Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta desteklerini ve incelemelerini sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve genel müdürler olmak üzere üst düzey bürokratlar ile birlikte Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.
Kayseri heyeti olarak Kahramanmaraş’ın ve tüm deprem bölgelerinin acılarını paylaşıp, desteklerini yineleyen Başkan Büyükkılıç, her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.
Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve Kayseri heyeti sahaya indi.
Heyetle birlikte enkaz çalışmalarını yerinde inceleyen, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den son durum hakkında bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu içerisinde kurulan çadır kenti de ziyaret ederek, depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Şuanda Kahramanmaraş’ımızdayız. Çok değerli büyükşehir belediye başkanımıza ve ekibine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kayseri olarak olayın olduğu dakikalarından itibaren gerek telefonla gerek ekipmanlarımızla, gerek lojistik desteklerimizle Büyükşehir, 16 ilçe, sanayi odamız, ticaret odamız, borsamız, sivil toplum teşkilatlarımız, hayırsever iş adamlarımız ile el ele gönül gönüle vermek suretiyle komşu ilimizdeyiz” dedi.
“DEVLET BURADA, BELEDİYELER BURADA, MİLLETLE EL ELE”
Devlet ile milletin el ele yaraları sardığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Valimizle organizasyonu yapmak, AFAD’ın işbirliği halinde gerekli çalışmalarımız başlattık, süreci o günden beri devam ettiriyoruz. Valimiz burada koordinasyon valisi olarak çalışıyor, değerli başkanımızla sürekli irtibat halinde, Sayın İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla, devlet burada, belediyeler burada, milletle el ele yaraları sarma yönünde gayret gösteriyoruz. Şuanda değerli başkanımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda yaklaşık 10 il ile 80 belediye burası ile irtibatlı, merkeziyle, ilçeleriyle, kasabalarıyla, köyleriyle, her ne gerekiyorsa lojistik, temizlik, itfaiye, kurtarma ile ilgili ekiplerimiz bu çalışmaları yapıyor” diye konuştu.
Büyükkılıç, bölgede işbirliği ile canla başla çalışmalar yapıldığının altını çizerek şöyle konuştu:
“Kendilerinin ifadelerinden anladığımız, vatandaşlarımızdan da görüşmelerden edindiğimiz intiba burada 70’li, 80’li yıllarda yapılmış olan yapı stoklarının ağırlıklı olarak yara aldığı, harabeye döndüğü, sıkıntı oluşturduğudur. Gereken çalışmaları yapıp, 140’ıncı saate kadar gerek devletimizin kurum ve kuruluşları, gerekse belediyelerimiz işbirliği ile canla başla çalışarak canları kurtarma yönünde gayret gösteriyor. Biz de üzerimize düşme, yapma yönünde, vefat edenlere rahmet diliyoruz, onlarla ilgili görevlerimizi yapma bağlamında, hastalarımızla ilgili onlara acil şifalar diliyoruz, Kayseri olarak ve diğer büyükşehirlerle dayanışma içerisinde değerli başkanımızla irtibat halinde koordinasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
Bu dönemde eleştiri yerine destek olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “İşin eleştiri boyutunda laf söyleyenlerin de eksik olmadığını biliyoruz, bizim de onlara tavsiyemiz, laf söyleyeceklerine, olumsuzlukları konuşacaklarına, varsa ellerinde yapacak bir iş, gayret göstersinler, destek sağlasınlar, katkı sağlasınlar, onlara da minnet duyar, teşekkür ediyoruz. Burada gördüğümüz şu, devlet ve milletin askeriyle, siviliyle el ele verdiğini halkımızın ağzından bizzat duymaktan memnuniyetimizi paylaşıyoruz. Sabırlı, iyi niyetli, temenniyle yaklaşan Kahramanmaraş’ımızın kahraman insanlarına minnet duyuyoruz, dua ediyoruz, her zaman onların yanındayız. Üzerimize ne düşüyorsa yapma yönünde gayret göstereceğimizi de buradan ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“LAF DÖNEMİ DEĞİL, İCRAAT DÖNEMİ”
Konuşmasında, ‘malzemelerimiz malzemeleri, canlarımız canları, ekiplerimiz ekipleri’ diyen Büyükkılıç, “İnşallah bundan sonraki süreçte değerli başkanlarımızla, koordinasyon merkezimizle, değerli İçişleri Bakanımızla burada istişarelerimizi yapma yönünde sürece yönelik olarak hangi malzeme, hangi çalışma, hangi gayret gerekiyorsa, malzemelerimiz malzemeleri, canlarımız canları, ekiplerimiz ekipleri, Kahramanmaraş’ımızın diğer illerimizle beraber yanındayız. Onların sorunlarını çözme yönünde gerekeni yapacağımızdan şüpheleri olmasın. Laf dönemi değil, icraat dönemi diyoruz. El ele, gönül gönüle inşallah bu yarayı da bu milletin saracağından hiç kimsenin saracağından şüphesi olmasın. Değerli başkanım tekrar geçmiş olsun, alnınızdan öpüyoruz” şeklinde konuştu.
