Beslenme hijyeni için çig ve pismis besinler ayri saklanmali

Beslenme hijyeninin toplum sagligi açisindan önemine vurgu yapan uzmanlar, besinlerin üretim sürecinden tüketiciye ulasana kadar pek çok asamada kurallara uyulmasi gerektigini vurguluyor.

SAGLIK 14.04.2022 14:33:00 166 0
Beslenme hijyeni için çig ve pismis besinler ayri saklanmali

Beslenme hijyeninin toplum sagligi açisindan önemine vurgu yapan uzmanlar, besinlerin üretim sürecinden tüketiciye ulasana kadar pek çok asamada kurallara uyulmasi gerektigini vurguluyor. Besin güvenligi zincirinin saglikli bir sekilde korunmasi için öncelikli noktanin temizlik ve hijyen oldugunu kaydeden uzmanlar, çig ve pismis besinlerin ayri saklanmasi, uygun pisirme ve uygun saklama kosullarinin saglanmasi gerektiginin altini çiziyor.

 

Üsküdar Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, beslenme hijyenine iliskin degerlendirmelerde bulundu.

 

Hijyen kurallarina uymamak önemli saglik sorunlarina yol açiyor

Dünya Saglik Örgütüne göre her yil özellikle az gelismis ve gelismekte olan ülkelerde temiz olmayan su, sanitasyon ve hijyen eksiklikleri nedeniyle hastalik ve mortalite yükünün arttigini kaydeden Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, “Hijyen kurallarina uyulmamasi sonucu ortaya çikan ve besin güvenligini bozan etmenler basta bebekler, çocuklar, gebe ve emziren kadinlar, yaslilar ve hasta bireyler gibi risk gruplari olmak üzere toplumun her kesimini etkileyen saglik sorunlarina neden olmaktadir. Yiyecek hazirlama ve muhafazasinda hijyen kurallarina uyulmamasi besin zehirlenmeleri ve bununla iliskili uzun/kisa dönem saglik problemlerini beraberinde getirmemektedir.” diye konustu.

 

Fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeler risk olusturuyor

Toplumdaki her bireyin güvenli besine ulasma hakkina sahip oldugunu kaydeden Sariyer, besinin üretim sürecinden itibaren tüketiciye ulasana kadar maruz kaldigi fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikelerin, besin güvenligini bozmakta ve insanlarda ciddi hastaliklara neden oldugunu vurguladi. Sariyer, bu riskleri söyle siraladi:

 

“Fiziksel bulasanlar; toz/toprak kalintisi, saç, tirnak, plastik kalintilari, ambalaj parçalari gibi yabanci cisimlere dair tehlikeleri içermektedir. Bu tehlikelerin önüne geçmek için, zorunlu olmadikça hazirlama ve üretim asamalarinda cam kirigi riskini önlemek için cam malzemeler kullanilmamasi, özellikle sebze, meyve ve yumurta gibi besinleri satin alirken toprak, saman, hayvan diskisi kalintisi olup olmadigina dikkat edilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak, aktif olarak yemek hazirlama sürecinde yer alan bireyler kisisel hijyenine önem göstermelidir. 

 

Kimyasal bulasanlara dikkat!

Kimyasal bulasanlar ise pestisitler, besin ambalaj malzemeler, deterjanlar ve dezenfektanlari içermektedir. Bu maddeler, besin maddelerine bulasarak besin kaynakli hastaliklara sebep olmaktadir. Bu nedenle kimyasal bulasma riski olan besinler gida maddelerinden uzak ve ayri saklanmali, bu kimyasallari kullanacak bireyler konu hakkinda bilgi sahibi olmali ve kullandiktan sonra eller mutlaka yikanmalidir. 

 

Çig ve pismis besinler ayri saklanmali!

