"Kalici Politikalar Üretilmeli"

EGITIM-BIR-SEN Izmir Baskani Ali Kaya: Egitimin temel sorunlari çözülmeli, kalici politikalar üretilmelidir.

EGITIM 17.06.2022 17:45:49 166 0

Egitim-Bir-Sen Izmir 1 Nolu Sube Baskani ve Memur-Sen Izmir Il Temsilcisi Ali Kaya, 2021-2022 egitim-ögretim yil sonu dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Mesajinda egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen konularda sorumluluk sahibi herkesin elinden geleni yapmasi gerektigini vurgulayan Kaya, 

“Egitim çalisanlarinin düsen alim gücünün telafi edilmesi, 3600 ek gösterge eksiklerinin tamamlanmasi, sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmasi, birim ek ders ücreti miktarinin artirilmasi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilmasi, ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklarin giderilmesi gibi konularda ivedi çözümler beklenmektedir” dedi.

Ali Kaya mesajinda sunlari kaydetti:

2021-2022 egitim-ögretim yili, egitim çalisanlarinin büyük emek harcadiklari, zorluklara karsi tedbirlerin alindigi bir dönem olarak tamamlanmis bulunmaktadir. Fedakârca çalismalarindan dolayi tüm egitim çalisanlarina tesekkür ediyor, ögrencilerimize girecekleri sinavlarda basarilar diliyoruz.

Salginin hayati olumsuz etkiledigi, egitimde devamliligin sekteye ugramasi neticesinde nitelikten ve verimlilikten taviz verilmek zorunda kalindigi günlerde egitim çalisanlarinin ortaya koydugu azim ve kararlilik, Vefa Sosyal Destek Gruplarinda üstlendigi rol önemli bir dönem olarak tarihe geçmistir. 

Salginin sonlarina dogru okullari açik tutmak iradesi, devamligin saglanmasi ve ortaya çikacak telafi yükünün azaltilmasi açisindan yerinde bir karar olmustur.

Zor dönemlerde bile üzerine düseni fazlasiyla yerine getirmeye çalisan egitimcilerin çözüm bekleyen sorunlari, getirilen yenilikler ve taninan haklarda eksik birakilan taraflarin varligi, siddet karsisindaki savunmasizligi gibi, egitimin niteligini ve verimliligini dogrudan etkileyen tüm konularda, basta hükûmet yetkilileri ve kanun koyucular olmak üzere, sorumluluk sahibi herkes üzerine düseni, elinden geleni yapmali; egitim çalisanlarinin içinde bulundugu durum göz önüne alinmali, ‘mutsuz mecburlar’ üretme potansiyeline sahip gidisata dur denilmelidir.

Ögretmenlik Meslek Kanunu’nun çikarilmis olmasi çok önemli bir adim olmakla beraber, muadil meslek kanunlariyla mukayese edildiginde kapsaminin dar, taninan haklarin da geride oldugu bir gerçektir. 

Toplu sözlesme masasinda ‘çalisma yapilmasini karara bagladigimiz’ konulardan biri olan 3600 ek gösterge konusunda yapilan çalisma reform niteligindedir, ancak adaletin geregi olarak bazi eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir.

Hakli taleplere, geçerli mazeretlere duyarsiz kalinmasi, egitim çalisanlarinin moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemekte, egitimde verimliligi düsürmektedir. 

Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlige son verilmemesi, ögretmen atamalarinda mülakatin kaldirilmamasi, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan egitimcilere ilave tesviklerin verilmemesi, birim ek ders ücreti miktarinin düsüklügü, egitim kurumu yöneticiliginde özlük haklarini ve yetkileri gelistiren kariyer odakli sürdürebilir bir sistemin halen hayata geçirilememesi, egitimin rehberlik ayaginin eksikligi, ögretmenleri siddete karsi koruyacak bir yasal düzenlemenin çikarilamamasi, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanmamasinin dogurdugu magduriyetler, görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlarinin düzenli bir sekilde gerçeklestirilmemesi, okullarin ödenek ihtiyaci ve yardimci personel istihdami gibi sorunlar konusunda ivedi çözümler beklenmektedir.

Egitim çalisanlarinin düsen alim gücü telafi edilmelidir.

