Çalık, Yeni Dönem Projelerini Tanıttı…
Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’da Kazanacağımız Zaferin İşaret Fişeğini Beylikdüzü’nden Atacağız”
Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönem projelerini ‘Beylikdüzü’nün Yeni Geleceği’ sloganıyla düzenlenen lansmanla tanıttı. Görev süresi boyunca kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Gururla söz verdiğimizden fazlasını yaptık, 252 projeyi hayata geçirdik. 31 Mart akşamı İstanbul'da kazanacağımız zaferin işaret fişeğini Beylikdüzü’nden atacağız. Beylikdüzü’nde kazanacağız. İstanbul’da kazanacağız. Tüm komşularımız için, 16 milyon İstanbullu için bunu başaracağız. “Pusulamız Beylikdüzü, Tam Yol İleri İstanbul” diye konuştu.
“BEYLİKDÜZÜ’NÜN YENİ GELECEĞİ”
Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, yeni dönem projelerini ‘Beylikdüzü’nün Yeni Geleceği’ sloganıyla düzenlenen lansmanla tanıttı. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen lansman 2 farklı salonda eş zamanlı olarak gerçekleşti. Kültürden sanata eğitimden sağlığa, kentsel dönüşümden çevreye kadar çok sayıda projenin tanıtıldığı lansmana CHP Genel Başkan Yardımcısı Koza Yardımcı, Parti Meclisi Üyesi Volkan Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK Üyesi Feyziye Şahin, İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, Zeynel Emre ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Turan Taşkın Özer, CHP İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş’ın yanı sıra STK temsilcileri, iş insanları, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“GÖĞSÜME TÜRK BAYRAĞI ROZETİMİ TAKTIM”
Başkan Çalık’ın görev süresi yaptığı çalışmaların anlatıldığı İş Başında 5 Yıl isimli video ile başlayan sunum sırasında hologram teknolojisi de kullanıldı. Görev süresi boyunca kimseyi ayırmadan hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Gururla söz verdiğimizden fazlasını yaptık, 252 projeyi hayata geçirdik. Belediye Başkanlığı görevime başladığım gün göğsüme Türk Bayrağı rozetimi taktım. Görevimi hiç kimsenin siyasi kimliğine bakmadan gururla icra ettim. Yaptığımız her işin bir felsefesi olsun istedim. Güzel vatanımızın dününü, bugününü ve yarınını düşünen bir devlet adamı sorumluğuyla hareket etmeye gayret ettim” diye konuştu.

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÜÇ BÜYÜK DEĞİŞİM
“Yıldızlaşan Beylikdüzü” dönemini başlattıklarını söyleyen Başkan Çalık, “Yeni Beylikdüzü’nde 3 büyük değişime hazır olun. Bunlardan ilki kaynaklarımızı etkili ve güçlü kullanmak, ikincisi ürettiğimizi tüketmek, üçüncüsü ise kazanmak ve kazandırmak üzerine olacak. Tüketim ortaklığı ile aile bütçelerimiz için katma değer sağlayacağız. Bu yeni model Türkiye’ye ve dünyaya ilham olacak. Huzurlu, mutlu ve bereketli bir kent olacağız” diyerek yeni dönemin ipuçlarını verdi.
“BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM HAREKETİNİ BAŞLATIYORUZ”
Dayanıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Başkan Çalık, “Çevreci, kimlikli yaşam alanları oluşturarak bütüncül bir kentsel dönüşüm vizyonu ile kentimizi güvenli yarınlara taşıyacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında yeni, hızlı ve akıllı konut projeleri üreteceğiz. Risk taşıyan büyük bir kentsel dokuyu dönüştüreceğiz. Büyük ölçekli bir kentsel dönüşüm hareketini başlatıyoruz. Yaklaşık 4 milyon m2’lik bir alanda kentsel dönüşüm yaklaşımımızı ortaya koyuyoruz. Yakuplu Mahallemizde de tasarladığımız ‘Kentsel Dönüşüm Yaklaşımımız’ diğer tüm mahallelerimize ilham olacak ve göreceksiniz bu söylediklerimi uluslararası bir inşaat teknolojisiyle çok kısa sürede gerçekleştireceğiz. Tüm komşularım bizi izlemeye devam etsin. Yakında size büyük bir müjdem olacak” diye konuştu.
“AFETLERE HAZIR BEYLİKDÜZÜ”
Yeni dönemde de afetlere hazır ve dayanıklı bir ilçe için yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Çalık, “Modüler Yaşam Kapsülleri ile yılın 365 günü depreme hazır bir kent modelini inşa edeceğiz. Yaşam Kontrol Bileklikleri, olası afet anlarında arama-kurtarma ekiplerinin yaşam sinyallerine ulaşmasını sağlayacak. İnternet altyapısı çökse dahi uydu üzerinden çalışan bir sistemi Beylikdüzü’nde uygulayacağız” şeklinde konuştu.

