HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümü, Fatih Sultan Mehmet Han'ın dahiyane planlarıyla gerçekleştirilen bu mübarek olayın coşkusu, Edirne'de Fatih'in torunları tarafından büyük bir heyecanla kutlandı. Peygamber Efendimiz'in övgüsüne mazhar olan bu kutlu fethin yıl dönümünde, Edirne Valiliği öncülüğünde görkemli etkinlikler düzenlendi.

GÖRKEMLİ KUTLAMALAR VE FETİH YÜRÜYÜŞÜ
Kutlamalar, Şükrü Paşa İlkokulu önünden başlayan görkemli bir Fetih Yürüyüşü ile start aldı. Protokol üyeleri ve binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, tarihi dokusuyla büyüleyen Selimiye Camii meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe, son dönemde büyük beğeni toplayan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi oyuncuları da katılarak etkinliğe renk kattı. Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği ve Atlı Jandarma Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüş, katılımcılara adeta o dönemin atmosferini yaşattı.

SELİMİYE CAMİİ MEYDANINDA ANLAMLI PROGRAM
Selimiye Camii meydanında düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Edirne Valisi Yunus Sezer, duygu dolu bir konuşma yaptı.

EDİRNE VALİSİ YUNUS SEZER'İN KONUŞMASI
Vali Sezer, konuşmasına "İstanbul'un fethinin, asırlar öncesinden müjdelenen o büyük zaferin komutanı, çağ açıp çağ kapatan cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve onun kutlu fetih ordusunu rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ederek sözlerime başlamak istiyorum. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun" sözleriyle başladı. Edirne'nin manevi önemine vurgu yapan Vali Sezer, "Yeryüzünde bazı mekânlar vardır ki, sıradan değildir. Onlar, sadece taşla, toprakla değil; dualarla, gözyaşlarıyla, secdelerle ve mücadelelerle yoğrulmuştur. İşte biz bugün, böyle müstesna bir mekândayız. Yeryüzündeki en özel noktalardan birinde, Altın Üçgen'in tam kalbindeyiz." dedi.
Eski Cami'nin fethin manevi hazırlığının yapıldığı bir mekân olduğunu, Üç Şerefeli Cami'nin medeniyet tasavvurunun ilk mimari nişanı olduğunu ve Selimiye Camii'nin ise Koca Sinan'ın başyapıtı olduğunu belirten Sezer, "Fetih bir mekân işi değil, bir ruh işidir. İşte Edirne, bu ruhun en güçlü kaynaklarından biridir. Çünkü Edirne, sadece bir payitaht değildir; aynı zamanda bir meydan mektebidir, bir ruhi hazırlık merkezidir, bir medeniyetin yoğrulduğu ocaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Sezer, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un kapılarını açmadan önce kendi iç âleminde bir fetih gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Fetihler önce ruhlarda başlar. Fetihler önce gönüllerde, önce secdelerde, önce dualarda başlar. Ve o ruh bir kez tutuştu mu, surlar dayanamaz, zincirler çözülür, çağlar değişir!" şeklinde konuştu.
Konuşmasında "Türkiye Yüzyılı" vurgusu yapan Sezer, gençlere seslenerek Fatih'in fethettiği yaştaki gençlere fetih ruhunu bir ideal olarak vermenin önemine dikkat çekti. "Fıtrat değişir sanma, bu kan yine o kandır!" diyerek milletin ruhunun ve idealinin değişmeyeceğini dile getirdi.

Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Sezer, İçişleri Bakanlığına, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı birliklere, tarihî kıyafetleriyle etkinliğe katılan Yeniçerilere, Akıncılara, Süvarilere, Kapıkulu askerlerine, şahit topunu omuzlayan özel harekât polislerine, Jandarma Özel Harekat birliklerine, sanatçılar Serkan Çağrı ve Ece Ata'ya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına ve mapping gösterisini hazırlayan ekibe şükranlarını sundu. Vali Sezer, konuşmasını "Fetih'in 572. yılı kutlu olsun!" diyerek sonlandırdı.

Konuşmanın ardından, Zeybek Halk Oyunları Gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından Jandarma Genel Komutanlığı Bando Konseri ve izleyicileri büyüleyen Video Mapping Gösterisi sahnelendi. Program, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği'nin konseri ve Serkan Çağrı ile Ece Ata'nın verdiği konserlerle son buldu.
GENÇLERİN VE ÇOCUKLARIN YOĞUN KATILIMI
Fetih kutlamalarına özellikle çocuklar ve gençlerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Etkinliklerde sıkça duyulan "Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!" sözleri, gençlerin ve çocukların coşkusunu daha da artırdı. Bu anlamlı günde, Fatih'in emanetine sahip çıkan yeni nesillerin heyecanı ve coşkusu görülmeye değerdi. Bu kutlamalar, fetih ruhunun nesilden nesile aktarıldığının ve yaşatıldığının en güzel göstergelerinden biri oldu.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.