Enflasyonun arttigi, hayat pahaliliginin sabit gelirlileri ve tüketicileri bunalttigi, temel tüketim maddeleri ve emtia fiyatlarinin yoksunluk esigini yükseltip yoksulluk sayisini artirdigi bir esikteyiz. 

Günlük hayati zorlastiran, yoksulluk hissini artiran, yokluk esigine yaklastiran, güven azaltici etkisini yogunlastiran ekonomik sarsinti, kamu görevlileri basta olmak üzere, en çok sabit gelirlileri olumsuz etkilemektedir. 

Ekonominin mikro ve makro düzey rakamlari, enflasyon ve döviz oranlari dikkate alindiginda, kamu görevlilerinin alim gücünün düstügü net bir sekilde görülmektedir. Bu çerçevede, egitim çalisanlarinin ve kamu görevlilerinin ücretlerinde olusan kayiplar ve düsen alim güçleri telafi edilmelidir.

Sözlesmeli ve ücretli ögretmenlik kaldirilmali, kadrolu istihdam esas alinmalidir.

Kamu personel sisteminin temel yaklasimi; insan onurunu öncelemek, insan haklarina saygili olmak, saygin is ilkesine dayanan mali, sosyal ve özlük haklari ile çalisma sartlari olmalidir. 

Bu eksende ögretmen istihdaminda sözlesmeli ögretmenligin temel istihdam sekli olarak kabul edildigi algisini güçlendiren adimlar ve uygulamalar, büyük Türkiye iddiasi ve hedefiyle bagdastirilabilir degildir. 

Ögretmenlerin anayasal haklarini sinirlayan, aile bütünlügünü bozan, esleri birbirinden, çocuklari da anne babalarindan ayri birakan, ögretmeni esi ile isi, saglik ile issizlik arasinda tercihte bulunmaya zorlayan, ögretmenler odasinda ayrimcilik olusturan, ögretmenlik meslegini ve ögretmenin itibarini zedeleyen sözlesmeli ögretmenlik uygulamasina derhal son verilmeli, sözlesmeli ögretmenler kadroya geçirilmelidir.

Ek gösterge konusundaki eksiklikler giderilmelidir.

Ek gösterge rakamlarinin artirilmasi konusundaki kararin, Memur-Sen’in çalismalari ve çabalari neticesinde yardimci hizmetler sinifi basta olmak üzere, hem bütün kamu görevlilerini kapsamasi hem de 1992 yilindan bugüne gerçeklestirilen en kapsamli çalisma olmasi bakimindan süphesiz reformist bir özellige sahiptir. 

Ortaya konan bu önemli çalisma sonrasi, halen açiklik getirilmesi gereken konular, giderilmesi gereken eksiklikler mevcuttur. Bunlarin giderilmesi kamu görevlileri arasinda hiyerarsik ve adil düzeni saglayacak ve memnuniyet üretecek bir sonuç ortaya çikaracaktir. 

Bu minvalde yönetici sinifinda yer alan enstitü-yüksekokul sekreteri, sube müdürü, ilçe müdürleri ve seflerin ek gösterge rakamlari da 3600’e çikarilmali; ek gösterge rakami 3600’ün altinda olan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansitma oranlari artirilmalidir.

Egitimcilere siddete karsi yasal düzenleme yapilmalidir.

Egitim ve ögretim hizmeti sunumu esnasinda veya verilen egitim ve ögretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle egitim çalisanlarina karsi cebir, siddet veya tehdit kullanan kisilere hapis cezasi verilmesi; egitim kurumlarinda görev yapan personele karsi görevleri sirasinda veya görevleri dolayisiyla islenen kasten yaralama suçunun tutuklama nedeni varsayilan suçlardan sayilmasi ve egitim çalisanlarina karsi islenen suçlar sebebiyle ceza hukuku kapsaminda yürütülmekte olan islemlerde ve davalarda personelin talebi üzerine Millî Egitim Bakanligi’nin hukuki yardimda bulunmasi noktasinda düzenleme yapilmalidir.

Yönetici görevlendirme mevzuati kalici ve sürdürebilir hâle getirilmelidir.

Son yillarda egitim kurumlari yönetici görevlendirme yönetmeliginin sürekli degistirilmesi, yeniden degistirilecegine ve görevlendirme usulünün yeni bastan ele alinacagina dair her söyleme hayat vermekte; yöneticiler arasinda huzursuzluga ve tedirginlige yol açmaktadir. 

