BÜYÜKÇEKMECE'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK!
Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol Ramazan ayının ikinci gününde iftar programında gazetecileri ağırladı. Büyükçekmece’de eksiklerin çok olduğunu belirten Erol, “Büyükçekmece’nin kaybedecek zamanı yok. Artık hizmet vakti” dedi.
Cumhur İttifakı Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Recep Erol bölgedeki gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Erol projelerini gazetecilere anlattı.
BÜYÜKÇEKMECE 30 YILDIR İHMAL EDİLMİŞ
Büyükçekmece bizim evimiz ifadesini kullanan Erol, “24 mahallesi ile Büyükçekmece hepimizin doğduğu, büyüdüğü, aşını kazandığı yer. Büyükçekmece'de birçok eksikler var. Eğitimden sağlığa, sağlıktan kültüre. Kültürden sosyal donatı alanlarına ve altyapıya kadar Büyükçekmecemiz için çok fazla projemiz var. 30 yıldır ihmal edilmiş, 30 yıldır gözden uzak durmuş belli mahallelerimiz var. Bunlara daha fazla hizmet etmemiz gerekiyor. 1 Nisan'dan sonra Büyükçekmece yeni bir değişime, yeni bir gelişime, yeni bir dönüşüme kavuşacak. Bunları yaparken Büyükçekmece halkının tüm taleplerini yerine getirmeye, gerçekleştirmeye gayret edeceğiz. Öncelikle sorunları tespit edeceğiz. Daha sonra bunu teşhis edip, en son tedavi edeceğiz” diye konuştu.
‘BEN OLSAM KONUŞMAYA UTANIRIM’
Büyükçekmece Çarşı’nın hali içler acısı diyen Erol, “Çarşı çamur deryası haline geldi. Alt yapıyla beraber 200 metre yol yapıyorlar. 6 aydır hala yapamadılar. Ben bunları söyleyince de bir yerlerden bana cevap yetiştiriyorlar. Ben olsam onların yerinde hiç konuşmam konuşmaya ne kadar yüzleri var bilmiyorum. Bizim yapacağımız faaliyetlerde halkın öncelikleri, halkın istedikleri birinci sırada. Göreve gelince 24 mahalleye kreş yapacağız. 30 yılda bir kaç tane yaptılar. Her yıl 1 tane yapsalardı sorun bitmişti zaten. Sağlık ocakları yapacağız. Diyecekler ki ‘bizim sorunumuz değil.’ Büyükçekmece’de yaşayan, her bir ferdin yaşadığı sorun, Büyükçekmece’yi idare edenlerin sorunudur. Kusura bakmasınlar. O sorun Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunu. Bu sorun Sağlık Bakanlığı’nın sorunu. Bu Ulaşım Bakanlığı’nın sorunu dersek, o zaman vatandaş da sorar, sizler orada site yöneticisi misiniz? Site yönetmiyoruz. Burada Büyükçekmece’yi yönetiyoruz. Konuşurken beylik laflar etmeyi biliyorlar. Büyük büyük konuşmasını biliyorlar. Adam gibi de hizmet edecekler Büyükçekmece’ye” ifadesini kullandı.
ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Yarınlarımızı önemsiyoruz. Onlar gibi lafla önemsemiyoruz ifadesini kullanan Recep Erol şunları söyledi, “Onlar gibi iş olsun diye iş yapmıyoruz. Biz sadece gençliğimiz, geleceğimizdir diyoruz. Bu gençliğin bizim geleceğimizde büyük imzalar atacağını biliyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için çalışacağız.
Kültür merkezlerimiz eksik. Kütüphaneler eksik. Gençlerimiz başka ilçedeki kütüphanelere gidiyorlar. Buradaki kütüphaneler yeterli gelmiyor. Tepecik’te kütüphane yok. Kütüphane hizmetini mutlaka vereceğiz. Sekizinci sınıfa giden gençlerimize LGS’ye hazırlanırken mutlaka ücretsiz kurslar sağlayacağız. Onbir ve onikinci sınıfta üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize mutlaka belediyemizin kurslarından faydalandıracağız. Ailelerin üzerindeki kurs yükünü alacağız.”
PINARTEPE’NİN ADINI UNUTULMUŞ MAHALLE OLARAK DEĞİŞTİRİN
Yaptırdığımız anketlerde en çok Büyükçekmece’de alt yapı sorunu var diyen Erol, “Büyükçekmece altyapı açısından problemli bir yer. Beceremiyorlar. Halen Mimarsinan’da Nail beyin yaptığı altyapıyı kullanıyorlar. Tepecik'e geldiğiniz zaman Zeki Bora’nın yaptığı altyapı, Rafet Yıldız’ın yaptığı kaldırımlar. Kumburgaz'a gelince Hayri Erçağ’ın yaptığı asfaltlar, Güngör Postacı’nın kaldırımları. Kusura bakmasınlar Büyükçekmece yönetilmiyor. Biz proje anlatıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Onlar proje anlatmıyor. Biz yapacaklarımızı ifade ediyoruz. Kimseyi karalamıyoruz. Genel sıkıntılardan bahsediyorlar. Büyükçekmece'de yerel sorunla ilgili bir şey yok. Onlara göre her şey olmuş bitmiş. Sıkıntı, sorun yok. Peki ankette yapılan sonuçlar ne? En doğudaki mahallemiz Pınartepe’ye gidin. Geçtiğimiz gün toplantıda Pınartepe’li diyor ki bizim adımızı değiştirin. Unutulmuş mahalle yapın diyor. Niye? Okul eksiği var? Kapalı pazarı yok, yolları berbat. İmarı yok. Hiçbir şey yok mahallede. Büyükçekmece'nin en büyük mahallesi. İnsanlar yüzde yüz haklı” diye konuştu.
‘SİZ ZATEN BÜYÜKÇEKMECE’Yİ BETON YIĞINI YAPMIŞSINIZ’
Erol, Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün kendileri hakkında ‘ Büyükçekmece’yi betona teslim edecekler’ algısı yürüttüğünü, proje değil algı siyaseti yaptığını ifade etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erol, ‘Büyükçekmece yolsuzluklarla, yapılan yanlışlarla anılan bir ilçe oldu. Villa kent olmuşuz. Yatırımcının Büyükçekmece'ye gelmesinde sıkıntı yok. Tabii ki gelsinler. Ama televizyonlarda Büyükçekmece daha güzel anılsın. Yolsuzluklarla anılmasın. Bizim için ‘Burayı Esenyurt'a çevirecekler’ diyorlar. Bizim bugüne kadar yaptığımız bir şey yok. 30 senedir onlar idare ediyor. Hadımköy gişelerden çıkın, Tüyap’a gelirken kafanızı sağ tarafa çevirin. O yaptıkları çok katlı inşaatların imarını kim verdi? Hepsini kendileri verdi. 24-25 kat inşaatlar. Ama sorarsanız biz Büyükçekmece’yi beton yığını haline getireceğiz. Siz yapmışsınız zaten. Albatros’u biz mi satmıştık? Albatros’u bizim İBB Meclis üyesi arkadaşlarımız geldi. Toplanma alanı yaptı. Kimin daha çok çevreci olduğu belli. Büyükçekmece’nin gerçekten hizmete ihtiyacı var” dedi.
Haber: Nezir KARAYÜN
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.