2016 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen Beceriler Zirvesi'nin 2024 etkinliği, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu'nun katılımıyla Belçika'nın ev sahipliğinde ve OECD koordinasyonunda Brüksel'de gerçekleştirildi "Gelecek için Beceriler: Yeni Fırsatlar için Köprüler Kurma" temasıyla düzenlenen zirveye bu yıl 35 ülkeden bakan, bakan yardımcısı ve üst düzey bürokratlardan oluşan 49 temsilci katılım sağladı.
Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann tarafından açılış konuşmaları yapılan zirvede ülkeler ikili görüşmeler yapma fırsatı buldu. Şamlıoğlu başkanlığındaki MEB heyeti de üst düzey katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi.
Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann tarafından açılış konuşmaları yapılan zirvenin birinci gününde ülkeler ikili görüşmeler yapma ve Belçika tarafından organize edilen etkinliklere katılma fırsatı buldu.
Şamlıoğlu başkanlığındaki heyet bu kapsamda Romanya Eğitim Bakanı Ligia Deca, Bulgaristan Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Ivanka Shalapatova, Litvanya Ekonomi ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Neringa Morozaite Rasmussen, Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı Müsteşarı Nozomi Tomita, Hırvatistan Bilim ve Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Iva Ivankovic, OECD Genel Sekreter Yardımcısı Yoshiki Takeuchi, OECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, OECD İstihdam Çalışma ve Sosyal İşler Direktörü Stefano Scarpetta ve OECD Beceriler Merkezi Başkanı El Iza Mohamedou ile görüşmeler gerçekşeltirdi.
Zirvenin ikinci gününde konuşma yapan Şamlıoğlu, ülkelerin eğitim politikalarını anlattığı oturumda Türkiye'nin "Nitelikli İnsan, Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum" vizyonuyla hareket ettiğini vurguladı. İnsan odaklı, kapsayıcı bir kalkınma yaklaşımı benimsenerek dayanıklı bir aile ve toplum yapısı ile millî ve insani değerlere haiz, eğitimli, kültürlü, üretken ve sağlıklı nesillerin geleceğe taşınması gerekliliği sözleriyle konuşmasına devam eden Şamlıoğlu, ahilik teşkilatına verilen önemi vurguladı.
Şamlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde 2017 yılında hayata geçirilen Sıfır Atık projesinin Türkiye açısından temel alındığını ve kaynakların etkili yönetimi konusunda önemli bir vizyon çizildiğini, bu projenin ülkemizden doğmasının yanı sıra küresel bir hareket hâline geldiğini belirtti.
Konuşmasında beceri kavramının tekniğin yanı sıra geniş bir yetenek yelpazesi olması gerektiğini de vurgulayan Şamlıoğlu, UNICEF iş birliğinde yürütülen yenilebilir enerji sektöründe istihdamı artırma projesini, mesleki eğitime kazandırma programını, hayat boyu öğrenmenin uzaktan eğitimle devam ettiği bir platform olan Halk Eğitim Merkezleri Bilişim Ağı'nı, çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Programı"nı ülke örnekleri olarak katılımcılara aktardı.
Şamlıoğlu, konuşmasında İsrail tarafından zulme uğrayan Gazze'ye de değinerek, "Mevkidaşlarımızın daha güçlü mesajlar vermeleri ve diplomatik girişimlerin önünü açacak kararlılıkta olmaları yönündeki çağrımızı yeniliyoruz." dedi.
Şamlıoğlu, zirve programı sonrası Türkiye'nin nitelikli insan ihtiyacını karşılamak amacıyla YLSY bursu ile Belçika'da öğrenim gören öğrenciler, Belçika'da görev yapan öğretmenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Brüksel Büyükelçiliğinde bir araya geldi.
Şamlıoğlu, Brüksel programı kapsamında İbn-i Sina Anadolu İmam Hatip Lisesine de bir ziyaret gerçekleştirerek okul yöneticilerinden okul hakkında bilgi aldı ve burada öğrenim gören öğrencilerimiz ile sohbet etti.
Şamlıoğlu'na Brüksel ziyaretine Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Fethi Fahri Kaya, Brüksel Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran da eşlik etti.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.