Egitim yöneticiligi alaninda sürdürülebilir ve kabul edilebilir bir sistem insa edilmelidir. Egitim kurumu yöneticiliginin egitim liderligine dönüstürülmesi, yöneticiligin profesyonel bir meslek olarak ele alinarak ‘ikincil görev’ ve ‘görevlendirme’ kapsamindan çikarilarak kadro unvanli bir uzmanlik meslegi hâline dönüstürülmesiyle mümkündür. 

Egitim kurumu yöneticilerinin bir egitim ve okul lideri olarak inisiyatif alanlari genisletilmeli, mevzuat kusatmasindan kurtarilmali, bürokratik rolleri azaltilmali, yetkilendirilip güçlendirilerek egitim-ögretimle ilgili rolleri öne çikarilmalidir.

Ögretmen açigi sorunu köklü bir sekilde çözülmelidir

Egitimin niteliginin artirilmasi ve okullar/bölgeler arasindaki nitelik farkinin kapatilmasi, okullarda bos ders kalmamasina ve siniflarda sadece kadrolu ögretmenlerin bulunmasina baglidir. 
Hâlen Türkiye’nin OECD ortalamalarinda ögretmen basina düsen ögrenci sayilarina ulasmasi için toplamda 100 bini askin ögretmen açigi var. Ihtiyaç olmasina ragmen yeterli atama yapilmamakta, yeterli aday bulundugu hâlde atama yapilarak ihtiyaç karsilanmamakta; bu durum ‘önce egitim’ iradesiyle çelismektedir. 

Egitimde firsat esitligi vurgusu yapilan bir sistemde, ögretmen açigini kapatmaya yönelik nitelikli politikalar yürürlüge konulmalidir.

Ögretmen atamalarinda mülakat kaldirilmalidir

Ögretmen atamalari için uygulanan seçme, degerlendirme ve atama yöntemi islevini yerine getirememektedir. 

Ögretmen atamalari için mevcut durumda uygulanan, KPSS ve sözlü sinavdan olusan atama yöntemi uzun yillardir devam eden, toplumsal maliyet üreten, magduriyetler olusturan kronik sorunlar ve soru isaretleri barindirmaktadir. 

Komisyonlar veya yetersiz degerlendirmeler marifetiyle adaylarin siralamasina esas teskil edecek es degerliligi saglayamayan, amacini yerine getirmekte teknik kusurlarla mücehhez mülakat yöntemi, ögretmen adayi ögütmekte, magdur üretmektedir. 
Bu nedenle, ögretmen atamalari ile ilgili karar verme süreçlerinde mülakat yöntemi kaldirilmalidir.

Ögretmenlerin yer degisikligi sürecindeki aksakliklar giderilmelidir

Ögretmen atama ve yer degistirme is ve islemlerinde egitim ve ögretim faaliyetlerini sekteye ugratacak düzeydeki tasarim eksiklikleri, ögretmenlerin yer degisikligi taleplerinin karsilanamamasina, magduriyetlerin yani sira çalisma barisinin bozulmasina ve motivasyon kaybina neden olmaktadir. 

Dezavantajli ve elverissiz sartlarin hüküm sürdügü yerlesim yerlerinde görev yapan egitim çalisanlarina yönelik gönüllülügü esas alacak tedbirlerin alinmasi, rasyonel atama ve yer degistirme sistemlerinin kurulmasi, egitimcilerin en büyük beklentilerindendir.

Egitim hizmeti bir bütün olarak degerlendirilmeli, hizmetli ve memurlarimizin haklari iyilestirilmelidir

Egitimin kalitesi için ter döken memur ve hizmetlilerin özlük haklari iyilestirilmelidir. Millî Egitim Bakanligi kadrolarinda genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda çalisanlarin egitim-ögretim hizmetinin aksamadan en etkin sekilde yürütülmesi için emek sarf ettigi gerçegi görülmeli; egitim-ögretim sinifi çalisanlarina taninan haklar kendilerine de verilmelidir. 

Bu çerçevede, hazirlik ödenegi, ögretmenlerle birlikte egitim ve ögretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Egitim Bakanligi merkez ve tasra teskilati kadrolarinda görevli tüm hizmet siniflarindaki egitim çalisanlarina da ödenmelidir.

