Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

"Kalici Politikalar Üretilmeli"

EGITIM-BIR-SEN Izmir Baskani Ali Kaya: Egitimin temel sorunlari çözülmeli, kalici politikalar üretilmelidir.

EGITIM 17.06.2022 17:45:49 233 0

Egitim-Bir-Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani ve Memur-Sen Izmir Il Temsilcisi Ali Kaya, 2021-2022 egitim-ögretim yil sonu dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Mesajinda egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen konularda sorumluluk sahibi herkesin elinden geleni yapmasi gerektigini vurgulayan Kaya, 

“Egitim çalisanlarinin düsen alim gücünün telafi edilmesi, 3600 ek gösterge eksiklerinin tamamlanmasi, sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmasi, birim ek ders ücreti miktarinin artirilmasi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilmasi, ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklarin giderilmesi gibi konularda ivedi çözümler beklenmektedir” dedi.

Ali Kaya mesajinda sunlari kaydetti:

2021-2022 egitim-ögretim yili, egitim çalisanlarinin büyük emek harcadiklari, zorluklara karsi tedbirlerin alindigi bir dönem olarak tamamlanmis bulunmaktadir. Fedakârca çalismalarindan dolayi tüm egitim çalisanlarina tesekkür ediyor, ögrencilerimize girecekleri sinavlarda basarilar diliyoruz.

Salginin hayati olumsuz etkiledigi, egitimde devamliligin sekteye ugramasi neticesinde nitelikten ve verimlilikten taviz verilmek zorunda kalindigi günlerde egitim çalisanlarinin ortaya koydugu azim ve kararlilik, Vefa Sosyal Destek Gruplarinda üstlendigi rol önemli bir dönem olarak tarihe geçmistir. 

Salginin sonlarina dogru okullari açik tutmak iradesi, devamligin saglanmasi ve ortaya çikacak telafi yükünün azaltilmasi açisindan yerinde bir karar olmustur.

Zor dönemlerde bile üzerine düseni fazlasiyla yerine getirmeye çalisan egitimcilerin çözüm bekleyen sorunlari, getirilen yenilikler ve taninan haklarda eksik birakilan taraflarin varligi, siddet karsisindaki savunmasizligi gibi, egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen tüm konularda, basta hükûmet yetkilileri ve kanun koyucular olmak üzere, sorumluluk sahibi herkes üzerine düseni, elinden geleni yapmali; egitim çalisanlarinin içinde bulundugu durum göz önüne alinmali, ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip gidisata dur denilmelidir.

Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun çikarilmis olmasi çok önemli bir adim olmakla beraber, muadil meslek kanunlariyla mukayese edildiginde kapsaminin dar, taninan haklarin da geride oldugu bir gerçektir. 

Toplu sözlesme masasinda ‘çalisma yapilmasini karara bagladigimiz’ konulardan biri olan 3600 ek gösterge konusunda yapilan çalisma reform niteligindedir, ancak adaletin geregi olarak bazi eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir.

Hakli taleplere, geçerli mazeretlere duyarsiz kalinmasi, egitim çalisanlarinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, egitimde verimliligi düsürmektedir. 

Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmemesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmamasi, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan egitimcilere ilave tesviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarinin düsüklügü, egitim kurumu yöneticiliginde özlük haklarini ve yetkileri gelistiren kariyer odakli sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, egitimin rehberlik ayaginin eksikligi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilamamasi, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanmamasinin dogurdugu magduriyetler, görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlarinin düzenli bir sekilde gerçeklestirilmemesi, okullarin ödenek ihtiyaci ve yardimci personel istihdami gibi sorunlar konusunda ivedi çözümler beklenmektedir.

Egitim çalisanlarinin düsen alim gücü telafi edilmelidir.

Enflasyonun arttigi, hayat pahaliliginin sabit gelirlileri ve tüketicileri bunalttigi, temel tüketim maddeleri ve emtia fiyatlarinin yoksunluk esigini yükseltip yoksulluk sayisini artirdigi bir esikteyiz. 

