9624,04%-0,78
34,03% -0,02
37,55% -0,15
2749,53% 0,23
4462,77% 0,00
Sanayide yüzde 30 a varan tasarruf saglayan dijital enerji yönetim sistemi gelistiren ULUKOZA girisimcisi Vedat Tartan, akilli sebeke ve iot alaninda çalistiklarini açikladi.
BURSA (IGFA) - Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludag TTO) gelecegin teknolojilerini üreten girisimcilerin is fikirlerini hayata geçirmesini saglayan markasi ULUKOZA, sanayide tasarruf imkâni saglayan önemli bir projeye daha araci oldu.
TAKIP VE KONTROL IMKÂNI
Elektrik-Elektronik Mühendisi Vedat Tartan, is hayatinda bakim ve onarim konusunda edindigi tecrübeleri gelistirerek enerji ekosistemine önemli katkilar saglayacak bir proje gelistirdi. ULUTEK Teknopark Kuluçka Merkezi’nde sirketlesen TÜBITAK 1512 Teknogirisim Sermaye Destegi Uygulayici Kurulusu BiGG4tech Projesi kapsaminda ULUKOZA Programi’na basvuran Tartan, ISO 50001 standartlarinda Dijital Enerji Yönetim Sistemi’ni basariyla tamamladi. Gelistirdigi sistemin, dinamik ve statik verilerin gerçek zamanli takibiyle isletmelere enerji kullanimini kontrol altina alabilmeyi sagladigini kaydeden Vedat Tartan, “Enerjiyi kontrol edebilmek için ölçmeniz ve izlemeniz gerekiyor. Tesisinizle iliskilendirdigimiz aboneliklere ait verileri toparlayip organize ediyoruz. Bu verileri organize ettikten sonra ise analiz ve raporlamalari sagliyoruz. Aksiyona dönüsmeyen veri anlamli olmayacagi için anormal tüketim tespitleri gerçeklestirip, olaylara ait geri bildirimlerde bulunuyoruz. Bu sayede hem kestirimci bakim hem enerji kalitesi hem de verimlilik alanlarinda degerler üretebiliyoruz. Gelistirdigimiz sistem, çok subeli yapilarda ve özellikle yüksek enerji tüketimi olan sanayi tesislerinde yüzde 30 a varan enerji tasarrufu saglayabilmektedir.” diye konustu.
FATURALAR ÜZERINDEN TASARRUF
Projelerinin tazeligini korudugunu ve TÜBITAK ile 1 ay önce sözlesme imzaladiklarini, veri toplama ve anlamlandirma çalismalarinin sürdügünü de belirten Vedat Tartan, “Öncelikli hedef kitlemizi sanayi tesisleri olarak belirledik. Elektrik, su, dogalgaz gibi tüketim gruplarinda farkli degerleri izliyoruz. Çag artik talep tarafini yönetebilmek için 1 saat önce ne tükettigini bilmekten ziyade ziyade 1 saat sonra, 1 gün sonra ne tüketirim diye bakmayi gerektiriyor. Bu yaklasimlar isiginda hem üretiminizi hem de tüketiminizi kontrol ederek isletme operasyonlarinda tasarruf sagliyoruz. Bu sekilde ülke ekonomisine ciddi katkilar saglayabiliriz. Sanayi ve büyük kamu kurumlari öncelikli hedef kitlemiz ama ilerleyen dönemlerde projemizi globale tasimak istiyoruz” dedi.
‘ULUTEK VE BURSA ULUDAG TTO’NUN KATKISI ÇOK’
Uzun yillar, sosyal aglar üzerinden ULUTEK Teknopark ve Bursa Uludag TTO’nun çagrilarini takip ettigini de kaydeden Tartan “Yesil Büyüme çagrisini gördügümde, projeme uygun oldugunu düsünerek basvurdum. Hem kendi düsüncelerimizi hayata geçiren, hem de TÜBITAK’in beklentilerini karsilayan projemizin bu noktaya gelmesinde ULUKOZA ekibi ve mentor görüsmeleri çok önemli bir paya sahip. Is modeli, pazar analizi, is plani yazma ve müsteri dogrulama gibi egitimler sirketimizin kurulma ve bugünlere gelmesinde bize önemli katkilar sagladi. Kendilerine tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Burdur HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.