Memur ve hizmetliler basta olmak üzere, genel idare hizmetleri sinifi, teknik hizmetler sinifi, yardimci hizmetler sinifi ve diger hizmet siniflarinda yer alan egitim çalisanlarinin liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde mesleki ilerlemelerini saglayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan degisikligi sinavlari konusunda somut adim atilmali, sinav ve atama takvimi Bakanlik çalisma takvimine alinarak belirsizlik giderilmelidir.

Yardimci personel ihtiyaci karsilanmali, okullara dogrudan ödenek tahsis edilmelidir

Okullar arasindaki nitelik farkinin sebeplerinden biri de okullarin fiziki altyapi ve donanim eksiklikleridir. 
Okullarimizin laboratuvar, yabanci dil sinifi, bilgisayar sinifi ve ders kitabi haricindeki ögretim materyali ihtiyaci had safhadadir. 

Hâlihazirda ilkögretim kurumlari yönetimlerinin kullanimina tahsis edilmis hiçbir ödenek mevcut degildir. Hizmetlilerin/özel güvenlik görevlilerinin ücret, vergi ve sosyal güvenlik primleri, basit onarim, günlük rutin giderler, internet faturalari ödemeleri, sosyal faaliyetler için yol ve benzeri giderler, kirtasiye masraflari gibi zorunlu harcamalar, okul aile birliklerine yapilan bagislardan karsilanmaktadir. 

Egitim-ögretim yili baslamadan evvel, sinif ve ögrenci sayisi, personel sayisi, büyüklük gibi kistaslar esas alinarak her okula münhasir bir ödenek tahsis edilmelidir.

20. Millî Egitim Sûrasi kararlari hayata geçirilmelidir

20. Millî Egitim Sûrasi’nda, egitimin kalitesi, esitlik, hakkaniyet, egitimin finansmani, egitim çalisanlarinin özlük haklarinin artirilmasi, okuldaki ögrenme süreçleri ve okullarin liyakat ilkesine göre daha etkili nasil yönetilebilecegi konularinda alinan kararlar hayata geçirilmelidir. 

Sistemli yaklasimlarla egitimde kararlilik, tutarlik, bütünlük, süreklilik saglayan ve kamu yararini hedefleyen egitim politikalarinin üretilmesine gayret edilmelidir.

Egitim çalisanlarimiza ve ögrencilerimize hayatlarina yenilikler katacak, huzurlu ve nitelikli bir dinlenme dönemi diliyor, mezun olan ögrencilerimizin yeni basarilara imza atmalarini temenni ediyoruz.

Izmir HABERI


Lübnan'da Eş Zamanlı Patlamalar

Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait eski teknoloji Pager cihazlarının İsrail siber saldırısıyla patlatılması sonucu binlerce kişi yaralandı. Patlamaların, lityum pillerin aşırı ısınmasıyla meydana geldiği bildiriliyor.

İsrail, Kayıplarını Afrikalı Göçmenleri Askerleştirerek Telafi Etmeye Çalışıyor

İsrail, Hamas karşısında verdiği kayıpları telafi etmek için Afrikalı göçmenleri silah altına aldı. İltica başvurularının kabulü karşılığında savaşa dahil edilen göçmenler, insan hakları ihlallerine dair uluslararası tepki çekiyor

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Önemli Karar

Türk Devletleri Teşkilatı'nın 3. Ortak Alfabe Komisyonu toplantısında, Türk dilleri için 34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi önerisi kabul edildi. Karar, dil mirasını korumayı ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

ABD Oyalıyor, İsrail Katlediyor: Filistin’de Soykırım Devam Ediyor

ABD’nin Ateşkes Taktikleri ve İsrail’in Süren Soykırımı Filistinli Gazeteci Hasan Tahravi, ABD’nin ateşkes açıklamalarıyla dünya kamuoyunu oyaladığını ve İsrail’in soykırıma devam ettiğini vurguladı.

Türkiye, BRICS’e Tam Üyelik Başvurusu Yaptı

Türkiye, BRICS'e tam üyelik başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edilirse Türkiye, BRICS'e katılan ilk NATO ülkesi olacak.

Türkiye, Arp Üretiminde Dünya Haritasında Yerini Alıyor

Anatolian Harps, Türkiye'yi arp üretiminde dünya merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Zeynep Öykü ve Ali Öztürk'ün öncülüğünde Bilecik'te kurulan üretim merkezi, uluslararası arenada dikkat çekiyor.