Günlük hayati zorlastiran, yoksulluk hissini artiran, yokluk esigine yaklastiran, güven azaltici etkisini yogunlastiran ekonomik sarsinti, kamu görevlileri basta olmak üzere, en çok sabit gelirlileri olumsuz etkilemektedir. 

Ekonominin mikro ve makro düzey rakamlari, enflasyon ve döviz oranlari dikkate alindiginda, kamu görevlilerinin alim gücünün düstügü net bir sekilde görülmektedir. Bu çerçevede, egitim çalisanlarinin ve kamu görevlilerinin ücretlerinde olusan kayiplar ve düsen alim güçleri telafi edilmelidir.

Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlik kaldirilmali, kadrolu istihdam esas alinmalidir.

Kamu personel sisteminin temel yaklasimi; insan onurunu öncelemek, insan haklarina saygili olmak, saygin is ilkesine dayanan mali, sosyal ve özlük haklari ile çalisma sartlari olmalidir. 

Bu eksende ögretmen istihdaminda sözlesmeli ögretmenligin temel istihdam sekli olarak kabul edildigi algisini güçlendiren adimlar ve uygulamalar, büyük Türkiye iddiasi ve hedefiyle bagdastirilabilir degildir. 

Ögretmenlerin anayasal haklarini sinirlayan, aile bütünlügünü bozan, esleri birbirinden, çocuklari da anne babalarindan ayri birakan, ögretmeni esi ile isi, saglik ile issizlik arasinda tercihte bulunmaya zorlayan, ögretmenler odasinda ayrimcilik olusturan, ögretmenlik meslegini ve ögretmenin itibarini zedeleyen sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina derhal son verilmeli, sözlesmeli ögretmenler kadroya geçirilmelidir.

Ek gösterge konusundaki eksiklikler giderilmelidir.

Ek gösterge rakamlarinin artirilmasi konusundaki kararin, Memur-Sen’in çalismalari ve çabalari neticesinde yardimci hizmetler sinifi basta olmak üzere, hem bütün kamu görevlilerini kapsamasi hem de 1992 yilindan bugüne gerçeklestirilen en kapsamli çalisma olmasi bakimindan süphesiz reformist bir özellige sahiptir. 

Ortaya konan bu önemli çalisma sonrasi, halen açiklik getirilmesi gereken konular, giderilmesi gereken eksiklikler mevcuttur. Bunlarin giderilmesi kamu görevlileri arasinda hiyerarsik ve adil düzeni saglayacak ve memnuniyet üretecek bir sonuç ortaya çikaracaktir. 

Bu minvalde yönetici sinifinda yer alan enstitü-yüksekokul sekreteri, sube müdürü, ilçe müdürleri ve seflerin ek gösterge rakamlari da 3600’e çikarilmali; ek gösterge rakami 3600’ün altinda olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansitma oranlari artirilmalidir.

Egitimcilere siddete karsi yasal düzenleme yapilmalidir.

Egitim ve ögretim hizmeti sunumu esnasinda veya verilen egitim ve ögretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle egitim çalisanlarina karsi cebir, siddet veya tehdit kullanan kisilere hapis cezasi verilmesi; egitim kurumlarinda görev yapan personele karsi görevleri sirasinda veya görevleri dolayisiyla islenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayilan suçlardan sayilmasi ve egitim çalisanlarina karsi islenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsaminda yürütülmekte olan islemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine Millî Egitim Bakanligi’nin hukuki yardimda bulunmasi noktasinda düzenleme yapilmalidir.

Yönetici görevlendirme mevzuati kalici ve sürdürebilir hâle getirilmelidir.

Son yillarda egitim kurumlari yönetici görevlendirme yönetmeliginin sürekli degistirilmesi, yeniden degistirilecegine ve görevlendirme usulünün yeni bastan ele alinacagina dair her söyleme hayat vermekte; yöneticiler arasinda huzursuzluga ve tedirginlige yol açmaktadir. 

