Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Birlesmis Milletler (BM) Insan Haklari Konseyi 46. Oturumu'nun yüksek düzeyli bölümünde video konferans yöntemiyle hitapta bulundu.Tarihi açidan zor bir yilin geride kaldigini söyleyen Çavusoglu, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insanoglunun ne kadar zafiyete müsait ve birbirine bagimli oldugunu gösterdigini belirtti.Çavusoglu, 'çok tarafliliga' duyulan gereksinime dikkati çekerek, 'Pandemiyle mücadelede insan haklari temelinde bir yaklasim sart. Kadinlar, çocuklar, yaslilar, göçmenler, siginmacilar ve özgürlüklerinden mahrum birakilmis kisiler dahil tüm hassas gruplarin ihtiyaçlarina özen göstermeliyiz.' diye konustu.Asilara, ilaçlara ve tibbi malzemelere adil ve uygun fiyatli erisimin hayati önem tasidigini vurgulayan Çavusoglu, bunun, Türkiye'nin küresel yardim çabalarinin ve ülkedeki herkese ücretsiz saglik hizmeti sunmasinin altinda yatan ilke oldugunu söyledi.
Çavusoglu, Türkiye'nin Kovid-19'la mücadele kapsaminda 157 ülke ve 12 uluslararasi kurulusa yardim ettigini belirterek, 'Türkiye’de göçmenler ve siginmacilar dahil herkese Kovid-19 için bedava tedavi ve asilama sagliyoruz.' ifadesini kullandi. OYNAT 00:51 Sehit Vedat Kaya'nin annesinden Kiliçdaroglu'na: Bizi hangi yüzle ariyor Gara'da sehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nin annesi Emine Kaya, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun telefonla görüsme istegini reddettiklerini belirterek 'Kiliçdaroglu bizi hangi yüzle ariyor' diyerek görüsme istegine karsi çiktigini söyledi. CHP'ye haklarini helal etmeyeceklerini kaydeden anne Kaya, “CHP milletvekili bize demis ki oglunuz size hakkini helal etmeyecek. Nasil bize helal etmeyecek? Helal etmeyecegi kisiler varsa onlar da sizlersiniz. Biz de size hakkimizi helal etmiyoruz. HDP/PKK serefsizdir. Benim oglum sehittir. Oglumun kani yerde kalmasin. Son nefesine kadar öcünün alinmasini istiyoruz. HDP/PKK millet meclisine girmesin ve maas almasin. HDP/PKK aynidir” diye konustu.
'Insan haklari, demokrasi ve hukukun üstünlügüne olan bagliligimiz devam ediyor'Insan haklarinin yayginlasmasinin ve korunmasinin, hükümetin temel önceliklerinden biri olmaya devam ettigini söyleyen Çavusoglu, son yirmi yilda önemli reformlarin hayata geçirildigini ifade etti.Daha iyisinin elbette her zaman için mümkün oldugunu söyleyen Çavusoglu, 'Birçok terör örgütünün tehditlerine ragmen, insan haklari, demokrasi ve hukukun üstünlügüne olan bagliligimiz devam ediyor. Yargi reformu stratejisi, geçen yil kabul edilen üç yasama degisikligi paketi ve yakinda açiklanacak insan haklari eylem plani bunun somut örnekleridir.' dedi.
Yabanci düsmanligi, irkçilik, Islam karsitligi ve nefret söylemi gibi tehlikeli egilimlerin, Kovid-19'un etkisiyle daha da arttigina dikkati çeken Çavusoglu, söyle devam etti:'Islam ve Müslümanlar aleyhindeki saldirgan yayinlar ve nefret söylemleri dünya çapindaki yaklasik 2 milyar inanani tahkir ediyor. Evet, ifade özgürlügü demokrasilerin temel tasidir, ancak bu özgürlük baskalarinin kutsal degerlerini tahkir etme hakki vermez. Bir arada yasama kültürünü ilerletmedikçe, ortak demokratik degerlerimizi ve sosyal bütünlügümüze zarar verme riski tasiriz.''Dünya yine sessiz kaldi'Çavusoglu, terörizmin, insan hayatini hedef alan önde gelen küresel tehditlerden biri olmaya devam ettigini belirtti.Terör örgütü PKK'nin çok kisa süre önce Irak'in kuzeyinde 13 masum vatandasi sehit ettigini hatirlatan Çavusoglu, 'Ve dünya yine sessiz kaldi. Uluslararasi dayanisma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldiramayiz. PKK, YPG, DEAS ve FETÖ dahil çesitli terör gruplarina masum insanlarini kurban veren bir ülke olarak, terörün belirli bir ideolojisi olmadigini çok iyi biliyoruz.' diye konustu.
