Murat KARAKAYA/ NIGDE IGFA- Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyasi Sinema Vakfi ve Nigde Gazeteciler ve Yazarlar Dernegi'nin paydasi oldugu 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayis tarihleri arasinda 3 gün boyunca sürecek. NÖHÜ Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda resim sergisi, müzik dinletisi ile birlikte konuk rektörler ve protokol mensuplarinin açilis konusmalari ile baslayan sempozyumda yüze yakin katilimci yer aldi.
Aralarinda Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Banglades ve KKTC'nin de oldugu 30'un üzerinde bilim insani ile birlikte 100'e yakin katilimci ile gerçeklesecek olan sempozyumda katilimcilara özel plaketler takdim edildi. 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumunun açilisinda Medya Haber Sitesi mikrofonlarina özel açiklamalarda bulunan, Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu (TDGF) Genel Baskani ve Türk Dünyasi Kültür Sanat Sinema Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Menderes Demir; "TDGF ve Türk Dünyasi Kültür Sanat Sinema Vakfi olarak 6 yildir bir proje yürütüyoruz. Türk dünyasinda iletisim ve sanat konularinda, özellikle sanat konusunda belgesel film festivalleri yapiyoruz. Iletisim ve gazetecilik konusunda sempozyumlar yapiyoruz.
Burada Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi himayelerinde Türk Dünyasi 2. Iletisim ve Sanat Sempozyumu için bulunuyoruz. Sempozyuma bizim Türk dünyasindan 13 tane üniversite paydas. Amacimiz Türk dünyasinda kültür, sanat ve gazetecilik konusunda ilmi makaleler üretmek. Yaptigimiz çalismalari ilerde Türk dünyasina ögrenciler araciligiyla yaymak. Üniversitemiz sagolsun bizleri 6 yildir himaye ediyor. Türk dünyasi Nigde ile bulustu, diyebiliriz. Inaniyorum ki daha güzel seyler olacak." dedi.
Nigde Gazeteciler ve Yazarlar Dernegi Baskani Serife Türkes; "Menderes Demir ile 2014 yilinda yollarimiz kesisti. Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu Nigde'de kuruldu. Nigde bu anlamda sansli hep ilkleri yasadik. Ilk paydas üniversite de NÖHÜ oldu. Ilk olmaktan çok mutluyuz, böyle bir ailenin içinde olmaktan dan çok mutluyuz. Baskanim da her geçen gün çitayi artirarak devam ediyor, yolu bahti açik olsun." ifadeleri kullandi.
NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, TDGF Baskani Menderes Demir'e ithafen yaptigi sempozyum açilis konusmasinda; "Kapimiz her zaman sizlere açiktir bunu söylemek isterim" sözleriyle basladi. Rektör Uslu konusmasinin devaminda sunlari söyledi; "Sunu söylemek isterim arkadaslar, Türklük çok farkli birsey, bir Ingiliz, bir Fransiz, bir Alman gibi bisey degil. Tarihin köklerinden gelen bisey. Inanilmaz. Bizler Türkiye'de yasadigimiz için bunu tam olarak bilemiyoruz. Ne zaman yurtdisina gitsek bize karsi inanilmaz bir ilgi var. Bizlere sevgi gösteriyorlar. Bu duygalari ancak onlarla beraber oldugumuz zaman görebiliyoruz. Insallah bundan sonra da birligimiz beraberligimiz daim olur. Önemli olan bu faaliyetleri sürdürebilecek dirayete sahip olmak. Biz de NÖHÜ olarak yapmaya devam edecegiz. Bugün nasilsa yarin da öyle olacak, insallah bizden sonra gelenler de bu sekilde devam edeceklerdir.
Türkiye Türkiye'den büyüktür. Türkiye Azerbaycanla bir olursa dünyadan büyüktür. Bu sempozyumun da Türk dünyasina hayirli olmasini diliyorum" Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türk Dünyasi Gazeteciler Federasyonu, Türk Dünyasi Sinema Vakfi ve Nigde Gazeteciler ve Yazarlar Dernegi'nin paydasi oldugu 2. Uluslararasi Türk Dünyasi Iletisim ve Sanat Sempozyumu 12-14 Mayis tarihleri arasinda 3 gün boyunca sürecek.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Kurban, Allah’a yakınlaşmanın ve paylaşmanın en güçlü simgesidir. Asıl olan yediğin değil yedirdiğin; giydiğin değil giydirdiğindir. Bayramınız mübarek olsun.
ATM şifrenizi girerken üzerinizde biri varsa ne yapmalısınız? PIN’i tersten girmek işe yarar mı? Vatandaşı bilinçlendiren bu haberle gerçekleri öğrenin, güvenliğinizi riske atmayın!
Binlerce işçinin katıldığı grev ikinci gününe girdi. Toplu ulaşımda ciddi aksamalar yaşanırken, belediye hizmetlerinde de belirgin aksaklıklar sürüyor.
Murat Gülşan, İzmir’de düzenlenen konferansta 19 Mayıs’ın bilinmeyen yönlerini, unutulan kahramanları ve Atatürk’ün tarihi tercihlerinin ardındaki derin anlamları gözler önüne serdi.
Karabağlar'da görev yapan bekçiler, 3 Ağustos 2021’de şehit olan meslektaşları İbrahim Okçu’nun hatırasını yaşatmak için Kızılay ile birlikte anlamlı bir kan bağışı kampanyası düzenledi.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
İzmir’de düzenlenen çalıştayda, uzmanlar ve STK’lar uyuşturucuyla mücadelede kalıcı çözümler için bir araya geldi. İzmir TUMED Başkanı Yalçın’dan net mesaj: Gençler başlamadan engellenmeli!
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Ayrancılar’daki Suyun Başı Mesire Alanı içindeki mescit, iki aydır bakımsız durumda. Çöken çatı, kırık kiremitler ve bozuk çeşmeler hâlâ onarılmadı. Vatandaşlar ihmalden şikâyetçi.
Lise öğrencileri arasında düzenlenen tiyatro festivalinde genç yetenekler sahne aldı. Finalde iki oyun yarıştı, ödüller sahiplerini buldu. Usta sanatçılar jürilik yaptı, sahne coşkusu doruğa çıktı.
Aliağa’da “Aileyi Bir Arada Tutan Değerler” Konulu Konferans Düzenlendi
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.