ÇEVRECİ, SIFIR ATIK VE SIFIR EMİSYON HEDEFİ
Yaşanabilir bir çevre oluşturma konusunda örnek projelere imza attıklarını hatırlatan Başkan Çalık, “Doğaya daha saygılı bir Beylikdüzü olacak. Belediye hizmet araçlarımızı tamamen elektrikli-çevreci araçlardan oluşturacağız. Sıfır atık ve sıfır emisyon hedefiyle yeşil ve döngüsel bir Beylikdüzü’nü hayata geçiriyoruz. Atıklarımızı ekonomik bir değere dönüştüreceğiz” dedi.
DİJİTAL, PRATİK VE YAŞAYAN BEYLİKDÜZÜ
Beylikdüzü’nde yaşayan komşularının hayatını kolaylaştırmak için yeni akıllı çözümler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Çalık, “Her eve uydu ile bağlantılı ücretsiz tv ve internet sağlayacağız. Her evi dijital bir okula dönüştürüp belediye çalışmalarına, faaliyetlerine, talep ve şikayetlerine online ve hızlı çözümler üreteceğiz. Akıllı asansörlü dijital otopark sistemleri ile Beylikdüzü’nü tanıştıracağız. Belediye çalışmalarımız ve yaptığımız tüm faaliyetleri 24 saat esasına çıkarıyoruz. E-Ticaret Cazibe Merkezi ve Silikon Vadisi Modeli geliştiriyoruz. Tematik teknokent kurarak 30 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca dünya teknoloji modellerine öncülük eden bir kent inşa edeceğiz. Gençlerimize teknolojik yenilikleri yerinde deneyimleme ve geliştirme fırsatı sağlıyoruz. Çin-Türkiye İnovasyon Merkezi’ni kuruyoruz. Beylikdüzü’nde uluslararası moda-estetik ve tasarım merkezi oluşturuyoruz. Online eğitim modeliyle yüzbinlerce öğrenciye uzaktan eğitim desteği sağlayacağız. Uluslararası kültürel cazibe ve etkinlik merkezi kurarak İstanbul’un dünyaya açılan bir kapısı da Beylikdüzü olmasını sağlayacağız. ABD, Çin-Özbekistan-Romanya-Makedonya ile İpekyolu Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Tüm bu projelerin kentte yaratacağı değeri de yine bu kentin gelişimi ve dönüşümü için kullanacağız” ifadelerini kullandı.
“PUSULAMIZ BEYLİKDÜZÜ, TAM YOL İLERİ İSTANBUL”
Sağlık alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Çalık, “Beylikdüzü Organize Sağlık Bölgesi oluşturacağız. Yaş almış büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için Yaşlı Sağlığı Merkezi kuracağız. Bir diğer fonksiyon da Alzheimer Okulu olacak. Türkiye de bir ilk olma özelliği taşıyan bu kampüs sağlık alanında Beylikdüzü’nde bir devrim yaratacak. Mesleğe İlk Adım Okulu ile sanayi iş birlikleri ile gençlerimize meslek edindireceğiz ve iş imkanı sağlayacağız. Beylikdüzü Kadın Girişimci Merkezi ile kadınların üretim hayatına katılmalarına destek olacağız. Beylikdüzü Cimnastik Stüdyosu ile bu topraklarda yeni olimpiyat şampiyonlarını yetiştireceğiz. Yakuplu Mahalle’mizde haftanın bir gününde seçilen sokaklar çocukların olacak. Dereağzı Mahallemizde Beylikdüzü Çiftlik Park oluşturacağız. Bu parkta çocuklara çiftlik hayatını hissettireceğiz. Marmara Kent Ormanı ve Gürpınar Yaşam Vadisi ile Gürpınar da Siteler Bölgesi’nden başlayıp denize kadar ulaşacak bir Yaşam Vadisi’ni hayata geçiriyoruz. Beylikdüzü Bostanı Hobi bahçelerimizi büyütüyor, bostana çeviriyoruz. Bu kentin toprakları bu kentin insanları için üretecek. Atalık tohumlarımızla üretmeye devam edeceğiz. İBB ile Beylikdüzü Kıyı Düzenleme Projesi’ni hayata geçireceğiz. Beylikdüzü Futbol İdman Tesisi ile gençlere ve spor kulüplerine verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. 31 Mart akşamı İstanbul'da kazanacağımız zaferin işaret fişeğini Beylikdüzü'nden atacağız. Beylikdüzü'nde kazanacağız. İstanbul'da kazanacağız. Tüm komşularımız için, 16 milyon İstanbullu için bunu başaracağız. “Pusulamız Beylikdüzü, Tam Yol İleri İstanbul” diye konuştu.
Haber: Nezir KARAYÜN
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.