• BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

"En İyisi Bahçeşehir Olsun Diye Mücadeleye Talibim"

Bahçeşehir 2. Kısım Muhtar Adayı Bülfer Kapusuz "Ben hiçbir seyi bos veremem. Kırık bir kaldırım tası da bizi ilgilendirir, borcunu ödeyemeyen, siftah yapamayan esnaf da. Buna hep birlikte çözüm bulmakla mükellefiz" dedi.

RÖPORTAJ 15.02.2024 22:25:00 0

Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi muhtar adayı Bülfer Kapusuz ile röportaj

Değerli okuyucularımız. Bahçeşehir 2. Kısım  Mahallesi Muhtar Adayı Bülfer Kapusuz'u  konuk ediyoruz. Söyleşilerimize bir yenisini ekledik. Kendisi ile  hoş bir sohbet yaptık. Projeler hazırlamış. Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesini örnek mahalle yapmak istediğini söylüyor. Elini taşın altına koyup “Bu yarışta ben de varım” diyen bir aday. Azimle anlatıyor sorunları.

Çözümlerin nerelerde aranması gerektiğini de ekliyor konuşmasına. Yapılan güzel röportajımızı siz değerli okuyucularımızın dikkatine sunuyoruz.

  • Bülfer Kapusuz kimdir?
     

Adım Bülfer Kapusuz. 1979 yılında Malatya’da dogdum. Egitim hayatım Malatya’da geçti. Ticari sektörümüz insaat, akaryakıt, turizm-otelcilik gibi genis bir is agına sahiptir. Malatya ve Istanbul ticari merkezlerimizdir. Çok erken yaşımdan itibaren babam Ali Kapusuz’un destegi ile tüm bu sektörlerin içinde yer aldım. Simdi de yıllar içinde biriktirdigim tecrübelerimi Spradon Quartz Yönetim Kurulu Baskanı olarak hizmete dönüstürüyorum. Göreve geldigimiz ilk anda bile farkımızı ortaya koyduk. Aidatları düsürdük, üstelik sitemiz borçluyken bunu yaptık ve aidatları yıllarca arttırmadan borcumuzu da ödedik. Kısacası dogru yönetim adımları her zaman ileriye götürür ve riskleri ortadan kaldırır.

  • Bülfer Kapusuz hangi mahalleden muhtar adayı?
     

Bahçesehir 2. Kısım Mahallesinde muhtar olmak için aday oluyorum. Istanbul’a doksanlı yılların sonunda tasındım. Malatya’da oldugu gibi Istanbul’da da birçok STK ve yardım kurulusu ile birlikte çalıstık. Bizler geçmisten gelecege insan odaklı hizmet vermekle yükümlüyüz. Bunun için de ödün vermeden hizmete talip olmaya adanmısız

Bir muhtar ve muhtar adayının görevi nedir? Sorusunu her gün kendimize soruyoruz. Kimileri bize, böyle projeler sizin boyunuzu asar, muhtar olunca görev tanımınızda böyle isler yok dese bile, ben ve azalarım gece-gündüz çevremizi ve mahallemizi güzellestirecek, fark yaratacak, fayda saglayacak projelere imza atmanın çaba ve gayreti içinde durmadan çalısıyoruz. ‘Lale soganı dikim etkinligi’mizde bunlardan sadece biri. Etkinligimize katılan tüm ögrencilerimize ve projemizde haber degeri görüp, haberlestiren basın mensubu arkadaslarımıza tesekkürlerimizi bir borç biliriz. Fark yaratan projelerimize devam edecegimizin sözü ile durmadan, yorulmadan Bahçesehir için çalısmaya devam...

  • Neden muhtar adayısınız? 