Kassam Tugayları'ndan Netanyahu'ya: "Tabutlarla Dönersiniz"

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert bir uyarıda bulunarak, esirlerin askeri baskılarla kurtarılması durumunda tabutlarla döneceklerini belirtti.

Bursa'da Şeftali Ağacına Bırakılan Not Duygulandırdı

Bursa’da bir şeftali ağacına asılı notta, şeftali ve üzüm alan kişinin hakkını helal etmesini istemesi ve 50 lira bırakması duygulandırdı.

Arslan Özüduruk'un Mevlid Kandili Kutlama Mesajı

Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, bu gece Mevlid Kandili ve Peygamberimizin doğum gününü coşkuyla kutlayacak. Özüduruk, toplumsal barış ve huzur için dua edecek ve yüksek ahlaki değerlerin önemini vurgulayacak.

Mevlid Kandili'nde Oruç Tutulur mu? Diyanet'e Göre Mevlid Kandili'nde Yapılması Gerekenler

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? 14 Eylül'de kutlanacak Mevlid Kandili öncesinde birçok Müslüman bu sorunun cevabını arıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler.

Burger King İsim ve Logo Değişikliğine Gitti: Artık "Börgır"

Burger King, Türkiye'deki faaliyetlerine "Börgır" adıyla devam etme kararı aldı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu değişiklik, pazarlama stratejisi mi yoksa gerçek bir değişiklik mi olduğu konusunda merak uyandırıyor.

Adalet Partisi'nden Hoşdere Romanlar Derneği'ne Ziyaret

Adalet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Enes Yazıcı, Hoşdere Romanlar Dernek Başkanı Cavit Akman'ı ziyaret ederek her konuda destek vereceklerini belirtti. Akman, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yıldız Köfte Evi Balıkesir'de Hizmete Açıldı

Balıkesir Lokantacılar Derneği Başkanı Hasan Yıldız, şehrin gastronomisine yeni bir soluk kazandıracak Yıldız Köfte Evi'ni hizmete açtı. Açılışa Karesi Belediye Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize’nin Lezzet Şöleni Başlıyor

Rize, 4. Gastronomi Rize Günleri'nde yerel lezzetlerini tanıtıyor. 11-13 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenecek etkinlikte, Rize’nin 11 ilçesi de gastronomi şölenine katılacak.

Bafra’da Öğrencilere Mobil Trafik Tırı ile Trafik Eğitimi Verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Mobil Trafik Tırı ile öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimle, trafik bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Kırmızı ve Gri Kategoride Aranan 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Gürz-14" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed ve gri kategoride aranan Fehmi Başkurt, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Kadınlara Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Yeni Proje: Çağrı Derneği'nden Önemli Adım

Çağrı Sağlıklı Yaşam Derneği, kadınlara yönelik şiddeti önlemek amacıyla yeni bir proje başlattı. Ücretsiz savunma kursları, İçişleri Bakanlığı desteğiyle sunulacak ve kadınların güvenliğini artırmayı hedefleyecek.

Android Kullananlar İçin Banka Tehlikesi: 'Brokewell' Zararlısı Hesapları Boşaltıyor

Android kullanıcılarını hedef alan yeni bir bankacılık kötü amaçlı yazılımı 'Brokewell' büyük bir tehlike oluşturuyor. Kullanıcıların banka hesapları hızla boşalabilir!

Düzce'de Fuhuş Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Düzce'de fuhuş operasyonunda 3 kişi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Konuralp bölgesinde gerçekleştirdiği baskında, 1 kadın ve 2 erkek gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan “KUYU-21” Operasyonunda Büyük Başarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “KUYU-21” operasyonlarında, 18 ülke tarafından aranan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Uluslararası suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başarıyla tamamlandı.

İzmir’de Madde Bağımlılığı ile Mücadeleye Güçlü Destek

İzmir'de madde bağımlılığı ile mücadele için sivil toplum, hükümet ve yerel yöneticilerden güçlü destek!

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

GÜRKAN: ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK MALATYA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ

.

Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti

Erzurum Palan Otel Turizm Koordinatörü ve Palan Belek Genel Müd. Yrd. Ali Güney’den Yafa Direktörü Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti.