Biyolojik bulasanlar ise besin kaynakli hastaliklarin en yaygin nedeni olmakla beraber, toz, toprak, hava, hayvanlar, çig besinler, araç-gereçler ve insan yoluyla bulasmaktadir. Bunun önüne geçmek için, besin güvenligini saglamaya yönelik temizlik, çig ve pismis besinlerin ayri saklanmasi, uygun pisirme, uygun saklama kosullari saglanmasi, güvenilir hammadde ve su kullanilmasi gibi ilkeler uygulanmalidir. Tüm bu fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklerin elimine edilmemesi durumunda mide bulantisi, kas güçlügü, yutma ve nefes almada zorluk, siddetli karin agrisi, kusma, ates, sulu veya kanli ishal gibi kisa süreli veya akut/kronik böbrek yetmezligi gibi uzun süreli saglik problemleri meydana gelmektedir.”

 

Temizlik ve hijyene dikkat edilmelidir

Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, hazir yemekler tercih edilirken hijyen konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar oldugunu hatirlatarak “Toplu beslenme hizmeti alinabilen restoranlarda hazir yemekleri tercih ederken, besin güvenligi zincirinin saglikli bir sekilde korunmasi için öncelikli dikkat edilmesi gereken nokta temizliktir. Bu asamada beslenme hizmeti alinan yerin, personellerinin kisisel hijyeni, orada kullanilan araç-gereçlerin temizligi ve dezenfeksiyonu, yiyecek üretilen alanlarin temizligi ve bakimi yapilmis olmalidir. Aksi takdirde buradaki bulasanlar besin aracigiyla tüketiciye tasinarak, besin zehirlenmelerine neden olabilir.” uyarisinda bulundu.

 

Uygun sicaklik ve yöntemlerle pisirme çok önemli

Diger önemli noktanin çig ve pismis besinlerin ayrilmasi, farkli kesme tahtalarinin kullanilmasi ve tüketime kadar ayri ayri saklanmasi oldugunu vurgulayan Sariyer, “Çünkü özellikle et, deniz ürünleri, kanatli etleri gibi çig besinler tehlikeli mikroorganizmalari barindirmaktadir. Bunlara ek olarak besinlerin uygun sicaklik ve yöntemlerle pisirilmesi, insan sagligini etkileyen ve besin zehirlenmelerine neden olan Campylobacter, Escherichia coli ve Listeria gibi bakterileri öldürmektedir. Ayrica yine besin zehirlenmelerine neden olan mikroorganizmalarin oda sicakliginda hizli bir sekilde çogaldigi unutulmamalidir. Bu mikroorganizmalarin gelismesi 5°C’nin altinda ve 60°C ’nin üzerinde yavaslamakta veya durmaktadir.” diye konustu.

 

Marketlerden hazir besinler satin alinirken yine benzer sekilde saklama kosullarina dikkat edilmesi gerektigini vurgulayan Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, “Et, tavuk, deniz ürünleri, yumurta, süt ve ürünleri gibi potansiyel riskli besinler sogutucu dolaplarda muhafaza edilmeli, kurubaklagiller ve tahillar ise mikrobiyal risk olusmamasi açisindan kuru ve serin ortamda tüketiciye sunulmalidir.” dedi.

 

Son kullanma tarihine dikkat edilmeli!

Bozulmus ve son kullanma tarihi geçmis malzemelerle hazirlanan gida maddelerinin önemli saglik sorunlarina yol açacagini söyleyen Ögr. Gör. Esra Tansu Sariyer, sözlerini söyle tamamladi:

 

“Patojen mikroorganizmalari içeren bir besinin tüketilmesinden sonra bireyde genellikle ates, diyare, bagirsak kramplari, bulanti ve kusma gibi belirtiler ortaya çikmaktadir. Örnegin et, et ürünleri, et suyu gibi besinler pisirildikten sonra uygun sekilde sogutulmamasi ve muhafaza edilmemesi Clostridium perfringens patojeninin çogalmasina neden olmaktadir. Bu patojenle kontamine olmus besinin tüketiminden sonra siddetli karin agrisi, bulanti ve ishal meydana gelmekte, özellikle yaslilar ve çocuklarda bu belirtiler haftalarda sürmektedir. Yine benzer sekilde tüketime hazir ve sogukta uzun süre depolanmis besinler, kabuklu deniz ürünleri, çig süt gibi besinlerin tüketimiyle kontamine olabilen Listeria monocytogenes özellikle gebelerde erken ve ölü dogum, yeni doganlarda menenjit gibi ciddi saglik sorunlarina neden olabilmektedir. Bu nedenle besin zehirlenmelerinin önüne geçmek için son kullanma tarihi, besinlerin satin alinma, hazirlanma ve saklanma kosullari ciddi önem arz etmektedir.” 