Simdilerde bana Bülfer Kapusuz kimdir, neden muhtar adayı oldu diye soruyorlar. Bunu cevabını beni tanıyanlar bilir; Girdigi her isin ve aldıgı her görevin hakkını layıkıyla yapan. Sorumluluk almaktan korkmayan ve mücadelede etmekten vazgeçmeyen, ekip ruhuna inanan, her zaman her seyin en iyisini arayan, en iyisi için çaba gösteren 2 çocuk sahibi bir anne, bir komsu, bir abla, bir kardes, bir Bahçesehir asıgı, bir cumhuriyet kadını, bir vatandas, bir birey. Son yıllarda özellikle bizim mahallemiz Bahçesehir 2. Kısım Mahallesinde büyüyen sorunlara çözümler üretmek, çözümler üreten mercilerle is birligi yapmak ve en önemlisi Bahçesehir halkının isteklerinin elçisi olmak için muhtarlıga talibim.

  • Muhtar oldugunuz zaman yapmak istediginiz seyler nelerdir?
     

Insanların birlik ve beraberlik içerisinde olduklarında her seyin çok daha güzel olacagı bir dünyayı hayal ederek çalıstım hep. Bu hayalimden hiçbir zaman vazgeçmedim ve gerçekleşmesi için ben degil, biz olmalıyız düsturu ile yola çıktım. Simdiye dek çevremdeki insanların da ihtiyaçlarını, isteklerini gözeterek ekibimle karar verdik. Iste bu anlayıs ile Mahallemle bir ve biz olmaya, Mahallemizin muhtarı sadece Bülfer kardesi olmak için yola çıkıyorum.
Ben hiçbir seyi bos veremem. Ne sokakta aglayan bir çocuga ne evinden kovulmus bir kadına ne ayakları üzerinde durmayı ögrenememis bir gence. Bizimle yasayan herkese ve her seye karsı sorumluyuz. Kırık bir kaldırım tası da bizi ilgilendirir, borcunu ödeyemeyen, siftah yapamayan esnaf da. Buna hep birlikte çözüm bulmakla mükellefiz. Bizim sorunumuz gibi gözükmeyen küçük sikayetlerin bile toplumsal bir sorun haline geldigini gördük. Ve biz sorunlara karsı ortak bir sinerji üretmeye, mahallenin sesi olmaya talibiz. Amacımız mahalleyi görmek, zamanın gelisimiyle takip etmek ve çözümler için merciler, insanlar, yollar bulmaktır. Sivil Toplum Kuruluslarını toplumun ihtiyaçlarına yöneltmektir. Biz mahallemizin her ferdi ile aile olmaya, birlikte aglayıp, gülmeye geliyoruz. Çünkü bos vermislik baska sorunlar hatta kötülükler yaratır. Hep bir elden daha iyi bir Bahçesehir olusturmak bizim ana hedefimizdir.


Projelerimizin ne oldugunu soruyorlar. Aday herkes aslında aynı fikirde. Yapılması gereken seyler, asılması gereken engeller var. Bahçesehir’in yıllar önce ödül alan yüzü maalesef bozulmaya basladı. Artan trafik, düzensiz yapılasma, düzensiz araba parkı, imar sorunları, esnafın yeterince desteklenememesi, hatta sokak hayvanlarına yetersiz ilgi. Sosyal etkinliklerde yetersizlik ve yetersiz komsuluk iliskileri, artan nüfusa cevap veremeyen toplu tasıma güzergâhları hatta kirlilik bunlara örnek gösterilebilir. Bunların bazılarını yetkili makamlara somut öneriler götürerek bazılarını da sosyal sorumluluk projeleri ile asmaya talibim. Her seyden önemlisi yaptıgım isleri ortak akılla yapmaya ve lafta degil uygulamada gerçeklestirmeye talibim. 

  • Muhtarlık görevine geldiginizde sizin farkınız ne olacak? 

