Izmir Roman Birligi Platformunun 2. Dünya Savasi'nda Nazi kamplarinda soykirima ugrayan Romanlari anmak için düzenledigi basin açiklamasina katilan Baskan Batur, “Roman kardeslerimizin agabeyi, kardesi olarak her zaman yanlarinda olmaktan gurur duyuyorum. Konak’ta sizlerle beraber yol yürümek benim için onurdur. Böyle acilarin bir daha yasanmamasi, Roman toplumunun çok daha rahat kosullarda hayatlarini sürdürmesi için sizin yaninizda, her zaman dimdik durmaya hazirim” dedi.
Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Izmir Roman Birligi Platformunun Nazi Almanyasi’nda katledilen Romanlari anmak için gerçeklestirdigi basin açiklamasina katildi. Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlige Baskan Batur’un yani sira Konak Belediyesi önceki dönem Baskani Sema Pekdas, Güzel Parti Genel Baskani Hüseyin Akbulut, CHP Konak Ilçe Baskani Akin Küçükogullarindan, CHP Izmir Il ve Ilçe yöneticileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Roman dernekleri ve sivil toplum örgütleri ile muhtarlar katildi. Nazi terörünün 78 yil önce katlettigi on binlerce Romanin anisina denize kirmizi karanfiller birakildi.
Batur: Kardesiniz, abiniz olmaktan gurur duyuyorum
Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Ikinci Dünya Savasi’nda Almanya'daki Auschwitz kampinda bir günde 3 bin Romanin katledilerek soykirima ugradigi 2 Agustos 1944’ün insanlik tarihinin yüz karasi günlerinden biri oldugunu vurguladi. Savasin soykirim günlerinde çocugu, kadini, erkegi binlerce Romanin katledildigini söyleyen Batur, bu acinin dünyanin hiçbir yerinde tekrar yasanmamasini diledi. Roman nüfusunun en yogun olarak Konak’ta bulunduguna dikkat çeken Batur, “Roman kardeslerimizin en fazla yasadigi ilçe olarak, Konak Belediyesi olarak özellikle Roman derneklerimizle, Roman platformuyla yeni bir anlayisla yola çiktik. Üzerinde önemle durdugumuz konular, çocuklarimizin egitimi, gençlerimizin istihdami ve vatandaslarimizin mesken problemi. Bu konularda yasanan sikintilarin çözülmesi noktasinda da elimizden gelen katkiyi sunuyoruz. Izmir Büyüksehir Belediyemizle, platform üyelerimizle, mahallelerimizde hizmet üretmeye çalisan sevgili muhtarlarimizla bu isin üstesinden gelmek için elimizden gelen çabayi gösteriyoruz” dedi. Roman vatandaslarin her zaman yaninda olduklarini ifade eden Batur, “Ben Roman vatandaslarimizin dostu, kardesi, abisi olmaktan gurur duyuyorum; Konak’ta beraber yol yürümek benim için ayri bir onurdur. Roman toplumunun çok daha rahat kosullarda hayatlarini sürdürmesini saglayacagiz” diye konustu.
Yangir: Egitim en büyük eksigimiz
Konak Belediyesi Meclis Üyesi ve Evlatlarimizi Kötü Aliskanliklardan Koruma Dernegi Baskani Ali Yangir de egitim vurgusu yapti ve “En büyük eksigimiz egitim. Bizim yerelde ve genelde Roman toplumuna daha çok destek verilmesi gerekiyor” dedi. Roman mahalleleri uyusturucu atesi ile yaniyor” dedi.
Ege Mahallesi Gençlik, Egitim ve Kültür Dernegi Baskani Tamer Yetisir ise 2. Dünya Savasi’nda yasanan zulmün zamanla ayrimciliga dönüstügünü ifade ederek, “Avrupa Birligi Temel Haklar Azinlik Raporu’na göre Romanlarin yüzde 80’ini fakirlik riski altinda yasiyor. Romanlara uygulanan zulüm 1933 yilinda basladi. Bu zulüm zamanla ayrimcilik sekline dönüstü” dedi.
Izmir Roman Birligi Platformu adina basin açiklamasini okuyan Hüseyin Heptepe konusmasinda “Bundan sonra Roman toplulugu acisiyla, yasiyla, matemiyle, kardesçe yasamasiyla, etnik köken ayirt etmeksizin yasamak istiyoruz. Bundan sonra soykirim olmaz diye umuyoruz. Degisen dünyada biz variz” sözlerine yer verdi.
Izmir HABERI
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.