Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com
YARIM ASIRLIK MUMYA BALIK MÜZESİ ÖĞRENCİLERİN OKULU OLDU
Her hafta yüzlerce öğrenciyi ağırlayan sıra dışı mumya balıklarla Türkiye’de tek olma özelliğine sahip Türkiye Deniz Canlıları Müzesi, Beylikdüzü’nde bulunan Kuran’an kursu öğrencilerini ağırladı. Öğrencilerin hayranlıkla incelediği müze gezisi balık ekmek ve içecek ikramı ile son buldu.
Türkiye’de tek olan 3 binden fazla mumya deniz canlısını bünyesinde barındıran Türkiye Deniz Canlıları Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Çocuklar için adeta bir deniz okulu olan müzenin son misafirleri Beylikdüzü’nde bulunan Kuran’an kursu öğrencileri oldu. Mumya balıkları inceleyen öğrenciler müze kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’ya bol bol sorular sorarak, Türk karasularında yaşayan balıkları inceleme ve öğrenme fırsatı yakaladı.
ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR
Öğrencilerin ilgisinden memnun olduğunu belirten yarım asırlık balıkçı Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, “Müzemiz her hafta öğrencileri ağırlıyor. Onların gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Çünkü denizlerimiz ve balıklarımız hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Onlara denizi ve balığı öğretiyoruz. Filmlere konu olan, belgesellerde izledikleri balıkları burada görme fırsatı buluyorlar. Birde çocuklara balıkların kendi denizlerimizde yakalandığını söyleyince oldukça şaşırıyorlar. Biz elimizden geldiği kadar onlara bu bilgileri aktarıyoruz. Müzemizde 30 tondan fazla mumya balık bulunuyor. Devasa köpekbalıklarından, vatozlara, orkinoslardan, hamsiye kadar 3 bin çeşit mumya ürün mevcut” ifadesini kullandı.
DENİZLERİMİZE GENÇLER SAHİP ÇIKACAK
Müzede bulunan mumya köpekbalığı, orkinoslar hakkında öğrencilere bilgi veren Balcı, vatoz balığının 12 çeşit olduğunu söyledi. Balcı, “Her balık farklıdır. Mesela vatoz balığının 12 çeşidi var. Ama hepsi birbirine benzemektedir. Binlerce tür canlı denizde yaşamaktadır. Biz denizlerimizi evimiz gibi temiz tutmalıyız. Denizler ekmeden biçtiğimiz tarlalarımızdır. Bizden hiçbir şey istemiyor. Tonlarca ürün veriyor. Hepside doğal. Vitamin deposu. Balıkların içlerinde hiçbir katkı maddesi yok. Müzeyi gezmeye gelen öğrenci kardeşlerimize sürekli bu güzel bilgileri aktarıyoruz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Denizlerimize de gelecekte onlar sahip çıkacak” dedi.
ÖNCE MÜZEYİ GEZDİLER SONRA BALIK EKMEK YEDİLER
Öğrenciler meraklı bakışlarla müze gezisini tamamladıktan sonra Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’nın ikramı olan balık ekmek ve içecekle unutulmaz bir gün yaşadı. Çocuklara balığı sevdirmek için var gücümüzle çalışıyoruz diyen Balcı, “Müzede deniz ve balığı anlatıyoruz daha sonra balık ekmekle balığın ne kadar sağlıklı bir ürün olduğunu söylüyoruz. Balık pişirmenin püf noktalarını da öğrenci kardeşlerimize aktardık. Bugün keyifli ve unutulmaz bir gün yaşadık” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin hayranlıkla incelediği müze gezisi balık ekmek ve içecek ikramı ile son buldu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Anadolu’nun sessiz çığlığını satırlarına taşıyan yazar Aydın Benli, derin anlatımı ve unutulmaz karakterleriyle çağdaş Türk edebiyatında iz bırakmaya devam ediyor.
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta unutulmaz bir müzik ziyafetine hazırlanıyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.