İsrail'in Hizbullah'a Yönelik Siber Saldırısı: Çağrı Cihazları Nasıl Bombaya Dönüştürüldü?

İsrail'in Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda, Nitrogliserin ile donatılmış çağrı cihazları kullanıldı. Saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti, 3 bin kişi yaralandı.

Lübnan'da Eş Zamanlı Patlamalar

Lübnan'da Hizbullah mensuplarına ait eski teknoloji Pager cihazlarının İsrail siber saldırısıyla patlatılması sonucu binlerce kişi yaralandı. Patlamaların, lityum pillerin aşırı ısınmasıyla meydana geldiği bildiriliyor.

İsrail, Kayıplarını Afrikalı Göçmenleri Askerleştirerek Telafi Etmeye Çalışıyor

İsrail, Hamas karşısında verdiği kayıpları telafi etmek için Afrikalı göçmenleri silah altına aldı. İltica başvurularının kabulü karşılığında savaşa dahil edilen göçmenler, insan hakları ihlallerine dair uluslararası tepki çekiyor

Türk Devletleri Teşkilatı'ndan Önemli Karar

Türk Devletleri Teşkilatı'nın 3. Ortak Alfabe Komisyonu toplantısında, Türk dilleri için 34 harften oluşan Ortak Türk Alfabesi önerisi kabul edildi. Karar, dil mirasını korumayı ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.

ABD Oyalıyor, İsrail Katlediyor: Filistin’de Soykırım Devam Ediyor

ABD’nin Ateşkes Taktikleri ve İsrail’in Süren Soykırımı Filistinli Gazeteci Hasan Tahravi, ABD’nin ateşkes açıklamalarıyla dünya kamuoyunu oyaladığını ve İsrail’in soykırıma devam ettiğini vurguladı.

Türkiye, BRICS’e Tam Üyelik Başvurusu Yaptı

Türkiye, BRICS'e tam üyelik başvurusunda bulundu. Başvuru kabul edilirse Türkiye, BRICS'e katılan ilk NATO ülkesi olacak.

Türkiye, Arp Üretiminde Dünya Haritasında Yerini Alıyor

Anatolian Harps, Türkiye'yi arp üretiminde dünya merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor. Zeynep Öykü ve Ali Öztürk'ün öncülüğünde Bilecik'te kurulan üretim merkezi, uluslararası arenada dikkat çekiyor.

Avcılar’da Okul Kantinleri Titizlikle Denetlendi: Sağlık ve Hijyen Ön Planda

Avcılar’da zabıta ekipleri, okullarda kantinleri denetledi. Ürünlerin hijyen standartları ve son kullanım tarihleri kontrol edildi. Denetimler yıl boyunca devam edecek.

Senarist Can Sinan Hayatını Kaybetti: Türk Televizyonunun Önemli İsimlerinden Biri Daha Yitip Gitti

Türk dizi sektörünün önemli isimlerinden senarist Can Sinan, hayatını kaybetti. Sinan'ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Bursa'da Şeftali Ağacına Bırakılan Not Duygulandırdı

Bursa’da bir şeftali ağacına asılı notta, şeftali ve üzüm alan kişinin hakkını helal etmesini istemesi ve 50 lira bırakması duygulandırdı.

Arslan Özüduruk'un Mevlid Kandili Kutlama Mesajı

Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, bu gece Mevlid Kandili ve Peygamberimizin doğum gününü coşkuyla kutlayacak. Özüduruk, toplumsal barış ve huzur için dua edecek ve yüksek ahlaki değerlerin önemini vurgulayacak.

Mevlid Kandili'nde Oruç Tutulur mu? Diyanet'e Göre Mevlid Kandili'nde Yapılması Gerekenler

Mevlid Kandili'nde oruç tutulur mu? 14 Eylül'de kutlanacak Mevlid Kandili öncesinde birçok Müslüman bu sorunun cevabını arıyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'na göre Mevlid Kandili'nde yapılması gereken ibadetler.