“KIYMETLİ AĞABEYİM KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ BURADA”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“İki büyük depremin merkezi Kahramanmaraş. Burası ile birlikte 10 ilimizi etkileyen bir büyük afeti yaşadık. Depremin ilk saati ile birlikte tüm ekip olarak sahadaydık, hala alandayız. Çalışan arkadaşlarımızdan depremzede, bunların bir kısmını kaybettik, bir kısmı yakınları, bir kısmı yaralı olanlar var, bu şartlar içerisinde ilk dakikalardan itibaren ekiplerimizi organize ederek sahada çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İçişleri Bakanımız buraya intikal etti, onun koordinasyonunda devletimizin bütün kurum ve kuruluşları, belediyelerimiz, gönüllülerimiz hamdolsun sahada yoğun bir çalışma yapıyorlar. Emeği geçen tüm ekiplere yürekten kalben teşekkür ediyorum. Kıymetli ağabeyim Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz burada, birçok dostumuz burada. Geliyorlar desteklerini bildiriyorlar, yardımlar getiriyorlar, en üst düzeyde gayretle çalışıyorlar. Geldiğimiz noktada beslenme, barınma gibi sorunlarımız aşağı yukarı kalmadı, şuan tabi yıkımın kaldırılması çalışmaları devam ediyor, depremin büyüklüğünü düşündüğümüzde, bu son derece zorlu ve kapsamlı mücadele. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla burada, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz, acımızı yaşamaya çalışıyoruz. Buradan kahraman hemşehrilerimin metaneti, onların sağduyusu bizi duygulandırıyor. Yer yer canlarımıza ulaşmamızda bize cesaret veriyor, ümitlerimizi artırıyor.”
Başkan Güngör, herkese yürekten teşekkür ederek, “Emeği geçen, desteğini sunan her bir kardeşimize, her bir belediyemize, her bir kamu kurum ve kuruluşlarımıza, gecesini gündüzüne katıp uyku demeden, gece demeden gayret eden acımızı paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.
“BUGÜN ACILARI SARMA GÜNÜDÜR”
Günün birlik ve acıları sarma günü olduğuna dikkat çeken Güngör, “Burada yıkılan binalar deprem yönetmeliğinden önce yapılan en az 30 yıllık binalar, bu binalarda yıkım fazla, diğer alanlarda yıkımlarımız yok, deprem standartlarına uygun alanlarda yıkımımız yok. İnşallah bu yarayı, bu üzüntüyü, bu büyük afeti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarımız, hemşehrilerimizin el birliğiyle kaldıracağız. Bugün birlik günüdür, bugün fitne günü değildir. Bugün birbirimizi destekleme günüdür, bugün sosyal medya fenomenliği yapma günü değildir, bugün acıları sarma günüdür. Tüm ekip olarak depremin ilk saatinden bu yana, valimiz, kurumlarımız ve belediyedeki çalışma arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Özellikle itfaiye birimimiz, cenaze hizmetlerimizi, fen işlerimizi ve kurtarma ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum. Allah bir daha böyle afet göstermesin” diye konuştu.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.