Müjdat Gezen’in saglik sorunlarindan dolayi katilamadigi gece, Fahir Atakoglu’nun konseriyle sona erdi.
Zeydan Karalar; “Sinemaya ve diger sanat dallarina üst düzeyde destek vermeyi sürdürecegiz.”
Hale Soygazi; ‘’Ödülümü demokrasiye adiyorum’’
‘’Ela ile Hilmi ve Ali’’ ve ‘’Çilingir Sofrasi’’nin Galalari Gerçeklesti.
Meltem Cumbul’un sunumuyla gerçeklesen 29. Uluslararasi Altin Koza Film Festivali’nin Onur Ödülleri Töreni, muhtesem bir geceye sahne oldu. Bu yilki ‘‘Onur Ödülleri’’ Hale Soygazi ve Müjdat Gezen’e verildi.
‘’ Müjdat Gezen Ve Hale Soygazi Essiz Sanatçilarimiz’’
Açilis konusmasina sanatçilari, sinema emekçilerini ve konuklari selamlayarak baslayan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Hepinizi Adana’da görmüs olmaktan dolayi çok mutluyum. Bize verdiginiz degerden ötürü çok tesekkür ediyorum. Bugün çok önemli iki sanatçimiza Müjdat Gezen’e ve Hale Soygazi’ye Onur ödüllerimizi verecegiz. Onlara sinemaya sagladiklari essiz katkidan dolayi hem saygilarimi sunuyorum, kendilerini tebrik ediyorum” dedi.
Konusmasinda, bu yil Cüneyt Arkin, Fatma Girik, Erden Kiral ve Civan Canova gibi yerleri doldurulamayacak, unutulmayacak isimlerin kaybedildigini hatirlatan Baskan Zeydan Karalar, “Bugün ayrica Tarik Akan’imizin ölüm yildönümü. Kaybettigimiz sanatçilarimizi saygi, özlem ve rahmetle aniyoruz” dedi.
‘’Altin Koza’yi Altin Koza Yapan Siz Degerli Sanatçilarimizsiniz’’
Festivale destek veren kurum ve kuruluslara da tesekkür eden Baskan Zeydan Karalar sunlari söyledi: “ Altin Koza bir markadir, Adana sinema kentidir, sanat kentidir, kültür kentidir, Adana lezzet kentidir, Adana kurtulusun kenti, Mustafa Kemal Atatürk’e Milli Mücadele yapma ilhamini veren kenttir, Adana delikanli insanlarin kentidir.
Altin Koza’yi Altin Koza yapan siz degerli sanatçilarsiniz, hepinize bir kez daha tesekkür ediyorum. Adana sinema endüstrisine çok ciddi katkida bulunmustur. Eskiden Adana’da yazlik sinemalarda tutan film, bütün Türkiye’de tutardi. Insallah Adana’yi sinema kenti yapacagiz. UNESCO’ya bu konuda basvuracagiz. Adana sinemaya, sinema endüstrisine, sanata ve sanatçilara en üst düzeyde katki vermeye devam edecektir. Bu yil Altin Koza daha zengin içerikli ve her yil bir öncekinden daha güzel olacak. Sinema tadinda günler diliyorum.”
Hale Soygazi ödülünü Zeydan Karalar ve Cahit Berkay’in elinden aldi
Türk Sinemasi’nin usta ismi Hale Soygazi’ye ödülünü, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Halil Ergün takdim etti. Hale Soygazi ‘’Bu gemiyi buraya getiren emekçilere sükran borçluyuz. Söylenecek o kadar çok sey var ki. Bu ödülü demokrasiye, özgürlüge, esitlige, adalete adiyorum’’ dedi.
Festivalde Onur Ödülü’nü alan sanatçi Müjdat Gezen ise, saglik nedenlerinden dolayi geceye katilamadi. Usta ismin ödülünü, Erkan Kolçak Köstendil, Festival Yürütme Kurulu Baskani Menderes Samancilar ve Cahit Berkay’in elinden aldi. Müjdat Gezen gönderdigi görüntülü mesajda ‘’Bu sene ödülümü alamadim ancak en kisa zamanda Adana’yi ziyaret edecegim’’ dedi.
Geceye, sanat dünyasindan pek çok isim katildi. Ödül töreni Fahir Atakoglu ve konuk sarkici Sena Sener’in konseriyle sona erdi.
‘’Ela ile Hilmi ve Ali’’nin ve ‘’Çilingir Sofrasi’’nin Galalari Gerçeklesti
Yönetmenligini Ziya Demirel’in üstlendigi “Ela ile Hilmi ve Ali”nin gösterimi, Esas 01 Burda AVM PGM’de yapildi. Film sonrasi, Esin Küçüktepepinar moderatörlügünde gerçeklesen söyleside, filmin senaristi ve yönetmeni Ziya Demirel, filmin ortak senaristi Nazli Elif Duru, oyuncular Ece Yüksel, Denizhan Akbaba, Ozan Çelik ve filmin kurgucusu Selda Taskin sorulari cevapladi.
Çilingir Sofrasi’nin gösterimini ardindan, Okan Arpaç moderatörlügünde gerçeklesen söylesisine ise filmin yönetmeni ve senaristi Ali Kemal Güven, oyunculari Baris Gönenen, Ecrin Bolkar, Adnan Devran, görüntü yönetmeni Engin Özkaya, sanat yönetmeni Betül Erisir, kurgucusu Selda Taskin, yapimcilar Seda Özkaraca ve Metin Kicir katildi.
Festival kapsaminda ayrica, Tayfun Pirselimoglu’nun ‘’Ben O Degilim’’ filminin gösteriminin ardindan Ercan Kesal, psikolog Yavuz Erten ile ‘’Bir Filmin Psikoanalitik Yorumu’’ söylesisiyle izleyicilerle bulustu.
Ugur Içbak, Prof. Murat Tirpan, Güven Güner, Emre Köktas, Levent Öztürk ve Necmi Deniz Akinci’nin katildigi Gökhan Atilmis’in moderatörlügünde ‘’Görüntü Yönetmenliginin Gelecegi’’ konusuldu.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.