Egitim yöneticiligi alaninda sürdürülebilir ve kabul edilebilir bir sistem insa edilmelidir. Egitim kurumu yöneticiliginin egitim liderligine dönüstürülmesi, yöneticiligin profesyonel bir meslek olarak ele alinarak ‘ikincil görev’ ve ‘görevlendirme’ kapsamindan çikarilarak kadro unvanli bir uzmanlik meslegi hâline dönüstürülmesiyle mümkündür. 

Egitim kurumu yöneticilerinin bir egitim ve okul lideri olarak inisiyatif alanlari genisletilmeli, mevzuat kusatmasindan kurtarilmali, bürokratik rolleri azaltilmali, yetkilendirilip güçlendirilerek egitim-ögretimle ilgili rolleri öne çikarilmalidir.

Ögretmen açigi sorunu köklü bir sekilde çözülmelidir

Egitimin niteliginin artirilmasi ve okullar/bölgeler arasindaki nitelik farkinin kapatilmasi, okullarda bos ders kalmamasina ve siniflarda sadece kadrolu ögretmenlerin bulunmasina baglidir. 
Hâlen Türkiye’nin OECD ortalamalarinda ögretmen basina düsen ögrenci sayilarina ulasmasi için toplamda 100 bini askin ögretmen açigi var. Ihtiyaç olmasina ragmen yeterli atama yapilmamakta, yeterli aday bulundugu hâlde atama yapilarak ihtiyaç karsilanmamakta; bu durum ‘önce egitim’ iradesiyle çelismektedir. 

Egitimde firsat esitligi vurgusu yapilan bir sistemde, ögretmen açigini kapatmaya yönelik nitelikli politikalar yürürlüge konulmalidir.

Ögretmen atamalarinda mülakat kaldirilmalidir

Ögretmen atamalari için uygulanan seçme, degerlendirme ve atama yöntemi islevini yerine getirememektedir. 

Ögretmen atamalari için mevcut durumda uygulanan, KPSS ve sözlü sinavdan olusan atama yöntemi uzun yillardir devam eden, toplumsal maliyet üreten, magduriyetler olusturan kronik sorunlar ve soru isaretleri barindirmaktadir. 

Komisyonlar veya yetersiz degerlendirmeler marifetiyle adaylarin siralamasina esas teskil edecek es degerliligi saglayamayan, amacini yerine getirmekte teknik kusurlarla mücehhez mülakat yöntemi, ögretmen adayi ögütmekte, magdur üretmektedir. 
Bu nedenle, ögretmen atamalari ile ilgili karar verme süreçlerinde mülakat yöntemi kaldirilmalidir.

Ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklar giderilmelidir

Ögretmen atama ve yer degistirme is ve islemlerinde egitim ve ögretim faaliyetlerini sekteye ugratacak düzeydeki tasarim eksiklikleri, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanamamasina, magduriyetlerin yani sira çalisma barisinin bozulmasina ve motivasyon kaybina neden olmaktadir. 

Dezavantajli ve elverissiz sartlarin hüküm sürdügü yerlesim yerlerinde görev yapan egitim çalisanlarina yönelik gönüllülügü esas alacak tedbirlerin alinmasi, rasyonel atama ve yer degistirme sistemlerinin kurulmasi, egitimcilerin en büyük beklentilerindendir.

Egitim hizmeti bir bütün olarak degerlendirilmeli, hizmetli ve memurlarimizin haklari iyilestirilmelidir

Egitimin kalitesi için ter döken memur ve hizmetlilerin özlük haklari iyilestirilmelidir. Millî Egitim Bakanligi kadrolarinda genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda çalisanlarin egitim-ögretim hizmetinin aksamadan en etkin sekilde yürütülmesi için emek sarf ettigi gerçegi görülmeli; egitim-ögretim sinifi çalisanlarina taninan haklar kendilerine de verilmelidir. 