Burger King İsim ve Logo Değişikliğine Gitti: Artık "Börgır"

Burger King, Türkiye'deki faaliyetlerine "Börgır" adıyla devam etme kararı aldı. Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu değişiklik, pazarlama stratejisi mi yoksa gerçek bir değişiklik mi olduğu konusunda merak uyandırıyor.

Adalet Partisi'nden Hoşdere Romanlar Derneği'ne Ziyaret

Adalet Partisi Başakşehir İlçe Başkanı Enes Yazıcı, Hoşdere Romanlar Dernek Başkanı Cavit Akman'ı ziyaret ederek her konuda destek vereceklerini belirtti. Akman, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bafra’da Öğrencilere Mobil Trafik Tırı ile Trafik Eğitimi Verildi

Samsun’un Bafra ilçesinde, İçişleri Bakanlığı Mobil Trafik Tırı ile öğrencilere teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimle, trafik bilinci kazandırılması amaçlanıyor.

Kırmızı ve Gri Kategoride Aranan 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Diyarbakır'da gerçekleştirilen "Gürz-14" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed ve gri kategoride aranan Fehmi Başkurt, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Kadınlara Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Yeni Proje: Çağrı Derneği'nden Önemli Adım

Çağrı Sağlıklı Yaşam Derneği, kadınlara yönelik şiddeti önlemek amacıyla yeni bir proje başlattı. Ücretsiz savunma kursları, İçişleri Bakanlığı desteğiyle sunulacak ve kadınların güvenliğini artırmayı hedefleyecek.

Android Kullananlar İçin Banka Tehlikesi: 'Brokewell' Zararlısı Hesapları Boşaltıyor

Android kullanıcılarını hedef alan yeni bir bankacılık kötü amaçlı yazılımı 'Brokewell' büyük bir tehlike oluşturuyor. Kullanıcıların banka hesapları hızla boşalabilir!

Düzce'de Fuhuş Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Düzce'de fuhuş operasyonunda 3 kişi tutuklandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Konuralp bölgesinde gerçekleştirdiği baskında, 1 kadın ve 2 erkek gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan “KUYU-21” Operasyonunda Büyük Başarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “KUYU-21” operasyonlarında, 18 ülke tarafından aranan 25 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Uluslararası suç örgütlerine yönelik geniş çaplı operasyonlar başarıyla tamamlandı.

İzmir’de Madde Bağımlılığı ile Mücadeleye Güçlü Destek

İzmir'de madde bağımlılığı ile mücadele için sivil toplum, hükümet ve yerel yöneticilerden güçlü destek!

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

“İzmir Turizm’de yerinde sayıyor”

Etik Yönetim Kurulu üyesi ve Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, “İzmir Turizm’de yerinde sayıyor” dedi.

GÜRKAN: ACILARI YÜREĞİMİZE GÖMDÜK MALATYA’YI GELECEĞE TAŞIYORUZ

.

Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti

Erzurum Palan Otel Turizm Koordinatörü ve Palan Belek Genel Müd. Yrd. Ali Güney’den Yafa Direktörü Prof. Mevlüt Özben’e nezaket ziyareti.

Turizmin yol haritası belirleniyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Turizm Master Planı Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada “Samsun turizm Türkiye’nin en önemli turizm potansiyeline sahip kentlerinden birisi. Samsun bölgenin merkezi. Bölgeye ait tüm özellikler bu şehi

Foça’ya Turizmden Anlayan Acar Başkan Lazım

Yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adaylığı için dillendirilen Foça sevdalısı Taner Acar ”Turizm’dej anlayan başkan lazım” dedi.

İzmit Eseler Camii ibadete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapımı tamamlanan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliğinin yansıtıldığı İzmit Eseler Camii, estetik görüntüsüyle vatandaşların beğenisini kazandı

Fantasİstanbul 2024 Film Festivali Görkemli Bir Başlangıç Yaptı

Fantasİstanbul 2024 Film Festivali'nin ilk basın toplantısı Kadıköy Sineması'nda yapıldı. Artistik Direktör Kerem Akça, festivalin detaylarını ve film seçkisini basın mensuplarına aktardı.