Herkesi kucaklayan güler yüz. Ulasılabilir bir muhtarlık. Sorunları birlikte tespit eden paylasımcı bir yaklasım. Sorunlara çözümler üreterek gerekli adımları atacak bir muhtarlık anlayısı. Isteklerimizin olması için çaba ve inatçılık. Her mercie ulasabilecek ve sorunları iletebilecek bir çalısma azmi. Hizmetin en iyisi, ilginin en iyisi, gelecegin en iyisi, muhtarın en iyisi olmaya talibim. Bahçesehir halkı ile birlikte daha iyiyi bulalım ve en iyi olmak için yola çıkalım.

“DEMOKRASI VE SIVIL KATILIM DERNEGI” ILE KADINLARIMIZA, GENÇLERIMIZE
ve ENGELLI VATANDASLARIMIZA DESTEK GELECEK


Demokrasi ve Sivil Katılım Dernegi Istanbul Temsilciligi Baskanıyım. Dernegimiz kadınlarımıza, gençlerimize ve engelli vatandaslarımıza ve sokak dostlarımıza ücretsiz ve bizi ileriye götüren projelerle destek veriyor. Göreve geldigimizde Mahallemizde projelerinizi hayata geçirerek ücretsiz hizmet vermeye devam edecegiz.


“BAHÇESEHIR ESNAFINA TAM DESTEK”


Bahçesehir esnafının yanında olmak, sorunlarını birlikte çözmek ve elimizden geldigi kadar desteklemek beni ve azalarım için çok önemli. Ticaret ile ugrasan bir ailede dogup büyüdügüm için esnafları ve yasadıkları zorlukları bilen biriyim.
Muhtar seçileyim veya seçilmeyeyim, hiç farketmeksizin elimden gelen destegi onlar için sunmaya her zaman hazırım. Bu hususda Avcılar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskanı Mehmet KAPUSUZ’u ziyaret ettim. Aile büyügüm ile hos sohbet ve güzel anılarımız ortasında Bahçesehir Esnafını da konustuk. Esnafımız için kredilerde yardımcı olacagına da söz aldım.

Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskanı Mehmet KAPUSUZ ile birlikte


“MESLEK LISELERININ ÜRETIMLERINE DESTEK OLUYORUZ.”


Ögrencilerimizin üretim yaparak mesleklerini ögrenme avantajına destek olmak her vatandasımızın sorumlulugu. Bahçesehir Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özellikle kimya alanında Döner Sermaye (DÖSE) kapsamında, okul ögrencileri ve ögretmenleri ile el dezenfektanı, çamasır suyu, yüzey temizleyici, sıvı sabun üretmekte ve ülkemiz ekonomisine deger katmakta. Bahçesehir’de Yönetim Kurulu Baskanlıgını yaptıgım Spradon Quartz sitemizin temizlik gereksinimlerini Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ögretmen ve ögrencilerinin ürettigi ürünlerden tedarik ediyorum. 

Böylelikle hem yönettigim sitenin bütçesini, hem ülkemizin yerli üretim seferberligine, hem de meslek edinmek isteyen ögrencilere gelecekleri için katkı saglamayı hedefliyorum. Ayrıca, Bahçesehir’de bulunan diger site yönetimlerinin ekonomimize ve gelecegimize destek olması için özel çalısmalar ve projelerde yürütmekteyim.

  • Seçim sürecinde hayata geçirdiginiz projelerden bahsedebilir misiniz?
     

Hayata geçirdigimiz projelerden sadece bir kaçı bunlar. Muhtarlık seçimi sonrası tüm proje hazırlıklarımız simdiden hazır. Fark yaratan projelerle “En Iyisi Bahçesehir” Olsun diye gece gündüz çalısmaya talip olacagımın sözünü veriyorum simdiden.

  • Bahçekenhaber.com ve Medya90.com olarak sizlere teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Bizleri Tüm Bahçeşehirliler ile buluşturduğunuz ve projelerimizi bize tanıtma fırsatı verdiğiniz için bizler size teşekkür ediyor, Bahçeşehirlilere sağlıklı günler temenni ediyorum.

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

YAZARLAR