Bu çerçevede, hazirlik ödenegi, ögretmenlerle birlikte egitim ve ögretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Egitim Bakanligi merkez ve tasra teskilati kadrolarinda görevli tüm hizmet siniflarindaki egitim çalisanlarina da ödenmelidir.

Memur ve hizmetliler basta olmak üzere, genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda yer alan egitim çalisanlarinin liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde mesleki ilerlemelerini saglayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlari konusunda somut adim atilmali, sinav ve atama takvimi Bakanlik çalisma takvimine alinarak belirsizlik giderilmelidir.

Yardimci personel ihtiyaci karsilanmali, okullara dogrudan ödenek tahsis edilmelidir

Okullar arasindaki nitelik farkinin sebeplerinden biri de okullarin fiziki altyapi ve donanim eksiklikleridir. 
Okullarimizin laboratuvar, yabanci dil sinifi, bilgisayar sinifi ve ders kitabi haricindeki ögretim materyali ihtiyaci had safhadadir. 

Hâlihazirda ilkögretim kurumlari yönetimlerinin kullanimina tahsis edilmis hiçbir ödenek mevcut degildir. Hizmetlilerin/özel güvenlik görevlilerinin ücret, vergi ve sosyal güvenlik primleri, basit onarim, günlük rutin giderler, internet faturalari ödemeleri, sosyal faaliyetler için yol ve benzeri giderler, kirtasiye masraflari gibi zorunlu harcamalar, okul aile birliklerine yapilan bagislardan karsilanmaktadir. 

Egitim-ögretim yili baslamadan evvel, sinif ve ögrenci sayisi, personel sayisi, büyüklük gibi kistaslar esas alinarak her okula münhasir bir ödenek tahsis edilmelidir.

20. Millî Egitim Sûrasi kararlari hayata geçirilmelidir

20. Millî Egitim Sûrasi’nda, egitimin kalitesi, esitlik, hakkaniyet, egitimin finansmani, egitim çalisanlarinin özlük haklarinin artirilmasi, okuldaki ögrenme süreçleri ve okullarin liyakat ilkesine göre daha etkili nasil yönetilebilecegi konularinda alinan kararlar hayata geçirilmelidir. 

Sistemli yaklasimlarla egitimde kararlilik, tutarlik, bütünlük, süreklilik saglayan ve kamu yararini hedefleyen egitim politikalarinin üretilmesine gayret edilmelidir.

Egitim çalisanlarimiza ve ögrencilerimize hayatlarina yenilikler katacak, huzurlu ve nitelikli bir dinlenme dönemi diliyor, mezun olan ögrencilerimizin yeni basarilara imza atmalarini temenni ediyoruz.

Izmir HABERI


Yeşilay CSFD üyeliğine davet edildi

Yeşilay’ın CSFD üyeliği, Türkiye’nin uyuşturucuyla mücadeledeki deneyim ve çalışmalarının Avrupa’da tanınması ve değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.

Bakan Fidan'dan Suriye'nin geleceği paylaşımı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye halkının ülkelerinin geleceğini kendilerinin belirleyeceği yeni bir güne başladığını ifade ederek, Türkiye'nin bundan sonra da Suriye'nin yaraların sarılması için ne yapılması gerekiyorsa sorum

Fransa'da beklenen oldu... Başbakan Barnier istifa etti!

Fransa'da hükümetinin meclisten güvenoyu alamayarak düşmesi sonrasında Başbakan Michel Barnier istifa etti.

Gazprombank'a Yaptırım: Türkiye'den Sert Açıklama

ABD'nin Gazprombank'a yaptırımı, Türkiye'de gaz akışıyla ilgili endişelere yol açtı. Enerji Bakanı Bayraktar, bu duruma karşı adımlar atacaklarını belirtti.

Halep'te Son Durum: Rejim Karşıtı Gruplar Kent Merkezine Ulaştı

Halep'te rejim karşıtı silahlı gruplar, kent merkezinin orta kesimlerine ulaştı. Sadallah El-Cabiri Meydanı'na kadar ilerleyen gruplar, Halep ve İdlib'de en az 70 yerleşim yerini ele geçirdi.

