Çalık’tan Bayram Mesajı: Yılmadım, Yılmayacağım
"BAYRAMI YİNE UZAKTA KARŞILADIM"
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEREL HABER MERKEZİ - Beylikdüzü’nün seçilmiş Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Kurban Bayramı nedeniyle avukatları aracılığıyla bir mektup gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 23 Mart 2025’ten bu yana Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Başkan Çalık, geçtiğimiz günlerde gerekçesiz bir şekilde İzmir 2 No’lu F Tipi Cezaevi’ne sevk edilmişti.
Bayram sabahını ailesinden ve sevenlerinden uzakta karşıladığını belirten Mehmet Murat Çalık, “Yine bir bayramı daha sizlerden uzakta yaşamanın hüznüyle karşıladım bu bayram sabahını. Bayram öncesi hiçbir gerekçe gösterilmeden İzmir’e nakledilmemle birlikte ailemden, sevdiklerimden, evlatlarımdan uzaklaştırılmanın hüznü içindeyim” dedi.
"YILMADIM, YILMAYACAĞIM"
Başkan Çalık mektubunda moralini kaybetmediğini şu sözlerle vurguladı: “Ama ben ümidimi yitirmedim, yitirmeyeceğim. Yılmadım, yılmayacağım. Şartlar ne kadar zorlu olursa olsun, Beylikdüzü’nün çocukları için ayakta kalmaya devam edeceğim. Bu umutla, yarının daha güzel olacağına yürekten inanıyorum.”
Komşularına ve Beylikdüzü halkına olan sevgisini de dile getiren Başkan Çalık, “Bu satırları yazarken yüreğim sımsıcak komşuluk hatıralarıyla çarpıyor. Bayramın ruhu, işte o mahalle aralarında, gülümseyen komşularımın yüreğinde yaşıyor. 10 mahallemizin tamamında, 400 bin komşumun güzel enerjisini, iyi dileklerini, dualarını kalbimde hissediyorum” ifadelerini kullandı.

"YOL ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Belediye çalışanlarına da teşekkür eden Başkan Çalık, “Benim birbirinden kıymetli 2 bin yol arkadaşımla her bayram öncesi sevgiyle, coşkuyla, dayanışmayla bayramlaştığımız o güzel anlar bana güç veriyor. O kocaman Beylikdüzü ailemize de güzel bir bayram diliyorum. İnanıyorum ki onlar, bizlerin yokluğunda vatandaşımıza her gününü bayram tadında yaşatmak için durmadan, yorulmadan, canla başla çalışmaya devam ediyorlar” dedi.
"BİRLİKTE NİCE BAYRAMLARA"
Mesajının sonunda tüm Türkiye’ye seslenen Çalık, dünyada barış ve huzurun egemen olmasını dileyerek şu sözlerle bayram mesajını tamamladı: “Savaşın gölgesinde bayramı karşılayan tüm coğrafyalarda çocukların gözyaşı dindiğinde, insanların korkuyla değil sevgiyle kucaklaştığı bir dünyada, hep birlikte nice bayramlara erişebilmek en büyük dileğim. Gelecek bayramlarda yine bir arada, sarıldığımız, kucaklaştığımız bayramlara kavuşmak umuduyla. İyi bayramlar Beylikdüzü, iyi bayramlar Türkiye’m.”
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçeşehir’de güzelliğine önem veren kadınların yeni tercihi Neslihan Acar Beauty, uzman kadrosu ve uygun fiyat politikasıyla fark yaratıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Hijyenik ortamı, kendi üretimi lezzetleri ve güler yüzüyle Vanilla Patisserie, Bahçekentlilerin yeni gözdesi oldu.
Balıkçı Kenan, Cumhuriyet Bayramı öncesinde gazetecileri Türkiye’nin ilk ve tek Balık Müzesi’nde ağırlayarak hem balık ikram etti hem de dostluğu pekiştirdi.
Evlilik sadece bir başlangıç değil, aynı zamanda idari ve ekonomik bir süreçtir.
Şarjdayken telefon kullanımı, sosyal medya paylaşımları ve geç yatma alışkanlığı... Uzmanlar bu üç hatanın gençlerin sağlığı ve güvenliği için ciddi risk oluşturduğunu söylüyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Başakşehir Belediyesi’nin Teoman Duralı Bahçekent Millet Kıraathanesi, kültürel yaşamın merkezi haline geldi. Gazeteci Ercan Kutlu, Müdür Okan Nurcan’ı ziyaret etti.
Yazar Aydın Benli, bu kez kalemiyle değil, ritmiyle sahnede! Türkçe ve Almanca versiyonuyla “Salla Kızım Salla”, özgürlüğün ve eğlencenin yeni sesi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Rize’nin kültürel zenginliği İstanbul’a taşındı. Atatürk Havalimanı Etkinlik Alanı’nda başlayan 14. Rize Tanıtım Günleri, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.
Eğitimci yazar A. Levent Ertekin’in, çocuklara tarih bilinci kazandıran yeni eseri Çaka Bey Boyama Kitabı yayımlandı. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf çocukları için hazırlandı.
Bilim, kültür ve eğitimin bir araya geldiği “Halk Kültürü Sempozyumu”, akademisyenlerden eğitimcilere, yerel aktörlerden girişimcilere uzanan geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
Bel ve boyun fıtığından eklem ağrılarına kadar birçok sıkıntıya manuel masaj ile çözüm sunan Masör Murat Poyraz, “Şifalı Eller” merkezini yeni yerine taşıdı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.