Aksaray Metro Istasyonu Çikisinda Basin açiklamasi yapan Emekli Memur Sen Baskani Ali KÜÇÜKKÖSEN Emekliler Günü ile ilgili olarak, emeklilerin taleplerini dile getirdi.
Enflasyon karsisinda eriyen maaslar ve geçim sikintisi sebebiyle yasadiklari zorluklarin çözüme kavusturulmasini isteyen emekliler, onurlu bir yasam için sorunlarimiz çözülsün ücretlerimiz artirilmasi talebinde bulundular.
Emekli Memur Sen Baskani Ali Küçükkösen basin açiklamasini su sekilde dile getirmistir:
Kiymetli basin mensuplari,
Degerli katilimcilar,
Türkiye’nin kalkinmasi, milletin refahi için emek vermis olan 13,6 milyondan fazla emekli sorunlarinin çözülmesini, yasam standartlarinin gelistirilmesini beklemektedir. Emekli, emek verme gücü sona ermis, kamu maliyesine yük olmus kisi olarak degil, verdigi emek ve hizmetten dolayi hürmeti hak etmis kisidir.
Emekli demek nesillerden nesillere aktarilmis degerler demektir. Emekli demek devlette sürekliligin öznesi demektir. Emekli ve emeklilik kurumu, bu süreklilik içinde görülmeli ve anlasilmalidir. Unutulmamasi gereken sudur ki; emeklilikte, fiili hizmet sona erse de emeklilerin ev geçindirme sorumlulugu devam etmektedir. Son yillarda alim gücünde yasanan düsüsten en fazla emekliler etkilenmekte, aktif çalisma ücreti ile emekli ayligi arasindaki uçurum emekliyi yoksullastirmaktadir.
Aile medeniyeti olma vasfimiz, öncelikle ailenin çatisini olusturan, aileyi bir arada tutan, ailede hikmet ve irfani temsil eden büyüklerin itibarini korumayi gerektirmektedir. Geçim derdine düsmüs, muhtaç hale getirilmis emeklinin aileyi bir arada tutma gücü bulamayacagi ortadadir.
Kösesine çekilmis, hayattan elini etegini çekmis bir emekli tipi istenmiyorsa, emeklilerin yasam sartlari düzeltilmeli, müreffeh bir yasami mümkün kilacak zemin üretilmelidir. Emeklilikte gelirin ve yasam standardinin büyük düsüs yasamasindan dolayi çalisanin verdigi en zor karar emeklilik kararidir.
Bu sartlarda emekli olmaya karar vermek de emekli olunca hayat standardini korumak da zorlasmaktadir. Bu nedenle emeklilerimizin %39’u tam zamanli, % 33’ü yari zamanli çalismak zorunda kalmakta, her 100 emekliden 72’si emekli olunca is arayisina girmektedir. Bizler, emekliler olarak himmet degil, yillarca verdigimiz hizmetin karsiligi olan onurlu bir yasami istiyoruz. Bu bizim en temel insan hakkimiz, alin terimizin karsiligidir.
Süphesiz, Memur-Sen’in ve bagli sendikalarinin mücadelesiyle elde edilen kazanimlar emeklilerin durumunda eskiye oranla iyilesmeler saglamistir. Memur-Sen’in gayretlerinin ürünü olarak, kamu görevlileri emekli ayliklarinin memur maas zamlari oraninda arttirilmasi bütün emeklilere yilda iki kez bayram ikramiyesi verilmesi, maas-promosyonu, maaslarda iyilestirmeler ve son toplu sözlesmenin bir kazanimi olarak kamu görevlileri emeklilerinin ek göstergelerin arttirilmasi çalismasi son derece önemlidir. Bununla birlikte emeklilerin mali ve sosyal haklarinda iyilestirilmesi gereken birçok konu oldugu da ortadadir.
Memur-Sen tarafindan açiklanan ‘açlik-yoksulluk’ arastirmalari dikkate alindiginda, en verimli dönemlerini ülkesine ve milletine hizmetle geçiren, özverili çalismalariyla alin terinin ve helal kazancin timsali emeklilerimizin almis oldugu maas oldukça düsük kalmaktadir. Türkiye, emeklilerine daha yüksek mali ve sosyal imkanlar saglayacak güce sahiptir.
Emeklilerin sendikal örgütlenme özgürlügünün engellenmesi, hak mücadelesi açisindan büyük bir eksikliktir. Emeklilerin mali ve sosyal haklarinin iyilestirilmesi süphesiz mücadele ve örgütlenme gerektirmektedir. Memur-Sen bünyesinde kurulmus olan Emekli Memur-Sen, kamu görevlisi emeklileri basta olmak üzere bütün emeklilerin hak arama adresidir. Emeklilerin mali ve sosyal haklarinin iyilestirilmesi ve gelistirilmesi ile örgütlenme hakki için mücadele etmeye, her platformda haklarimizi savunmaya devam ediyoruz. Bütün emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya, bu onurlu mücadeleye güç ve omuz vermeye davet ediyoruz.
13,6 milyon emeklimizin haklarini korumak, refah içinde bir emeklilik geçirmelerini saglamak, sosyal hayata aktif katilimlarini desteklemek için mücadele veren Emekli Memur-Sen olarak diyoruz ki:
Bu vesileyle bütün emeklilerimizin 30 Haziran Dünya Emekliler Gününü kutluyor emeklilerimiz için daha saglikli, huzurlu, müreffeh bir yasam için mücadele etme kararliligimizi vurguluyor, bütün emeklilerimize saglikli ve huzurlu bir ömür diliyoruz.
Emekli Memur-Sen'in basin açiklamasinin yayinlandigi haber linkleri:
Ali Küçükkösen: Emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya davet ediyoruz (tum-haberler.com)
Ali Küçükkösen: Emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya davet ediyoruz (yenivakitgazetesi.com)
Emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya davet ediyoruz (haberinioku.com)
Emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya davet ediyoruz (haber111.com)
Emeklilerimizi, Emekli Memur-Sen çatisi altinda toplanmaya davet ediyoruz | Türkiye'nin Sosyal Haber Sitesi | HaberX Sosyal Network
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.