Afganistan İslam Emirliği Sanayi ve Ticaret Bakanı Türkiye'ye Geliyor

Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı Hacı Nuruddin Azizi, Helal EXPO 2024, MÜSİAD Fuarı ve AFGANİSTANBUL İşadamları Birliği TAİF İBFM Türkiye Avrasya İşadamları Forumu açılış programlarına katılmak üzere Türkiye’ye geliyor.

Fransa'dan Ukrayna'ya Tam Destek: Rusya'ya Karşı Meşru Müdafaa İçin Füzeler Kullanılabilir

Fransa, Ukrayna'ya olan desteğini artırarak, uzun menzilli füzelerin meşru müdafaa çerçevesinde kullanılabileceğini ve Fransız askerlerinin gönderilmesini değerlendirdiğini belirtti.

Türkiye'de milyonlarca çift çare arıyor

Türkiye'de çocuk sahibi olma hayali kuran milyonlarca çift, kısırlık (infertilite) sorunu ile mücadele ederken uzmanlar, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan 3,825 milyon çiftin bu sağlık problemi nedeniyle tedavi arayış

Kış ayları migreni tetikliyor!

Hayat kalitesini ciddi boyutlarda düşürebilen ve Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişiyi etkileyen migren hava değişiminden etkilenen bir hastalık.

Ankara’da modern üst geçitlerin sayısı artıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi hem trafik akışını rahatlatmak hem de yayalar ile sürücülerin can güvenliğini sağlamak amacıyla kentin işlek noktalarında modern yaya üst geçitleri yapmaya devam ediyor.

Çocuklar Direksiyon Başına Geçti

Bursa’da çocuklar için kurulan trafik parkurunda direksiyon başına geçen minikler, trafik kuralları önce teorik sonra uygulamalı olarak polislerden alıyor.

Eğitim ve Siyaset Camiası Bu Düğünde Buluştu

Talat Yavuz'un oğlunun nikahında, siyaset, sendika ve eğitim camiasının önde gelen isimleri buluştu. Tören, yoğun katılım ve huzurlu bir atmosferle gerçekleşti.

Kumburgaz Kahvaltıcısı: Lezzetin ve Güler Yüzün Adresi

Kumburgaz'da doğanın huzurunda, lezzetiyle damak çatlatan kahvaltıcı, kahvaltı ve köfte severlerin uğrak noktası oluyor.

Niğde Belediyesi Karla Mücadelede Başarılı

Niğde Belediyesi, yoğun kar yağışına karşı 60 kişilik ekibiyle 7/24 kar küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları yaparak başarılı bir sınav verdi. Başkan Özdemir, ekiplerin sürekli teyakkuzda olduğunu belirtti.

Metina'da hava harekatı: 5 terörist etkisiz!

Metina'da iki gün boyunca düzenlenen hava harekatında 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Sosyal Medya Fenomenlerine Yasadışı Bahis Soruşturması: Detaylar Ortaya Çıkıyor

Sosyal medya fenomenlerine yönelik yasa dışı bahis soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Reklam başına 250 bin TL kazanç sağlayan fenomenler, menajerleri aracılığıyla yasa dışı bahis sitelerinin reklamlarını yapıyor.

Düzce'de tanımadığı bir kişi tarafından bıçakla yaralandı

Düzce'nin Gaziantep Caddesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre O.A. isimli şahıs cadde üzerinde giderken kimliği henüz belirlenemeyen kişi tarafından kolundan bıçakla yaralandı.

Cezbeden tekliflere dikkat!

Bir mağdur daha milyonlarca lira zarara uğradı!

Keşan'da kapsamlı kaçakçılık operasyonu

Edirne Keşan'da kaçakçılıkla mücadele kararlılıkla devam ediyor.

Almanya'nın aradığı zehir taciri İstanbul 'Kuyu'suna düştü!