Costas Mandylor '12 Savaşçı' filminde Yer Alıyor

"12 Savaşçı" Filminin Çekimleri Tamamlandı: Costas Mandylor ve Ünlü Hollywood Yıldızları Kadroda!

"Dedemin Gözyaşları" Filmine Görkemli Gala

2024'ün en çok beklenen dram filmi "Dedemin Gözyaşları", görkemli bir gala ile izleyiciyle buluştu. Halil Ergün, Erkan Petekkaya gibi ünlü isimlerin yer aldığı film, 20 Eylül'de vizyona girecek.

İBB Şehir Tiyatroları 2024-2026 Repertuarını "Barış" Temasıyla Duyurdu

İBB Şehir Tiyatroları, 2024-2026 dönemine yönelik "Sürdürülebilir Bir Dünya İçin … Barış" temasını açıkladı. Yeni sezonda klasik ve çağdaş eserler tiyatroseverlerle buluşacak.

Olten Filarmoni Orkestrası Yeni Sanat Sezonuna Merhaba Dedi!

Olten Filarmoni Orkestrası, 2024-2025 sanat sezonunu etkileyici konserlerle açtı. 16 Ekim'de Jurjen Hempel ve Olga Scheps ile başlayacak sezon, klasik müziğin önde gelen isimlerini ağırlayacak.

"Siyah Kalp: Show TV'nin Yeni Dizisi Başlıyor!"

"Show TV'nin yeni dizisi 'Siyah Kalp', 12 Eylül Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekranlarda. Başrollerde Burak Tozkoparan, Hafsanur Sancaktutan ve Aras Aydın var. Dizi, aşk, intikam ve sırlarla dolu bir ailenin hikayesini anlatıyor.

Bilişim Zirvesi’24: Verimlilik İçin Yapay Zeka ve İnovasyon Zirveye Taşınıyor

Bilişim Zirvesi’24, 24 Ekim’de Fişekhane’de "Verimlilik İçin Yapay Zeka ve İnovasyon" temasıyla düzenleniyor. Etkinlikte Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı açılış konuşması yapacak. Kayıtlar başladı.

Magnezyum Eksikliği: Belirtiler, Nedenler ve Sağlığınız Üzerindeki Etkileri

Magnezyum eksikliği, yorgunluk, kas krampları ve zihinsel bulanıklık gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Günlük 280-350 mg magnezyum tüketimi önerilir. Eksikliği önlemek için magnezyum açısından zengin gıdaları beslenmenize da

"İbn-i Sina'nın Zaman Testinden Geçen 8 Şifalı Besin: Doğal Sağlık Reçeteleri"

İbn-i Sina'nın yüzyıllardır süren sağlık önerileri, kuşkonmazdan ısırgan otuna kadar 8 etkili besinle modern yaşamda da geçerliliğini koruyor. Bu doğal reçeteler, sağlığınızı desteklemek için etkili bir yol sunuyor.

"Prof. Dr. Atilla’dan Çocukların Göz Sağlığı İçin Önemli Tavsiyeler"

Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, okul döneminin başlamasına kısa bir süre kala, çocukların göz sağlığının eğitim başarısını nasıl etkilediğini açıkladı.

İlker Karataş'tan Eşi İçin Acil Kök Hücre Bağışı Çağrısı

İstanbul'da İlker Karataş, eşi Arzu Karataş'ın akut lösemi hastalığı nedeniyle acil kök hücre bağışında bulunma çağrısında bulundu. Eşi için uygun bir donör bulunması, hayat kurtarmak adına büyük önem taşıyor.

Maymun Çiçeği Virüsü (Mpox) Nedir? Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri

Maymun çiçeği virüsü (mpox) nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve tedavi seçenekleri nelerdir? Bu rehberde, tüm merak edilenleri özetliyoruz.

Yapay Zeka ile Otizm Teşhisi: Doğruluk Oranı Yüzde 78,5

Son gelişmeler, yapay zekanın 2 yaş altı çocuklarda Otizm Spektrum Bozukluğu (ASD) teşhisinde yüzde 78,5 oranında doğru sonuç verdiğini ortaya koydu.

