Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz hafta içinde Vefahane Yaşam Merkezi ve Ateştuğla Kütüphanesi’ni ilçeye kazandırdı. Vefahane’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ateştuğla Kütüphanesi’nin açılışını ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptı. Vefahane’den övgüyle bahseden Erdoğan, “Bu güzide mekanlar, gençleri adeta bir hayat stajyeri gibi büyüklerimizle buluşturmaya başladığında, kıymetli başka bir hizmeti daha sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
Bağcılar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlamında önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda hazırlıklarını tamamlayan Bağcılar Belediyesi, bir hafta içinde iki açılışa ev sahipliği yaptı. Bunlardan biri yaşlılara yönelik olan Vefahane Yaşam Merkezi diğeri ise gençleri merkeze alan Ateştuğla Kütüphanesi.
Sancaktepe Mahallesi’nde hizmete sunulan Vefahane Yaşam Merkezi’nin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve ilçe sakinleri katıldı. Programda Vefahane Yaşam Merkezi’nce yürütülen “Büyüklerimiz Değerlerimiz” projesinin tanıtımı da yapıldı.
Şefkat geleneğinin kurumlaşmış bir hali
Burada konuşan Erdoğan, şefkat geleneğinin kurumlaşmış bir hali olan Vefahane Yaşam Merkezi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaşlılarından öğrenen, büyüklerini gönlünde ağırlayabilen toplumların geleceğe daha emin adımlar ve güvenle ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, Vefahane gibi yapıların, yaşlılara toplum olarak değer verildiğini ve baş üstünde tutulduklarını gösteren, her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilen yerler olduğunu kaydetti.
Yaşlıların bazı durumlarda devlet bakımında olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Darüşşafaka'dan beri süren gelenekle 2002 yılında 63 resmi huzurevinde 4 bin 952 yaşlımıza hizmet veriliyordu. Bu sayı 2023 yılı Aralık ayı itibarıyla 17 bin 542 kapasiteli, 168 resmi huzurevinde 14 bin 644 yaşlımızın ev sahipliğine ulaştı." diye konuştu. Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle yerel paydaşlar iş birliğinde açılan ilk uygulama örneği olan Vefahane Yaşam Merkezi'nin önem taşıdığını dile getirdi.
Vefahane gibi kuruluşlar tüm illerde yaygınlaşmalı
Büyüklerin gezi, tiyatro, konser, piknik gibi etkinlikler vasıtasıyla keyifli zaman geçirerek sosyal hayatın aktif bir parçası haline gelebildiğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bu güzide mekanlar, gençleri adeta bir hayat stajyeri gibi büyüklerimizle buluşturmaya başladığında, kıymetli başka bir hizmeti daha sağlayacağını düşünüyorum. Büyüklerimiz hayatları boyunca alışık oldukları sosyal birlikteliği devam ettirirken, gençler eşsiz bir hayat okulunun eğitimini alabilecekler." Vefahane gibi kuruluşların tüm illerde yaygınlaşması temennisinde bulunan Erdoğan, Yaşam Merkezi'nin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.
Projenin mimarı Başkan Özdemir ise “Burasının varlık sebebimiz, dualarıyla, tecrübeleriyle geleceğimize ışık olan değerli büyüklerimizin ikinci adresi olacağına inanıyoruz. Merkezimiz, yaşlılarımıza sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da zenginlik katacak bir ortam sunuyor. 2.129 metrekarelik kullanım alanı bulunan tesiste İlçemizde ikamet eden 65 yaş üstü hemşehrilerimize hitap ediyor. 5 katlı merkezimizde şu anda 874 kayıtlı kursiyerimize hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Erdoğan, koronun seslendirdiği türküleri dinledi
Konuşmaların ardından Emine Erdoğan'a Ayetel Kürsi tablosu hediye edildi. Erdoğan, toplu fotoğraf çekiminin ardından Vefahane Yaşam Merkezi'ndeki resim, dini eğitim, akıl-strateji, dikiş, ahşap, kuaför, eğitim ve müzik atölyeleri ile kütüphaneyi gezerek bilgi aldı. Erdoğan, müzik atölyesinde kadınlardan oluşan koronun seslendirdiği "Dostum dostum" türküsü ile "Sevdim seni mabuduma canan diye sevdim" ilahisini dinledi.
