BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Idam cezasini geri getirmeliyiz. LGBT'liler, liberaller, PKK'lilar, sözde aydinlar, solcular yaziyorlar. Neymis 'idam cezasi agirmis, geri dönüsü yokmus'. Pinar Gültekin’in, Aybüke Yalçin'in geri dönüsü var mi? Adam suçunu itiraf etmis, 'Ben yaptim' demis niye hayata geri dönüs bileti aliyorlar. Suç sabit, cezasi idam olmali” dedi.
Rize Ismail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen BBP Olagan Il Kongresi'ne katilan BBP Genel Baskani Mustafa Destici, yaptigi konusmada Türkiye'nin gündeminde kadin cinayetleri ve Pinar Gültekin davasi oldugunu söyledi. Destici, "Alinan karari hangi vicdan kabul eder hangi adalet terazisi bunu tartar? Gerekçeli karari okuyunca insan daha çok hiddetleniyor. Neymis bogazini sikmis, bogazi kirilmis, o öldü sanmis, halbuki ölmemis, ölmeseymis belki de beton dökmezmis üstüne. Böyle bir gerekçe yazilabilir mi? Bir indirim hafifletici sebep olabilir mi? Buradan hukukçu olmayanlar bile bunun böyle olmayacagini bilir. Idam cezasini geri getirmeliyiz. LGBT'liler, liberaller, PKK'lilar, sözde aydinlar, solcular yaziyorlar. Neymis idam cezasi agirmis, geri dönüsü yokmus. Pinar Gültekin’in, Aybüke Yalçin'in geri dönüsü var mi? Adam suçunu itiraf etmis, 'Ben yaptim' demis niye hayata geri dönüs bileti aliyorlar. Suç sabit, cezasi idam olmali. Idamin geri gelmesi için 2011 yilinda meclise 2 milyon üzerinde dilekçe verdik. Kizlarimizi kaçirip, tecavüz edip öldüren cani sapiklar ve kursun sikip, bomba patlatip askerimizi polisimizi, ögretmenimizi sehit eden teröristler için idamin getirilmesini istedik. 2013'te 30 ilde yaptigimiz referandumda halkimiz yüzde 98 'evet' dedi. Idam cezasini geri getirmeliyiz. Büyük Birlik Partisi, AK Parti ve MHP'ye yani Cumhur Ittifakina nasip olur diye umut ediyorum” ifadelerini kullandi.
‘TERÖRISTLER VE TERÖR DESTEKÇILERI ADETA PUSUYA YATMISLAR’
HDP’nin millet ittifakinin gizli ortagi oldugunu söyleyen Destici, "Yerel seçimlerde de fiili olarak ortaklik yaptilar. Her ne kadar 6'ili masada olmasalar da 7'inci olarak o masadalar. Gözükmeseler de bekliyorlar, seçimde açiga çikacaklar. Teröristler ve terör destekçileri adeta pusuya yatmislar, ‘Millet ittifaki seçimi kazansin ve bölgenin yönetimini bize versin’ diye bekliyorlar. Sizlerle birlikte bu devletin varligina, ülkenin bütünlügüne, milletin istikrarina ve istikbaline inanmis, ay yildizli bayragin altinda bir ve beraber yasama iradesi ortaya koymus vatandaslarimizla birlikte buna geçit vermeyecegiz. Terörün teröristin özgürlügü olmaz, terör örgütünün partisi olmaz. Almanya'da, Fransa'da Amerika Birlesik Devletleri’nde var mi? Bizimkiler birakin eylemleri kinamamayi, eylemlerin içindeler, göbegindeler, teröristler” dedi.
‘KAPATACAKSINIZ, NEYI BEKLIYORSUNUZ’
Anayasa Mahkemesi’ne seslenen Baskan Destici, "Hiçbir gerekçe terör örgütünün partisi olmasini mesru kilamaz, ya da gerekçesi olamaz. Teröre kim yakinlik duyuyorsa kim terör örgütünün temsilciligini yapiyorsa, terör ve terörist ile iltisakliysa ona yasam hakki taninmaz kapatilir. Bunun için Anayasa Mahkemesi'ne bir kere de Rize'den sesleniyorum. Mehmetçik hem yurt içinde hem Irak'in kuzeyinde hem Suriye'nin kuzeyinde bu katillerle, teröristlerle mücadele ediyor. Vatan borcunu yerine getiriyorlar. Anayasa Mahkemesi üyelerinin de vatan borcudur. Anayasanin 68 ve 69 maddesi diyor ki 'terörle iltisakli olan bir parti olamaz, varsa kapatilir'. Onun için kapatacaksiniz neyi bekliyorsunuz kardesim” diye konustu.
BBP Genel Baskani Destici programin sonunda, bir süre önce MHP’den istifa eden ve partilerine katilan Derepazari Belediye Baskani Selim Metin’e parti rozeti takti. (DHA)
FOTOGRAFLI
Rize HABERI
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.