Turizmin yol haritası belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Samsun turizm Türkiye’nin en önemli turizm potansiyeline sahip kentlerinden birisi. Samsun bölgenin merkezi. Bölgeye ait tüm özellikler bu şehi

Foça’ya Turizmden Anlayan Acar Başkan Lazım

Yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adaylığı için dillendirilen Foça sevdalısı Taner Acar ”Turizm’dej anlayan başkan lazım” dedi.

İzmit Eseler Camii ibadete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliğinin yansıtıldığı İzmit Eseler Camii, estetik görüntüsüyle vatandaşların beğenisini kazandı

"Siyah Kalp: Show TV'nin Yeni Dizisi Başlıyor!"

"Show TV'nin yeni dizisi 'Siyah Kalp', 12 Eylül Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekranlarda. Başrollerde Burak Tozkoparan, Hafsanur Sancaktutan ve Aras Aydın var. Dizi, aşk, intikam ve sırlarla dolu bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Bilişim Zirvesi’24: Verimlilik İçin Yapay Zeka ve İnovasyon Zirveye Taşınıyor

Bilişim Zirvesi’24, 24 Ekim’de Fişekhane’de "Verimlilik İçin Yapay Zeka ve İnovasyon" temasıyla düzenleniyor. Etkinlikte Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı açılış konuşması yapacak. Kayıtlar başladı.

Leyla Dizisi Ekranlara Geliyor

Leyla: Hayat... Aşk... Adalet dizisi, 11 Eylül'de ekrana geliyor. Cemre Baysel ve Gonca Vuslateri'nin başrolde olduğu dizi, Leyla’nın zorlu hayat mücadelesini ve intikam arayışını konu alıyor.

"Verona Çıkmazı Yeni Sezonuna Başlıyor"

Ödüllü müzikli komedi oyunu Verona Çıkmazı, Shakespeare’in Romeo ve Juliet’inden esinlenerek Esra Bağışgil tarafından yazıldı. Oyun, 27 Eylül’de Baba Sahne’de yeni sezona başlıyor ve izleyiciyi güldürmeye devam edecek.

EGE BAYDER’den Cengiz Kutlu Yüksel’e Önemli Ziyaret

Ege Basın Yayın Derneği (EGE BAYDER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel ile İzmir’in medya ve iletişim stratejileri üzerine kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi.

"Yollar Irmağa Çıkar": M. Nuri Bingöl'den Edebi Bir Yolculuk

Yazar M. Nuri Bingöl’ün yedinci eseri "Yollar Irmağa Çıkar", doğum yerini anlatan hikâyelerle edebi dünyaya yeni bir soluk getiriyor. Modern anlatım tekniklerini denediği bu eser, estetik kaygılarla moral derslerini birleştiriyor.

"İstanbul Blockchain Week 2024: Web3 ve Blockchain Ekosistemi İstanbul'da Buluştu"

İstanbul Blockchain Week 2024, Web3 ve blockchain dünyasının önemli isimlerini İstanbul'da bir araya getirerek sektördeki en son yenilikleri paylaştı. Etkinlik, "Teknolojinin Geleceğini Keşfedin" temasıyla büyük ilgi gördü.

Magnezyum Eksikliği: Belirtiler, Nedenler ve Sağlığınız Üzerindeki Etkileri

Magnezyum eksikliği, yorgunluk, kas krampları ve zihinsel bulanıklık gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Günlük 280-350 mg magnezyum tüketimi önerilir. Eksikliği önlemek için magnezyum açısından zengin gıdaları beslenmenize da

"İbn-i Sina'nın Zaman Testinden Geçen 8 Şifalı Besin: Doğal Sağlık Reçeteleri"

İbn-i Sina'nın yüzyıllardır süren sağlık önerileri, kuşkonmazdan ısırgan otuna kadar 8 etkili besinle modern yaşamda da geçerliliğini koruyor. Bu doğal reçeteler, sağlığınızı desteklemek için etkili bir yol sunuyor.

"Prof. Dr. Atilla’dan Çocukların Göz Sağlığı İçin Önemli Tavsiyeler"

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, okul döneminin başlamasına kısa bir süre kala, çocukların göz sağlığının eğitim başarısını nasıl etkilediğini açıkladı.