Vefahane’de sunulan hizmetler:
Bağcılar'da ikamet eden 65 yaş üstü vatandaşların kullanımına sunulan Vefahane Yaşam Merkezi, 16 eğitim atölyesi ve 8 terapi hizmetiyle faaliyet gösteriyor.
Ulaşım konusunda zorlanan yaşlılar için servis hizmeti verilirken, ders aralarında kursiyerlere çay ve çorba ikramı yapılıyor.
Yaşlılar, merkezde aşçılık, kadın ve erkek spor, tekstil, ahşap boyama ve yakma, cam boyama ve kozalak örme, kadın ve erkek dini eğitim, müzik, okuma yazma, ahşap oyuncak, teknoloji, doğa fotoğrafçılığı, resim, kütüphane ve hobi bahçesi atölyelerine katılabiliyor.
Bunun yanı sıra yaşlılar diyetisyen, ergoterapi, teknoterapi, fizyoterapi, psikolog, kurumda ve evde banyo hizmeti, kurumda ve evde kuaför hizmetlerinden de faydalanabiliyor.
Bağcılar’a 350 kişilik kütüphane
Demirkapı Mahallesi’ndeki Ateştuğla Kütüphanesi’nin açılışını yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdlullah Özdemir eşlik etti. İlçe sakinleri de büyük açılışa yoğun ilgi gösterdi.
Gelecek kuşaklara sağlıklı bir nesil bırakmak ana çalışma noktamız
Konuşmasında 2002'den bu yana eğitim alanında yapılan çalışmaları anlatan Tekin, "2002'ye kadar okul, derslik, spor salonu, atölye, öğretmen sayısı, eğitimle ilgili her ne varsa 2002'den bugüne her birini en az ikiyle çarpın. Derslik sayısı iki kattan fazla. Öğretmen sayısının yaklaşık yüzde 75'i 2002 sonrası atanmış durumda. Aklınıza gelebilecek her türlü adımı attık. Bunların hepsini düşündüğümüzde şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki 2002 sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ana hedefi eğitim öğretim süreci, gençlerimiz. Nesiller inşa etmek, neslimizi ihya etmek, gelecek kuşaklara sağlıklı bir nesil bırakmak bizim ana çalışma noktamız" dedi. Tekin, Millî Eğitim Bakanı olarak eğitim öğretim sürecine katkı veren öğretmenler, veliler, belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine şükranlarını sunduğunu dile getirdi.
Her geçen gün ilçemizi güzelleştiriyoruz
Kütüphanenin öğrencilerimize yeni bir soluk getireceğini belirten Özdemir ise “Öğrenci kardeşlerimizin uygun ve donanımlı ortamlarda ders çalışabilmeleri için hazırladığımız bu proje kapsamında 350 öğrencimiz aynı anda ders çalışma fırsatı bulabilecek. 110 kişilik kitap kafe alanına da sahip olan bu merkezde ayrı toplu ders çalışma ortamlarına ve bir tane de konferans salonuna sahip. İstiyoruz ki, Bağcılar’ımızdan başarılarıyla göğsümüzü kabartacak nice bilim insanları yetişsin. İstiyoruz ki Bağcılar’da yaşayan her bir gencimiz ilim yolculuğuna çıktığında bir eksiği olmasın, herhangi bir zorluk yaşamasın. Çok şükür her geçen gün ilçemizi birlikte güzelleştiriyor, gençlerimizin ufkuyla yarınlarımıza daima ümitle bakıyoruz” diye konuştu.
Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Tekin, ardından kütüphaneyi gezip incelemelerde bulundu. Öğrenci ve vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.