle şimdilik oraya bir yapı inşa etmeyi düşünmüyoruz. Bunun karşılığında hazinemize de lojman yapımına uygun bir arsamızı trampa ediyoruz. Kıymet takdirleri yapıldıktan sonra geriye kalan yaklaşık 4,2 milyon TL’yi de Silivri Belediyesinin önceki dönemlerde oluşan vergi borçlarından mahsup edeceğiz. Ben mesai arkadaşlarıma, meclisimize, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Milli Emlak Genel Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
“DEĞİRMENKÖY’DEKİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ARSASINI SATIN ANLIYORUZ”
Toplantının 6. gündem maddesinde “Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere belediyemizce satın alınması ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi.” vardı. Komisyon Başkanı Sultan Aşkın’ın okuduğu komisyon görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisinin 07/11/2022 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen, Değirmenköy Mahallesi’nde bulunan Hazineye ait 134 ada 1 parsel nolu ve 9.525,54 m² yüzölçümlü ve küçük sanayi alanı imarlı taşınmazın küçük sanayi sitesi yapılmak üzere satın alınması hususu komisyonumuzca değerlendirilmiş olup, Değirmenköy Mahallesi’nde bulunan hazineye ait 134 ada 1 parsel nolu ve 9.525,54 m² yüzölçümlü ve küçük sanayi alanı imarlı taşınmazın küçük sanayi sitesi yapılmak üzere toplamda 14.288.310,00 TL (On dört milyon iki yüz seksen sekiz bin üç yüz on Türk Lirası) bedel karşılığında satın alınması, 5393 sayılı Belediye kanununun 18(e) maddesi kapsamında komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.” Gündem maddesi ile ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivri Belediyesine planlar ve trampalarla arsalar kazandırıyoruz. Bu defa, Değirmenköy’de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptığı 1.000 kişilik stadyumun hemen altında, 9 bin 525 m² maliye hazinesine ait olan bir arsayı Silivri Belediyesi olarak satın alıyoruz. Bu arsa imar planlarında küçük sanayi sitesi olarak işlenmiş. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ile gerekli görüşmeleri yaptık. Önümüzdeki günlerde 14,5 milyon TL’yi buraya ödeyip arsanın tapusunu belediyemizin bünyesine kazandırmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM PROJELERİMİZLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL DÖNÜŞLER ALIYORUZ”
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından mecliste Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İngilizce kursu, güzel sanatlar akademisi eğitimleri ve ücretsiz YKS kursu ile ilgili bir video gösterimi yapıldı. Video gösteriminden sonra çocuklar ve gençlere yönelik yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın bir yabancı dil öğrenebilmeleri, bir müzik aleti çalabilmeleri ve lisanslı bir sporcu olabilmeleri adına çalışmalarımız devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle ücretsiz yabancı dil kurslarımızı sürdürüyoruz. Yine Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz üniversiteye hazırlık kurslarına başladık. Dershane ücretlerinin 30 bin TL’nin üzerine çıktığı bir dönemde öğrencilerimize ücretsiz kurs veriyoruz. Sabah 09.00’dan akşam 18.00’a kadar süren kurslarımızda çay, kahve ve öğle yemekleri de Silivri Belediyesi tarafından karşılanıyor. Selimpaşa’daki atıl durumda olan binamızda Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Güzel Sanatlar Akademimizde de çocuklarımıza şan, drama, tiyatro ve enstrüman konusunda dersler veriyoruz. Ben bu projelerden son derece keyif alıyorum. Ebeveynler ve gençlerden bu projelerle ilgili geri dönüşler de oldukça iyi. Projelerimizi niteliğini ve niceliğini geliştirerek devam ettirme kararlılığındayız.” diye konuştu.
“SİLİVRİ’YE BİRÇOK SPOR YATIRIMI KAZANDIRDIK.”
Silivri’deki spor yatırımlarıyla ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında şükran ve minnetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur’ sözüyle her yaştaki insana ve özellikle gençlere tavsiyelerde bulunarak; beden eğitiminin, sporun ve sporcunun önemine dikkat çekmiştir. Bugün modern dünyada, bütün gelişmiş ülkelerdeki devletler Atatürk’ün bu özlü sözünde işaret ettiği ‘Sağlıklı insanların varlığı ile sağlıklı toplumlar oluşur’ gerçeği doğrultusunda, sporu ve sporcuyu önceleyen çalışmalar ve yatırımlar yapmaktadır. Ülkemizde de devletimiz spor ve sporcu için birçok konuda önemli görevler ifade etmekte ve ayrıca belediyelere de bu konuda görevler yüklemektedir. Biz Silivri’de görevi devraldığımız günden itibaren çocuklarımız, gençlerimiz ve bütün insanlarımızın spor yapabilmelerine imkân sağlayacak yatırımlara hız vermiş ve hepinizin müşahede ettiği gibi hayata geçirmiş durumdayız. Silivri’ye birçok spor yatırımı kazandırdık. Parklar, yürüyüş yolları, basketbol sahaları, voleybol sahaları, tenis kortları, futbol sahaları, Silivri’de bir ilk olan yüzme havuzu ve tüm spor yatırımlarımızı çok kısa bir süre içerisinde gerek hükümetimizin gerekse belediyemizin kaynaklarıyla ilçemize kazandırılmıştır. Altyapı hizmetlerimiz, spor yatırımlarımız ve tesis yatırımlarımızın yanı sıra yaz ve kış spor okullarımızda çocuklarımıza birçok spor dalında hizmetler, kurslar verilmiş ve geleceğe hazırlanmaları noktasında katkılar sağlanmıştır.” dedi.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.