Almanya tarafından çıkartılan Difüzyon mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan uluslararası seviyede aranan Daniel Sobotta İstanbul’da düzenlenen İçişleri'nin 'Kuyu' operasyonda yakalandı.

Adıyaman Gölbaşı’nda uyuşturucuya geçit yok

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yolcu dolmuşunda metamfetamin ele geçirildi.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Necmettin Aras'tan Çocuklar İçin Etik Ve Eğlenceli Oyunlar

Necmettin Aras, çocuklar için etik ve eğlenceli oyunlar geliştirdi. Bu oyunlar, çocukların hem eğlenmesini sağlarken hem de ahlaki değerler kazanmalarını teşvik edecek şekilde tasarlandı.

7. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği Samsun'da Gerçekleşti

Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, Samsun'da büyük bir coşkuyla düzenlendi. 650'den fazla başvuru arasından seçilen 200 proje, 15 binden fazla ziyaretçi tarafından gezildi ve 54 proje ödüllendirildi.

'Dedemin Gözyaşları' ödüle doymuyor

Türk sinemasının son dönemlerde yıldızı parlayan isimlerinden ödüllü yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, yeni filmiyle hem gişede fırtınalar estirdi hem de ödül törenlerinde adeta zafer yürüyüşü yaptı.

Samsun Rüzgarı Ankara’da Esti.

15-16-17 Kasım tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Büyük Samsun Tanıtım Günleri,

"Suyun Sesini Duydum" Kitabı Raflarda!

Suyun Sesini Duydum kitabı, suyun insanlık için vazgeçilmez bir hayat kaynağı olduğunu bilimsel, kültürel ve ekolojik yönleriyle ele alıyor.

Banu Kırbağ’dan Yeni Şarkı: Bir Ömür Geçti ile Duygusal Anlar

Banu Kırbağ, “Bir Ömür Geçti” şarkısıyla 2024 yılında dinleyicileriyle buluşuyor. Bu duygusal eser, yitirdiğimiz 3 fidana ve nicelerine adanmış.

İstanbul'da Doğan ve Ölen İlk Osmanlı Padişahı Kimdir?

İstanbul'da doğan ve İstanbul'da ölen ilk Osmanlı padişahı Sultan II. Selim'dir.

İzmit UNESCO Türk Kahvesi geleneğini sürdürüyor

İzmit Belediyesi tarafından 5 Aralık Unesco Dünya Türk Kahvesi günü etkinlikleri kapsamında 4. Geleneksel Dünya Türk Kahvesi Etkinlikleri, Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleşti.

En doğal ağrı kesici

Prof. Dr. Muhsin Konuk, turşunun sağlığa olan katkılarını ve doğru tüketim yollarını anlattı. Turşudaki vitamin ve mineraller neler? İşte yanıtı...

Su Arıtma Cihazı Kullanmak Zararlı mı? Zararları Nelerdir?

Su arıtma cihazı kullanmak, temiz su sağlarken bazı zararları da beraberinde getirebilir. Mineral kaybı ve kimyasal kalıntılar gibi riskler hakkında bilgi sahibi olun.

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Yolları

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli rutin oluşturmak, vitamin açısından zengin beslenmek ve mevsime uygun egzersiz türlerini tercih etmek büyük önem taşıyor.

HBX AR-GE'ci KİMYAGERDEN MÜTHİŞ İNOVASYON

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi için hazırlattığı rivayet edilen tarhananın, kemik suyu ile zenginleştirilerek başta kanser olmak üzere hastalıklara karşı vücudun direncini arttırdığı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi'nin Karton Bardak Kullanımı Tartışma Konusu Oldu

Başakşehir Belediyesi'nin Mola Cafeler'deki karton bardak kullanımı, halk sağlığını tehlikeye atıyor ve vatandaşların tepkisini çekiyor

Mavi Dil Virüsü Nedir? Mavi Dil Hastalığı Belirtileri ve Bulaşma Yöntemleri

Adana'da mavi dil hastalığı nedeniyle karantina uygulaması başladı. Sığır ve koyunlarda görülen hastalık, sokucu sinekler aracılığıyla bulaşıyor. Yüksek ateş ve solunum zorluğu gibi belirtiler dikkat çekiyor.