Bakan Soylu: Gara'daki sehitlerimiz ilk kaçirildiginda Buldan 'Biraz misafir edip salacaklar' dedi Içisleri Bakani Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu'nda Gara Operasyonu sirasinda sehit olan 13 vatandasin ilk kaçirildigi dönemde AK Parti MKYK Üyesi Öznur Çalik ile HDP'li Buldan arasinda geçen konusmayi aktardi. Soylu 'Öznur Hanim bu vatandaslarimizi sordugunda Buldan, 'Ben görüstüm. Biraz misafir edip salacaklar' dedi. Bunlar tarihi sahitliklerdir' diye konustu. {{ entity.comments.quantity }}
'Ev sahipligi yaptigimiz insanlarin insan haklari ve haysiyetini destekliyoruz'Suriye'de insanlarin, rejim güçlerinin devam eden askeri saldirilarindan ve terörist saldirilarindan zarar görmeye devam ettigini belirten Çavusoglu, Türkiye'de geçici koruma altindaki 3,7 milyon Suriyelinin yani sira, Suriye'nin kuzeyindeki 5 milyon sivilin güvenligine ve refahina da dogrudan katki sunuldugunu kaydetti.Çavusoglu, söyle devam etti:'BM'nin Suriye'ye yaptigi sinir ötesi insani yardimin yegane koridoru Türkiye'den geçmektedir. Ve bu koridor bile saldiri altinda. Bu yardimi sürdürmek esastir. Dünyanin en çok mülteciye ev sahipligi yapan ülkesi olarak, uluslararasi yükümlülüklerimize riayet ediyoruz ve ev sahipligi yaptigimiz kisilerin insan haklarina ve onuruna saygi duyuyoruz. Ancak, AB ve FRONTEX'in (Avrupa Birligi Sinir ve Sahil Güvenlik Ajansi) gözü önünde meydana gelen sürekli geri itme uygulamasindan derin endise duyuyoruz.'
Filistin, Libya, Kibris, Daglik Karabag'daki gelismelerIsrail'in, isgal altindaki Filistin topraklarinda mutlak cezasizlik içinde eylemlerine devam ettigini belirten Çavusoglu, 'Gazze'deki insanlik disi abluka ve Israil tarafindan yasa disi yerlesimlerin genisletilmesi, insan haklari ihlali teskil etmeye devam ediyor. Türkiye, Filistinlilerin, baskenti Dogu Kudüs olan, 1967 sinirlarina dayanan bagimsiz ve egemen bir Filistin Devleti kurmaya yönelik mesru arayisini desteklemeye devam edecek.' ifadelerini kullandi.Çavusoglu, Libya'nin baskenti Trablus'ta, Terhune kentinde her gün yeni toplu mezarlarin bulundugunu isaret ederek, 'Insan Haklari Konseyi, faillerin adalete teslim edilmesine katkida bulunmalidir.' dedi.Çözüm için her türlü çabayi göstermelerine ragmen, Kibris Türk halkinin insanlik disi ambargolara ve haksiz izolasyona maruz kalmaya devam ettigini vurgulayan Çavusoglu, 'Bu baskilara ragmen, Kibrisli Türklerin yasayan bir demokrasi seklinde isleyen kendi devletleri var.' diye konustu.
Daglik Karabag'da da sürdürülebilir bir baris için artik tarihi bir firsat olduguna dikkati çeken Çavusoglu, Türkiye'nin, Güney Kafkasya'da bölgesel sahiplenmeye dayali baris ve refah girisimlerini desteklemeye devam edecegini ifade etti.Çavusoglu, 'Ermenistan'in da barisin ortagi olmayi seçmesini umuyoruz. Türkiye, Ermenistan'in attigi her olumlu adima olumlu karsilik verecektir.' degerlendirmesinde bulundu.Gürcistan'in toprak bütünlügü ve egemenligi temelinde Abhazya ve Güney Osetya ihtilaflarinin barisçil çözümünü desteklemeye devam edeceklerini belirten Çavusoglu, Türkiye'nin, Kirim dahil Ukrayna'nin toprak bütünlügünü de destekledigini kaydetti.Çavusoglu, 'Kirim Tatarlarinin tarihi ana vatanlarinda özgür ve güven içinde yasama arzularini desteklemeye devam edecegiz.' ifadesini kullandi.
'Uygur Türklerinin ve diger Müslümanlarin insan haklarinin korunmasi önemli'Çavusoglu, Türkiye'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki insan haklari durumunu yakindan takip ettigini belirterek, söyle devam etti:'BM ve diger uluslararasi raporlardaki bulgulardan endise duyuyoruz. Konuyla ilgili kaygi ve beklentilerimizi Çinli yetkililerle paylasiyoruz. Bu konuda seffaflik bekliyoruz. Türkiye, Çin'in egemenligine ve toprak bütünlügüne saygi gösterirken, Uygur Türklerinin ve diger Müslümanlarin insan haklarinin korunmasinin öneminin de altini çiziyor. Yüksek Komiserlik heyetinin bölgeye olasi ziyaretlerine iliskin gelismeleri takip etmeye devam ediyoruz. Çin'in daveti üzerine, kendi milli heyetimizi de bölgeyi ziyaret etmesi için gönderecegiz.'Cammu Kesmir'deki mevcut kisitlamalarin hafifletilmesi için Türkiye'nin Hindistan'a yaptigi çagriyi yineleyen Çavusoglu, sorunun barisçil yollarla, ilgili BM kararlari ve Cammu Kesmir halkinin mesru beklentileri temelinde çözülmesi temennisinde bulundu.
Çavusoglu ayrica, Myanmar'daki insan haklari ihlalleri ve özellikle Rohingya'lara (Arakanli Müslümanlar) karsi islenen suçlarin endise kaynagi olmaya devam ettigini belirterek, Türkiye'nin, Myanmar'da hükümetin askeri darbeyle ele geçirilmesini kinadigini da hatirlatti.Bakan Çavusoglu sözlerini, 'Türkiye, herkes için insan haklarinin korunmasi ve gelistirilmesi için Konsey'le çalismaya devam edecek.' diye sonlandirdi.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.