Kalbi tehdit eden 4 yanlışa dikkat!

Aşırı sıcakların ve nemin adeta nefes aldırmadığı yaz günlerinde özellikle kalp hastalarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kalbi tetikleyen 4 duruma dikkati çekti.

Pazartürk Esnafı Yönetimden Şikayetçi: Sorunlar Çözüme Kavuşmalı

Pazartürk’te Kriz ve Güvenlik Endişesi: Yüksek tezgah kiraları nedeniyle birçok esnaf tezgahlarını açamıyor. Vatandaşlar ise güvenlik eksikliklerinden dolayı endişeli ve yetkililerden destek bekliyor.

Caféde Hizmet Kalitesi Düşüyor: Vatandaşlar Mola Cafe'nin Eski Günlerini Arıyor

Başakşehir'in gözde mekanlarından Mola Cafe, belediye yönetiminde eski kalitesini aratıyor. Bakımsız masalar, karton bardakta servis edilen çaylar ve yetersiz oturma alanları, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.

"Başakşehir’in Efsane Lezzeti Bahçeşehir’de: Balıklıgöl Kebap Şimdi Daha Yakın!"

Başakşehir’in ünlü lezzeti Balıklıgöl Kebap &Lahmacun Salonu, 25 yıllık deneyimiyle Bahçeşehir’de yeni şubesinde hizmet vermeye başladı. Zırh kıymasıyla hazırlanan kebapları ve zengin menüsüyle damaklarda iz bırakmaya devam ediyor

Halkalı Bahçeşehir Arası Tren Seferleri Yetersiz: Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

Bahçeşehir'de yaşayan vatandaşlar, Halkalı-Bahçeşehir tren seferlerinin yetersiz olduğunu ve bu durumun uzun yıllardır çözülemediğini belirtiyor.

Başakşehir'de 30 Ağustos Coşkusu

Başakşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkulu bir kortej yürüyüşü ile kutlamaya hazırlanıyor. Vatandaşlar, bando eşliğinde meşalelerle ve bayraklarla Bahçeşehir'de bir araya gelecek.

Başakşehir’de Belediye Başkanına Tepkiler Artıyor

Başakşehir'de seçimlerde vaat edilen desteklerin sağlanmaması, gençlerin belediyeye yönelik tepkilerini artırdı. Belediye yetkililerinin vaatlerini yerine getirmediği iddiaları, yerel ve genel siyasette büyük bir tartışma başlattı

"Hoşdere'de Başakşehir Ödev Evi Açıldı"

Hoşdere'de açılan Başakşehir Ödev Evi'nin açılışı, İstanbul Valisi Davut Gül ve birçok yerel yetkilinin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Vali Gül, ödev evlerinin İstanbul genelinde yaygınlaşacağını belirtti.

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

Esenyurt Belediyesi'nden Sosyal Yardım Atağı

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi ve kavurma dağıtımı yaptı.

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN PROJELERİ OPSI PLATFORMU'NDA

BAĞCILAR BELEDİYESİ'NİN ÖRNEK PROJELERİ OECD KAMU SEKTÖRÜ İNOVASYONU GÖZLEMEVİ (OPSI) PLATFORMU'NDA YAYINLANDI

Manisa'da sorunlar tespit edildi, kalıcı çözüm için projeler hazırlanacak

MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Ahmetli ilçesini ziyaret etti.

SAĞLIK BAKANINDAN GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNE ZİYARET

SAĞLIK BAKANIMIZ PROF. DR. KEMAL MEMŞOĞLU’NDAN BELEDİYEMİZE ZİYARET

Çocuklar yaz tatilinde yüzme öğreniyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi işbirliği ile 6-13 yaş arası çocuklara hizmet vermeye başlayan, portatif yüzme havuzları büyük ilgi görüyor. Havuzlarda çocuklara eğitmenler ücretsiz yüzme kursları veriyor

Van’da işçiler SMS’le işten çıkarıldı

Van’da SMS’le işten çıkarılan belediye işçileri: ‘Davalarımızı kazanıyoruz’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.