Asaf İlter ve ekibi ile Emlak Konut Camii'nde Eğitim ve Ödev Takibi

Asaf İlter ve ekibi Emlak Konut Camii'nde düzenlediği eğitim programında gençlere vecize ve dua takibi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ödevlerin takibini de yaptı.

TrendPos ile Esnafın Gücü Artıyor

TrendPos'un kurucusu Ahmet Bilgen, Bahçekent'te gerçekleştirdiği ziyaretle esnafın iş süreçlerini kolaylaştıran yazılımın avantajlarını paylaştı.

İstanbul'da Afetlere Karşı Güçlü Bir Adım: Mahalle Afet Timleri Kuruluyor!

Afetlere hazırlıkta önemli adım! Başakşehirde mahalle afet timleri kuruluyor.

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir Bahçekent’te

Niğde Çukurkuyu Belediye Başkanı Ahmet Halisdemir, Bahçekent’teki Teoman Dural Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başakşehir İlçesi Kurucularından Osman Aydemir ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

İstanbul'a Yeni Bir Nefes: Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi Başladı!

İstanbul'un kalbinde atmaya başlayan yeni bir proje ile tanışmaya hazır mısınız? Halkalı-İspartakule Hızlı Tren Projesi'nin ilk kazmaları vuruldu! Bu dev proje, sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin ulaşım anlayışını değiştirecek.

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu Üyelerinden Yuvam Bahçeşehir Evleri’ne Ziyaret

Bahçekent Dostluk ve Fikir Platformu üyeleri, Yuvam Bahçeşehir Evleri’ni ziyaret ederek site yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede sitenin çevre düzeni ve Bahçeşehir’in güzellikleri ele alındı.

Galata Eğitim Kurumu Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

Galata Eğitim Kurumu, başarılarıyla eğitimde fark yaratıyor. Modern eğitim anlayışı, bireysel takip ve rehberlik hizmetleriyle öğrencilerin hedeflerine ulaşmasını sağlıyor.

Esenler Film Festivali finalistleri belli oldu

İstanbul Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde 13-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 5. Esenler Film Festivali’nin yarışma ve yapım destek bölümü finalistleri belli oldu.

Güzel'den Yerel Basına Tam Destek: 'Sesiniz Bizim Sesimiz"

Güzel’den Yerel Basına Tam Destek! Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, yerel basınla bir araya gelerek tam destek sözü verdi. "Sesiniz bizim sesimiz" diyen Güzel, basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

Niğde Belediyesi’nden Sınav Haftasında Sıcak Çorba İkramı

Niğde Belediyesi, sınav haftasında öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikram ediyor. 16-24 Kasım tarihleri arasında her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Sabiha Şahenk Kütüphanesi önünde çorba dağıtımı yapılacak.

Para Okçuluk Takımı Başarılarıyla Gururlandırdı

Para Okçuluk takımı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda Makaralı Yay Karışık Takım kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti.

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”nü kazandı.

Başkan Bıyık'tan Sert Cevap: “Şov Yapmanın Anlamı Yok!”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Zıpkınla Balık Avı Türkiye Şampiyonası hakkında yaptığı açıklamada, eleştirileri sert bir dille yanıtladı ve etkinliğin amacını vurguladı. 300 balığın ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını belir

1

Yeşilay CSFD üyeliğine davet edildi

2

Türkiye'de milyonlarca çift çare arıyor

3

Esenler Film Festivali finalistleri belli oldu

4

AKOM'dan sağanak uyarı!

5

Bakan Fidan'dan Suriye'nin geleceği paylaşımı

6

Asaf İlter ve ekibi ile Emlak Konut Camii'nde Eğitim ve Ödev Takibi

7

Yurtdışında Dil Eğitimi Fırsatları Ve Uluslararasılaşma Konuşuldu

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.