İlker Karataş'tan Eşi İçin Acil Kök Hücre Bağışı Çağrısı

İstanbul'da İlker Karataş, eşi Arzu Karataş'ın akut lösemi hastalığı nedeniyle acil kök hücre bağışında bulunma çağrısında bulundu. Eşi için uygun bir donör bulunması, hayat kurtarmak adına büyük önem taşıyor.

Maymun Çiçeği Virüsü (Mpox) Nedir? Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri

Maymun çiçeği virüsü (mpox) nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve tedavi seçenekleri nelerdir? Bu rehberde, tüm merak edilenleri özetliyoruz.

Yapay Zeka ile Otizm Teşhisi: Doğruluk Oranı Yüzde 78,5

Son gelişmeler, yapay zekanın 2 yaş altı çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu (ASD) teşhisinde yüzde 78,5 oranında doğru sonuç verdiğini ortaya koydu.

Kalbi tehdit eden 4 yanlışa dikkat!

Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kalbi tetikleyen 4 duruma dikkati çekti.

Caféde Hizmet Kalitesi Düşüyor: Vatandaşlar Mola Cafe'nin Eski Günlerini Arıyor

Başakşehir'in gözde mekanlarından Mola Cafe, belediye yönetiminde eski kalitesini aratıyor. Bakımsız masalar, karton bardakta servis edilen çaylar ve yetersiz oturma alanları, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.

"Başakşehir’in Efsane Lezzeti Bahçeşehir’de: Balıklıgöl Kebap Şimdi Daha Yakın!"

Başakşehir’in ünlü lezzeti Balıklıgöl Kebap &Lahmacun Salonu, 25 yıllık deneyimiyle Bahçeşehir’de yeni şubesinde hizmet vermeye başladı. Zırh kıymasıyla hazırlanan kebapları ve zengin menüsüyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor

Halkalı Bahçeşehir Arası Tren Seferleri Yetersiz: Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar, Halkalı-Bahçeşehir tren seferlerinin yetersiz olduğunu ve bu durumun uzun yıllardır çözülemediğini belirtiyor.

Başakşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

Başakşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkulu bir kortej yürüyüşü ile kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bando eşliğinde meşalelerle ve bayraklarla Bahçeşehir'de bir araya gelecek.

Başakşehir’de Belediye Başkanına Tepkiler Artıyor

Başakşehir'de seçimlerde vaat edilen desteklerin sağlanmaması, gençlerin belediyeye yönelik tepkilerini artırdı. Belediye yetkililerinin vaatlerini yerine getirmediği iddiaları, yerel ve genel siyasette büyük bir tartışma başlattı

"Hoşdere'de Başakşehir Ödev Evi Açıldı"

Hoşdere'de açılan Başakşehir Ödev Evi'nin açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül ve birçok yerel yetkilinin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Vali Gül, ödev evlerinin İstanbul genelinde yaygınlaşacağını belirtti.

Haberimiz Ses Getirdi

Haber sitemizde çıkan haberden sonra, Mola Cafe'de vatandaşın su sıkıntısı sür'atli bir şekilde çözüldü. Bahçekent Mola Cafe'ye gelen müşteriler Yetkililerin duyarlı olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

Esenyurt Belediyesi'nden Sosyal Yardım Atağı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi ve kavurma dağıtımı yaptı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ OPSI PLATFORMU'NDA

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİ OECD KAMU SEKTÖRÜ İNOVASYONU GÖZLEMEVİ (OPSI) PLATFORMU'NDA YAYINLANDI

Manisa'da sorunlar tespit edildi, kalıcı çözüm için projeler hazırlanacak

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Ahmetli ilçesini ziyaret etti.

SAĞLIK BAKANINDAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE ZİYARET

SAĞLIK BAKANIMIZ PROF. DR. KEMAL MEMŞOĞLU’NDAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile 6-13 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başlayan, portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Havuzlarda çocuklara eğitmenler ücretsiz yüzme kursları veriyor

Van’da işçiler SMS’le işten çıkarıldı

Van’da SMS’le işten çıkarılan belediye işçileri: ‘Davalarımızı kazanıyoruz’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.İstanbul Başakşehir 4 3 0 1 6 10
4.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
7.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
8.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
9.Göztepe 4 1 0 3 2 6
10.Samsunspor 4 2 2 0 1 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.